ÇAĞDAŞ HOCA NE ANLATTI?

Bugün Teknik Adam Çağdaş Atan’ın Başakşehir maçı sonrası yaptığı açıklamalara değinelim istedim.

Öncelikle toplantının en güzel anı Çağdaş Hoca’nın sözlerini bitirdikten sonra “soru var mı diye?” sorması oldu. Geçtiğimiz haftalarda soru gelmemesi üzerine sinirlenen ve basın mensuplarına sitem eden hocamız belli ki o olayı unutmuş ve affetmiş olacak ki esprili bir dille basın mensuplarını da güldürdü. Son şampiyonu yenen ve liderliğe yükselen takımın hocasına da elbette bu kez sorular geldi. Çağdaş Atan gibi genç bir isim elbette hata yapar veya yanlış bir kelime veya tavır takınabilir. Mühim olan bu hatadan dönmektir ve sorunları büyütmemektir. Çağdaş Atan’da ne kadar erdemli olduğunu böylece göstermiş oldu.

İkinci olarak topla çok fazla oynadığı için takımın kazanamadığı iddiaları son bir aydır her yerde yazılıp çiziliyor. Bu reel gerçekliği elbette gören Çağdaş Atan o konuyla ilgili sistemin devam edeceğini söyledi. Özellikle 11 adamla defans yapan takımları son maçlarda açmakta zorlanan Alanyaspor, üst üste puan kayıpları yaşamıştı. Yüzde 80’e kadar varan topla oynama oranına rağmen bir türlü galibiyet gelmemesi herkesi de germişti. Bu durumun farkında olan Çağdaş Hoca, herkesin dediği gibi yeni bir plan ve oyun anlayışına geçmek yerine aynı sistemin geliştirilerek devam edeceğini söyledi. Tabi ki bu hocanın tercihidir. Bizler böyle sıkışık anlarda bir ‘B’ planı olması gerektiğini söylüyorduk. Ancak hocamız bir sistem kurmuş ve buna inanıyor. Bu sistemin devam edeceğini net olarak söyledi. Yani Alanyaspor’u bundan sonraki süreçte de topla çok oynayan, kaleden paslaşmaya başlayarak hücuma giden bir taktikle izlemeye devam edeceğiz. Ancak Çağdaş Atan bu sistemle ilgili bazı geliştirmeler yapıldığını söyledi. Zaten bu gelişimi Başakşehir maçında da gördük. Topun daha fazla sağ ve sol kanatlar arasında gelip gitmesi Alanyaspor’un kapalı savunmaları açmasını sağladı. Bu da çözülecektir ama o zamana kadar puanları toplayabilir.

Çağdaş Hoca’nın dikkat çeken bir başka açıklaması ise ligin ilk 3 sırasında devamlı olmak istediklerini söylemesiydi. Herkesin liderlik gidince isyan ettiği hatta istifaya bile davet ettiği bir teknik adam net bir açıklama yaptı. “Biz ilk üçte devamlı olarak kalmak istiyoruz” dedi. Bu da şu demek; hedef ligi ilk üçte bitirmek. Olması gereken açıklama buydu. Yani liderlik gitti, yok üçüncü olduk, aman bir hafta dördüncülüğe düştük diye yaygara çıkarmamalıyız. Lig bittiğinde kim neredeyse orada ligi bitirmiş olacak. Aradaki süreçte daha neler olur neler.

Çağdaş Hoca’ya bir futbolcumuz da özel olarak soruldu. Son haftalarda formasını kaybeden Salih Uçan’ın transfer olacağı söylentilerine de açık yüreklilikle bir yanıt geldi. Benim anladığım Salih Uçan başka bir takımla anlaşmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Alanyaspor’da bir teklif yaptı ve onu da kabul etmedi. Yani Salih’in kafası karışık ve nerede oynayacağına karar vermiş değil. E maddi konularda da beklentisi yükseldi. Kulüpler de bu pandemi döneminde yüksek paralar vermek istemiyor. Devre arasında başka bir takıma gitme ihtimali yüksek duruyor. Sanırım yönetimin bir talebi doğrultusunda da imza atmayan Salih ilk 11’de oynamıyor. Yani kulüp diyor ki sen benim teklifimi kabul etmez başkaları ile görüşürsen bende seni oynatmam. Bu gayet yerinde bir mesaj. Hatta bide üstüne daha devre arası gelmeden Hasan Hüseyin Acar ile anlaşılması da bir mesaj. Salih’e deniyor ki, “sen gidersen biz bir şey kaybetmeyiz, şimdiden yerini doldurduk bile.”
Çağdaş Hoca’nın da dediği gibi “burası büyük takımlara futbolcu yetiştirme merkezi değil.” Geçen yıl 3 – 4 kişi aldınız zaten yeter. Ondan öncede her parlayanı aldınız. Her sene 3-4 futbolcu size veremeyiz. Salih’i biz şehir olarak çok sevdik. Umarım anlaştığı takım Alanyaspor olur. Emre Akbaba ve Ozan Tufan gibi örnekler var. Alanya’da gelişen bu iki futbolcunun takımı şu an Salih’i istiyor. Maceraya gerek yok.