Çağlar’dan yetki belgesi çağrısı

Emlakçılar İş takipçiler ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlak ve oto satışı konusunda alım satım için yetki belgesi alınması gerektiğini açıkladı.

Emlakçılar İş takipçiler ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, yetkisiz ve kaçak olarak emlakçılık yapılmasını engellemek amacı ile yapmış oldukları görüşmeler sonucunda Ticaret Bakanlığının yeni bir uygulamaya başladığını söyledi. Uygulama sonucunda ise 2024 yılının temmuz ayından itibaren alım satım için yetki belgesinin olması gerektiğini vurgulayan Çağlar, yetki belgesi sahibi olmayanların 100 bin lira ceza alacağını belirtti.

Öte yandan, Emlak Danışmanı üyelerine seslenen Çağlar, 2024 yılının temmuz ayından itibaren yetki belgesinin zorunlu hale geleceğini belirterek, şunları söyledi:

“İlan sitelerinde Kasım 2023’te başlanmış olan kimlik doğrulama zorunluluğu sonrası, Temmuz 2024 tarihi itibari ile yetki belgesi zorunluluğuna başlanacaktır. 14 Mayıs 2024 tarihinden önce maliye açılışını yapmış, oda kayıtlarını açtırmış, MYK Seviye 5 belgesini ve 100 saat üzeri kurs sertifikasını almış olan tüm emlak danışmanları, mesleki deneyim şartı (Staj) aranmaksızın yetki belgesi alabilmektedir.”