'C PLAKA’ İSYANI

C plakalı servis araçları sahipleri, korsan hizmet veren araçlar nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Büyükşehir’in, yasadışı ve C plakasız araçların çalışmasına müsaade ettiğini ileri süren araç sahipleri, “Biz yasadışı çalışan araçların engellenmesini ve yasal yaptırımların uygulanmasını istiyoruz” diyerek, yetkileri göreve davet ettiler.

Antalya’da hizmet veren C plakalı servis esnafları, özel şirketlerin kendi personelini C plakası olmadığı halde taşıdığına tepki göstermek amacıyla, turizmin yoğun olarak yaşandığı Serik ilçesinde toplandı. C plakalı minibüs şoförleri, ilçe esnaf şoförlerin de katılımıyla, mağduriyetlerinin giderilmesi için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya araçlarıyla birlikte çok sayıda şoför destek verdi. Servis işiyle ilgilenen Necmi Yılmaz, grup adına açıklamalarda bulundu.

“EKMEĞİMİZİ ÇALIYORLAR”

Yılmaz açıklamasında, “Antalya’da 6360 sayılı kanun gereği ticari amaçla çalışan araçların düzenlenmesi ve yönlendirilmesi Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiştir. Büyükşehir Belediyesi, yasadışı ve C plakasız araçların çalışmasına yıllardır müsaade ediyorlar. Biz yasadışı çalışan araçların engellenmesini ve yasal yaptırımların uygulanmasını istiyoruz. Yıllardır bu isteğimizi dile getiriyoruz. Maalesef ne Esnaf Birliği Başkanı ne de Servisçiler Odası Başkanı bu konuda bize destek vermiyor ve sorunlarımızı dinlemiyorlar. Biz de sesimizi duyurabilmek, yasa ve yönetmeliklerin bire bir uygulanmasını istemek için burada toplandık. Yetkililere sesleniyoruz. Korsan çalışan araçlara lütfen yasaları ve yönetmelikleri uygulayın. Bunlara müsaade etmeyin. Çünkü bu insanlar bizim ekmeğimizi ve işimizi çalıyorlar. Bu insanların yasadışı çalışması nedeniyle bizler ekmeğimizi kazanamıyoruz. Bunlar bizim ekmeğimizi çalıyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi ve yetkililere seslendi.

ODA YÖNETİCİLERİNE SİTEM

Alanya Servis Esnafları Dernek Başkanı Hasan Lök de, C plaka alabilmek için evini satan esnafların olduğunu belirterek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi diyor ki Antalya sınırları içinde C plakasız araçlar ile servis ve personel taşımacılığı yapılamaz. Ne hikmetse bizim oda yöneticilerinin şirketlerle olan ikili ilişkilerinden dolayı buna göz yumuyorlar. Şikayet edin diyorlar. İhbarlarımızı yapıyoruz. O saatte orada o araç yoktu diye geri dönüşler alıyoruz. Servis taşımacılığı sabit iş yeri değil. Yetkililerden bu işin bitirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

TEHDİTLER ALIYORLAR

Bir şirket tarafından tehdit edildiklerini ifade eden Lök, “Antalya geneli ve ilçelerinde 2 bin tane esnaf işsiz. Bunların birçoğunun ek geliri de yok. Dernek başkanı olarak ben buradan yetkililere sesleniyorum daha fazla bu denetimler devam etmeyecekse başta UKOME olmak üzere tüm yetkililere cumhuriyet başsavcılığına görevi ihmalden ve kötüye kullanmaktan ve D2 belgeli araçlara haksız kazanç sağlamaktan ben suç duyurusunda bulunacağım” dedi.