BÜYÜTÜLMESİN!

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından bu yana aralıksız olarak sakatlık sorunları yaşayan Antalyaspor, Ankaragücü karşısına da aynı durumda çıktı. Devreyi kapatan Serdar Gürler ve Armel Drole ile birlikte Hakan Özmert, Mert Yılmaz, Bünyamin Balcı, Doğukan Sinik, Ufuk Akyol, Veysel Sarı, Bahadır Öztürk ve cezalı Naldo'nun yanında sakatlıklarını yeni atlatan ve hazır olmadıkları için ilk 11'e giremeyen Dever Orgill ve Sidney Sam'i de göz önünde bulundurursak Kırmızı-Beyazlıların 1. dakikada görev veremediği futbolcu sayısı bir anda 12'ye çıkıyor.

Hangi takım olursanız olun, bu sayıda eksiğiniz varsa her zaman dezavantajınız vardır. Karşınızda 2 puanlı lig sonuncusu bir takım olsa bile... Ancak Antalyaspor, 7 haftadır kazanamayarak bu limitini doldurduğu için mazeret olarak sayılamayacak bir noktada.

İlk yarıda henüz galibiyet bile alamayan Ankaragücü ile Antalyaspor arasında hiçbir kalite farkı göze çarpmadı. Aksine Ankaragücü'nün daha istekli olduğunu bile söyleyebiliriz. Özellikle savunmanın arkasına atılacak toplarla pozisyon arayan Başkent ekibi, Kırmızı-Beyazlıların ağır oyuncuları karşısında istediği etkiyi yaratmayı başardı.

15. dakikadan nispeten daha iyi oynayan Antalyaspor, rakip yarı sahada daha çok görülmeye başladığı anda Eren Albayrak'ın da büyük hatasıyla bir kez daha hakem skandalıyla karşı karşıya kalacaktı ki  bu kez VAR 'doğru' olarak devreye girdi. Eren Albayrak'ın Kitsou'ya rüzgar esintisinden bile daha hafif temasıyla kırmızı kart ve penaltı kararı çıkması bir anda buz etkisi yaratırken, temas olmayan pozisyonda neredeyse temas bulmak için tam 5 dakika incelenmesi de dikkat çeken bir detay olarak kayıtlara geçti.

Doğru kararın uzun sürmesine rağmen bulunmasıyla maça adeta yeniden başlayan Antalyaspor'da haftalardır beklediğimiz pozisyonu, ilk yarının duraklama dakikalarında gördük. Podolski'nin kalitesine yakışır asisti ve Jahovic'in yaptığı en iyi şey olan bitiricilik... Soyunma odasına önde giderek moral olarak da seviye atlayan Antalyaspor, ikinci yarıya da aynı hevesle başladı.

Sakatlığını geride bırakan Sidney Sam'in de oyuna girmesiyle hücumda daha etkin olan Antalyaspor, rakibin galip gelememe stresini de iyi yöneterek maçı kazanmayı başardı. Ligde henüz 3 puanla tanışamamış bir takıma karşı 7 hafta sonra alınan bu galibiyet, çok büyütülecek bir başarı değil. Takımın üzerindeki stresi ortadan kaldıracak önemli bir viraj oldu.