BÜYÜKŞEHİR ‘SU’SKUN

Türkiye’nin dört bir yanında belediyeler içme suyunda KDV indirimi uygulamasını devreye sokmaya başlarken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bu konu ile ilgili henüz değerlendirme yapmadık” dedi.

Zehra TEKECİ/Fatma ARSLAN 

Temel gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi hafta başından itibaren büyükşehir belediyelerini harekete geçirdi. 

Balıkesir, Yalova, Samsun, Çorum Kastamonu, Tokat, Sakarya ve Malatya ve Isparta illerinin büyükşehir belediyeleri su fiyatlarında KDV oranını yüzde 1’e indirdi. Antalya’da indirim uygulaması heyecanla beklenirken, Başkan Böcek Kırcami İmar Planı’na ilişkin olağanüstü toplantı sonrasında Lider Medya’ya konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Böcek açıklamasında su indirimi konusunu henüz gündeme almadıklarını bildirdi.

“ÖNCELİK ULAŞIM VE ELEKTRİK”

Antalya’da 2019’dan beri suya zam yapmadıklarını hatırlatan Böcek, “Bu konu ile ilgili henüz değerlendirme yapmadık.  Önümüzdeki hafta ekip arkadaşlarımızla bu konuya ilişkin bir toplantı yapmayı planlıyoruz. Toplantı sonrasında yapılması gereken ne varsa onu yapacağız ancak önceliğimiz ulaşım ve elektrik fiyatları olacaktır” dedi.

SU İKİNCİ PLANDA MI KALACAK?

Böcek, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanları olarak öncelikli beklentilerinin ulaşım sektöründe akaryakıt KDV ve ÖTV’lerinin kaldırılması olduğunu vurgulayarak, “11 büyükşehir belediye başkanı olarak her zaman talebimiz ve isteğimiz akaryakıtta KDV ve ÖTV’nin kaldırılmasıydı. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl ocak ayında gelen 22 milyon liralık elektrik faturamız bu yıl aynı ayda 62 milyon lira geldi. Bu konuda hükümetimizden ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan indirim istemiştik. Öncelikle bizler bu konuyu değerlendireceğiz” diye konuştu.

Antalya ve su idareleri için bu indirimin önemli bir konu olduğunu dile getiren Böcek, şunları kaydetti:

“Bu indirim Antalya ve su idareleri için önemlidir. Bununla ilgili yapılması gereken varsa önce hükümet sonra da biz yaparız. Şu an öncelikli konumuz bizim için 22 milyondan 62 milyona çıkan bu miktarın indirilmesi, bunun için toplantılarımızı yapacağız.”