ÇADIR İŞGALİNE ‘ZABITA’ YETİŞTİ

Turizmin başkenti Antalya’nın Konyaaltı ve Lara Sahili’nde son dönemde yoğunlaşan kamp çadırları Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerini harekete geçirdi. Dün yapılan denetimlerde tüm uyarılara ve cezai yaptırım uygulamalarına rağmen kurulan her iki sahildeki 70 çadır zabıta ekiplerince kaldırıldı.

Ahmet Arğıllı/Zehra Tekeci

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya’nın en kalabalık bölgelerinden Konyaaltı ve Lara Sahili’nde son haftalarda çok sayıda kamp çadırı görülmeye başlandı. Her iki sahilde de alan yönetmeliklerince yasaklanan çadır kurulumu vatandaşların şikayetleri üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerini harekete geçirdi.

Sahillerde denetimlerini sürdüren zabıtalar, tüm uyarılara ve yaptırımlara rağmen çadır kurmayı sürdüren kampçılar için denetimlerini sıklaştırdı. Geçtiğimiz gün yapılan denetimlerde çok sayıda vatandaşa önce yönetmelikler anlatıldı ardından ise 70 çadır sahillerden kaldırıldı.

“GÜVEN ORTAMI ZEDELENİYOR”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan işletmeci Orhan Gencer, denetimlerin özellikle yaz aylarında büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Gencer, akşam saatlerinde bölgede çadırların arttığını ifade ederek, “Bu bölgede insanlar sürekli çadır kuruyor. Onları da anlıyoruz tatile gelmiş olabilir, evsiz olabilirler. Hava güzel olduğu için burada uyuyorlar ama herkes bir değil. Çadırda kimin ne olduğunu bilemiyoruz. Bu bölgede güven ortamı zedeleniyor.  Hırsızlığa davetiye çıkaran durumlar olabiliyor. Bu nedenle ben denetimlerin daha da sık yapılması gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar başıboş dolaşmasın” diye konuştu.

“MÜŞTERİLER RAHATSIZ OLUYOR”

Plaj işletmecisi Kadir Oz ise gündüz saatlerinde bölgede yapılan kampların müşterileri rahatsız ettiğini anlattı. Oz, şezlongların veya locaların yanına çadır kurulduğunda müşterilerin tedirgin olduğunu belirterek, “Locaların yanında 8-10 kişilik çadır kuruluyor. Müşterilerimiz bu durumda rahat hareket edemiyor. Çünkü çadırın içinde kim var bilemiyoruz. İnsanlar eşyalarını bırakmaya, denize girmeye çekiniyor. Denetimlerden çok memnunuz, müşterilerimizin böyle bir sahilde bu gibi sorunları yaşamalarını istemiyoruz” dedi.

“AÇIK HAVA OTELİ GİBİ KULLANIYORLAR”

Diğer bir plaj işletmecisi Şefik Sümer ise kampçıların bölgede kontrolsüz şekilde konaklamalarının ciddi bir tehlike oluşturduğunu ifade ederek, “Son zamanlarda bu gittikçe artmaya başladı. Çadırlı, çantalı kim olduğu belirsiz insanlar sahili açık hava oteli gibi kullanıyorlar. Sahillerimizi mahvediyorlar. Tüm esnaf ve vatandaşlarımız bu durumdan şikayetçi. Dünyaca ünlü sahilimizi bu hale getiremezler.  Bu duruma acilen çözüm bulunmalı” şeklinde konuştu.

ÇEVRE VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞUYOR

Vatandaşlardan Hakan Urvanlı da sahil kesiminde çadırların görüntü ve çevre kirliğine de neden olduğunu aktardı. Urvanlı, şöyle konuştu: “Bu çadırlar güvenlik sorunun yanı sıra görüntü ve çevre kirliliğini de beraberinde getiriyor. Bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Büyükşehir belediyesi bunun için çalışma yapıyormuş umarım hızlı bir şekilde sonuç alınır ve gereken yapılır.”