BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ TOPLANIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi 11 Nisan Pazartesi günü toplanacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet Binasında bulunan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek oturumda 168 gündem maddesi karara bağlanacak. Toplantı saat 14.00’da başlayacak.

Mecliste görüşülecek maddeler ;

G Ü N D E M:

1. Yoklama ve açılış.
2. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin Mart ayında yapılan meclis toplantısında alınan kararlara ait karar özetleri.
3. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun "Büyükşehir belediye encümeni" başlıklı 16 ncı maddesinin 1 inci fıkrasında bulunan “Büyükşehir belediye encümeni, belediye başkanının başkanlığında, belediye meclisinin kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği beş üye ile biri genel sekreter, biri malî hizmetler birim amiri olmak üzere belediye başkanının her yıl birim amirleri arasından seçeceği beş üyeden oluşur.” hükmü ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin "Encümene üye seçimi" başlıklı 20 nci maddesinin 1 inci fıkrasında bulunan “Meclis, mahalli idareler seçiminden sonraki ilk toplantısında, üyeleri arasından gizli oyla Kanunda belirtilen sayıda encümen üyesini seçer. Seçilen bu üyeler gelecek yılın aynı ayına kadar görev yapar ve her yıl o ayda encümen seçimleri yenilenir. ...” hükmüne istinaden, Belediye Encümenine gizli oy usulü ile 5 üye seçilmesi ile ilgili Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
4. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun "İhtisas komisyonları" başlıklı 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan “İhtisas komisyonları, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin büyükşehir belediye meclisindeki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşur. İmar ve bayındırlık komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, plân ve bütçe komisyonu, eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu ile ulaşım komisyonunun kurulması zorunludur.” hükmü ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin "İhtisas komisyonlarının oluşumu" başlıklı 21 inci maddesinin 1inci fıkrasında bulunan “Meclis, görev süresi bir yılı geçmemek üzere, nisbî çoğunlukla en az üç, en çok beş üyeden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Büyükşehir belediyelerinde bu komisyonlar en az beş en çok dokuz üyeden oluşturulur. Meclis, komisyonlara üye seçiminden önce kurulacak komisyonu ve üye sayısını belirler. ...” hükmüne istinaden, kurulması zorunlu olan “Plan ve Bütçe Komisyonu”na seçilecek olan üye sayısının belirlenmesi ve üye seçilmesi ile ilgili Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
5. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun "İhtisas komisyonları" başlıklı 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan “İhtisas komisyonları, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin büyükşehir belediye meclisindeki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşur. İmar ve bayındırlık komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, plân ve bütçe komisyonu, eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu ile ulaşım komisyonunun kurulması zorunludur.” hükmü ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin "İhtisas komisyonlarının oluşumu" başlıklı 21 inci maddesinin 1 inci fıkrasında bulunan “Meclis, görev süresi bir yılı geçmemek üzere, nisbî çoğunlukla en az üç, en çok beş üyeden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Büyükşehir belediyelerinde bu komisyonlar en az beş en çok dokuz üyeden oluşturulur. Meclis, komisyonlara üye seçiminden önce kurulacak komisyonu ve üye sayısını belirler. ...” hükmüne istinaden, kurulması zorunlu olan “İmar ve Bayındırlık Komisyonu”na seçilecek olan üye sayısının belirlenmesi ve üye seçilmesi ile ilgili Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
6. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun "İhtisas komisyonları" başlıklı 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan “İhtisas komisyonları, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin büyükşehir belediye meclisindeki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşur. İmar ve bayındırlık komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, plân ve bütçe komisyonu, eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu ile ulaşım komisyonunun kurulması zorunludur.” hükmü ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin "İhtisas komisyonlarının oluşumu" başlıklı 21 inci maddesinin 1inci fıkrasında bulunan “Meclis, görev süresi bir yılı geçmemek üzere, nisbî çoğunlukla en az üç, en çok beş üyeden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Büyükşehir belediyelerinde bu komisyonlar en az beş en çok dokuz üyeden oluşturulur. Meclis, komisyonlara üye seçiminden önce kurulacak komisyonu ve üye sayısını belirler. ...” hükmüne istinaden, kurulması zorunlu olan “Çevre ve Sağlık Komisyonu”na seçilecek olan üye sayısının belirlenmesi ve üye seçilmesi ile ilgili Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
7. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun "İhtisas komisyonları" başlıklı 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan “İhtisas komisyonları, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin büyükşehir belediye meclisindeki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşur. İmar ve bayındırlık komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, plân ve bütçe komisyonu, eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu ile ulaşım komisyonunun kurulması zorunludur.” hükmü ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin "İhtisas komisyonlarının oluşumu" başlıklı 21 inci maddesinin 1inci fıkrasında bulunan “Meclis, görev süresi bir yılı geçmemek üzere, nisbî çoğunlukla en az üç, en çok beş üyeden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Büyükşehir belediyelerinde bu komisyonlar en az beş en çok dokuz üyeden oluşturulur. Meclis, komisyonlara üye seçiminden önce kurulacak komisyonu ve üye sayısını belirler. ...” hükmüne istinaden, kurulması zorunlu olan “Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu”na seçilecek olan üye sayısının belirlenmesi ve üye seçilmesi ile ilgili Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
8. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun "İhtisas komisyonları" başlıklı 15 inci maddesinin 2 nci fıkrasında yer alan “İhtisas komisyonları, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin büyükşehir belediye meclisindeki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşur. İmar ve bayındırlık komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, plân ve bütçe komisyonu, eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu ile ulaşım komisyonunun kurulması zorunludur.” hükmü ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin "İhtisas komisyonlarının oluşumu" başlıklı 21 inci maddesinin 1 inci fıkrasında bulunan “Meclis, görev süresi bir yılı geçmemek üzere, nisbî çoğunlukla en az üç, en çok beş üyeden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Büyükşehir belediyelerinde bu komisyonlar en az beş en çok dokuz üyeden oluşturulur. Meclis, komisyonlara üye seçiminden önce kurulacak komisyonu ve üye sayısını belirler. ...” hükmüne istinaden, kurulması zorunlu olan “Ulaşım Komisyonu”na seçilecek olan üye sayısının belirlenmesi ve üye seçilmesi ile ilgili Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.

9. 5393 sayılı Belediye Kanununun "Denetim komisyonu" başlıklı 25 inci maddesinin 5 inci fıkrasında bulunan “Komisyon, çalışmasını kırkbeş işgünü içinde tamamlar ve buna ilişkin raporunu mart ayının sonuna kadar meclis başkanlığına sunar.” hükmü ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin "Denetim komisyonunun oluşumu" başlıklı 22 inci maddesinin 5 inci fıkrasında bulunan “…  Başkan, Nisan ayı meclis toplantısında denetim raporunu okutmak suretiyle meclise bilgi verir.” hükmü gereğince, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.01.2022 tarihli ve 4 sayılı meclis kararı ile oluşturduğu Denetim Komisyonu üyeleri tarafından hazırlanan 01.01.2021 - 31.12.2021 tarihleri arasını kapsayan 2021 yılı Denetim Komisyonu Raporu hakkında Belediye Meclisinin bilgilendirilmesi ile ilgili Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının yazısı.
10. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile 5393 sayılı Belediye Kanunu gereği, 22.04.2021 tarih ve 31462 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kamu İdarelerince Hazırlanacak Stratejik Planlar ve Performans Programları ile Faaliyet Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik doğrultusunda, Harcama Birimlerinin “2021 Yılı Birim Faaliyet Raporları” esas alınarak, “İdare Faaliyet Raporu” hazırlanmıştır. Büyükşehir Belediye Meclisinin kabulünün ardından resmi internet sayfasının (www.antalya.bel.tr) “Stratejik Yönetim (Raporlar)” başlığı altından da ulaşılabilecek olan, “Antalya Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporu” taslağı ile ilgili Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının yazısı.


B İ L G İ L E N D İ R M E L E R:

11. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında, Antalya Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada vatandaşlara indirimli kart verilmesinde öğrencilere ait eğitim bilgilerin teyidi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Bilgi Sisteminde tutulan Öğrenci bilgilerinin elektronik olarak paylaşımını sağlamak amacı ile 11.02.2022 tarihinde Veri Erişim, Paylaşım ve Kulanım Esaslarına Dair Protokol imzalanmış olup, söz konusu protokol hakkında Büyükşehir Belediye Meclisinin bilgilendirilmesi ile ilgili Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının bilgilendirme yazısı.
12. Antalya Büyükşehir Belediye personelinin Mart ayında gerçekleştirdiği yurt dışı görevlendirmesi hakkında Büyükşehir Belediyesi Meclisinin bilgilendirilmesi ile ilgili Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığının bilgilendirme yazısı.

 

R A P O R L A R:

13. Alanya Belediyesi sınırları içerisinde; Kellerpınarı Mahallesi Kıyı Koruma Yapısı (Mahmuz) Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
14. Döşemealtı İlçesi, Düzlerçamı Mahallesi 2613 parselde yer alan, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 16.09.2021 tarih ve 12703 sayılı kararı ile tescil edilen Anıt Mezar Koruma Alanı ve çevresine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
15. Finike Belediye sınırları içerisinde yer alan, 423, 436, 438 orman bölmeleri ve Kale Mah. 14 ada 148 parsel ve çevresini kapsayan spor tesis amaçlı (okçuluk ve güreş) 1/5000 İlave+Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
16. Kumluca Belediyesi sınırları içerisinde, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 07.02.2022 tarihli ve 124 sayılı kararına istinaden; Bağlık Mahallesi 127 ada 228 ve 235 parsellerin bir kısmının “Sosyal Tesis Alanından” “Yüksek Öğretim Alanına (Üniversite Alanı)” dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
17. Akseki Belediye Meclisinin 03.02.2022 tarih ve 14 sayılı kararı ile uygun bulunan, Demirciler Mahallesi 202 ada 1 ve 2 parsellerin ticaret+konut alanından “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanına” dönüştürülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
18. Finike Belediye Meclisi’nin 02.02.2022 tarih ve 9 sayılı kararı ile uygun bulunan, 178 ada 44 parselin Konut Alanından Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
19. Kumluca Belediye Meclisinin 03.03.2022 tarih ve 29 sayılı kararı ile uygun bulunan, Antalya 5. İdare Mahkemesi’nin 2019/37 E., 2020/1058 K. sayılı iptal kararı gereği Karaöz (Yenice) Mahallesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
20. Antalya Büyükşehir Belediyesinin 13.01.2021 tarih ve 36 sayılı kararıyla onaylanan Manavgat Belediyesi sınırları içerisinde, Uzunkale Mahallesi 216 Ada 2 parselin Katı Atık Tesisleri Alanından Tarım Alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin Antalya 1. İdare Mahkemesinin 2021/388E. 2021/1275K. Sayılı kararıyla iptal edilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
21. Antalya Büyükşehir Belediyesinin 13.01.2021 tarih ve 37 sayılı kararıyla onaylanan Manavgat Belediyesi sınırları içerisinde, Uzunkale Mahallesi 216 Ada 2 ve 6 parsellerin Katı Atık Tesisleri Alanından Tarım Alanına ve 10 metrelik Taşıt Yolu ve Otopark Alanından Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin Antalya 2. İdare Mahkemesinin 2021/424E. 2021/1139K. Sayılı kararıyla iptal edilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
22. Serik Belediyesi sınırları içerisinde, Eminceler Mahallesi 35,52 Ha Alanda Sağlık Tesisi, Eğitim Alanı, İbadet Alanı, Konut Alanı, Ticaret Alanı ve Yeşil alan düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
23. Serik Belediyesi sınırları içerisinde, Eminceler Mahallesi 35,52 Ha Alanda Sağlık Alanı, Eğitim Alanı, İbadet Alanı, belediye hizmet alanı  Gelişme Konut Alanı, Ticaret-konut alanı, Ticaret Alanı, park ve yeşil alan düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
24. Aksu Belediye sınırları içerisinde, Özlü Mahallesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
25. Aksu Belediyesi sınırları içerisinde yer alan; Fatih Mahallesi 13419 ada 77 parsel ve çevresinde 12 m. genişliğindeki trafik yolunda, park ve yeşil alanda, konut alanında düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
26. Finike Belediyesi sınırları içerisinde, Turunçova Mahallesi 301 ada 46 parselin konut alanından Depolama Alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
27. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 19.01.2022 tarih ve 13307 sayılı kararıyla uygun bulunan Gazipaşa Belediye sınırları içerisinde Yeni Mahalle 362 ada 8 parselde bulunan tescilli yapı ve koruma alanının imar planına işlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
28. Kaş Belediyesi sınırları içerisinde, Karadağ Mahallesi 301 ada 9 ve 11 parselin Sosyal Tesis Alanı planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
29. Kemer Belediyesi sınırları içerisinde Göynük Mahallesi 184 ada ve yakın çevresinin mezarlık, park alanı planlanmasına yönelik Antalya 1. İdare Mahkemesi’nin 03.02.2021 tarih 2020/694E. Esas 2021/86K. sayılı iptal kararı gereğince hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
30. Kepez Belediyesi sınırları içerisinde, Kütükçü Mahallesi, 27525 ada 2 parselin PTT A.Ş.’nin 11.05.2020 tarih ve 1501 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 21.05.2020 tarih ve 38011 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1338E. 2022/210 K. Sayılı kararıyla Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2020/797E. 2021/314K. Kararının kaldırılması ve işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
31. Kepez Belediyesi sınırları içerisinde, Yükseliş Mahallesi, 1710 ada 25 parselin PTT A.Ş.’nin 07.05.2020 tarih ve 1461 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 21.05.2020 tarih ve 38011 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1109E. 2021/2572 K. Sayılı kararıyla Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2020/798E. 2021/365K. Kararının kaldırılması ve işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
32. Kepez Belediyesi sınırları içerisinde, Sütçüler Mahallesi, 26459 ada 1 parselin PTT A.Ş. nin 11.05.2020 tarih ve 1473 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 21.05.2020 tarih ve 38011 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1339E. 2022/211 K. Sayılı kararıyla Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2020/802E. 2021/313K. Kararının kaldırılması ve işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
33. Kepez Belediyesi sınırları içerisinde, Başköy Mahallesi, 25193 ada 1 parselin PTT A.Ş. nin 07.05.2020 tarih ve 1475 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 21.05.2020 tarih ve 38011 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1340E. 2022/212 K. Sayılı kararıyla Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2020/803E. 2021/315K. Kararının kaldırılması ve işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

 

34. Kepez Belediyesi sınırları içerisinde, Odabaşı Mahallesi, 25237 ada 2 parselin PTT A.Ş. nin 07.05.2020 tarih ve 1479 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 21.05.2020 tarih ve 38011 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/987E. 2021/2571 K. Sayılı kararıyla Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2020/799E. 2021/284K. Kararının kaldırılması ve işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
35. Kepez Belediyesi sınırları içerisinde Varsak Esentepe ve Altıayak Mahalleleri 28995 adada bulunan Semt Spor Sahası, 1631 adada bulunan Park Alanı ve 1628 ada 2 parselde yer alan Kamu Hizmet Alanı olarak planlı taşınmazlarda düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
36. Kepez Belediye sınırları içerisinde yer alan, Menderes Mahallesi 28507 ada batısındaki Park Alanının bir kısmının kaldırılarak Pazar Alanı yapılması ve kaldırılan Park Alanının 28500 adada bulunan Otopark Alanına taşınmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
37. Kepez Belediyesi sınırları içerisinde, Sütçüler Mahallesi, 27231 ada 2, 3 ve 4 parsellerin konut alanından ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
38. Korkuteli Belediyesi sınırları içerisinde, Aşağıpazar Mahallesi 853 ada 2 parselin PTT A.Ş. nin 22.07.2020 tarih ve 2411 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 29.07.2020 tarih ve 56213 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1474 E. 2022/190 K. Sayılı kararıyla Antalya 3. İdare Mahkemesinin 2020/883 E. 2021/421 K. Kararının kaldırılması ve işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
39. Korkuteli Belediyesi sınırları içerisinde, Yenimahalle Mahallesi 590 ada 1 parselin sağlık alanından özel sosyal tesis alanı ve otopark alanına, 597 ada batısındaki park alanının bir kısmının sağlık alanına, İmrahor Mahallesi 194 ada batısındaki otopark alanının bir kısmının park alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
40. Korkuteli Belediye sınırları içerisinde yer alan, Uzunoluk Mahallesi 128 ada 135 parselin konut alanı olarak planlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
41. Korkuteli Belediyesi sınırları içerisinde, Güzle Mahallesi 104 ada 28 parselin “Enerji Üretim Alanı (Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Santrali)” olarak planlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
42. Kumluca Belediyesi sınırları içerisinde, Bağlık Mahallesi 46 ada 10, 60 ve 61 parsellerin “Resmi Kurum Alanından” “Ticaret Alanı ve Belediye Hizmet Alanına” dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

43. Manavgat İlçesi, Hatipler Mahallesi 232 Ada 2 parselin PTT A.Ş. nin 22.07.2020 tarih ve 2410 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 29.07.2020 tarih ve 56192 sayılı yazısına karşı açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 12.01.2022 tarih ve 2021/1510E. 2022/65K. sayılı kararıyla Antalya 3. İdare Mahkemesinin 27.05.2021 tarih ve 2020/834E. 2021/422K. kararının kaldırılması ve işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
44. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 21.01.2022 tarih ve 13392 sayılı kararıyla uygun bulunan Manavgat Belediye sınırları içerisinde, Yukarı Pazarcı Mahallesi 81 ada 2,4,9 parseller ve çevresinde bulunan tescilli yapı ve koruma alanının imar planına işlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
45. Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi 5593 ada 1 parsele ilişkin PTT A.Ş.’nin 07.08.2020 tarih ve 2580 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 18.08.2020 tarih ve 61782 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1358E. 2021/2604 sayılı kararıyla Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2020/852E. 2021/359 sayılı kararının kaldırılması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
46. Muratpaşa İlçesi Konuksever Mahallesi 4451 ada 1 parsele ilişkin PTT A.Ş.’nin 27.07.2020 tarih ve 2418 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 29.07.2020 tarih ve 56217 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1467E. 2022/189 sayılı kararıyla Antalya 3. İdare Mahkemesinin 2020/884E. 2021/418 sayılı kararının kaldırılması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
47. Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi 8542 ada 2 parsele ilişkin PTT A.Ş.’nin 27.07.2020 tarih ve 2419 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 29.07.2020 tarih ve 56217 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1465E. 2022/188 sayılı kararıyla Antalya 3. İdare Mahkemesinin 2020/886E. 2021/417 sayılı kararının kaldırılması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
48. Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi 6184 ada 1 parsele ilişkin PTT A.Ş.’nin 25.08.2020 tarih ve 2724 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 16.09.2020 tarih ve 69556 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1317E. 2022/45 sayılı kararıyla Antalya 2. İdare Mahkemesinin 2020/847E. 2021/348 sayılı kararının onanması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
49. Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi 5524 ada 1 parsele ilişkin PTT A.Ş.’nin 27.07.2020 tarih ve 2417 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 29.07.2020 tarih ve 56217 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1483E. 2022/64 sayılı kararıyla Antalya 3. İdare Mahkemesinin 2020/881E. 2021/419 sayılı kararının kaldırılması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.


50. Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi 7293 ada 1 parsele ilişkin PTT A.Ş.’nin 21.04.2020 tarih ve 1357 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 21.05.2020 tarih ve 38017 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1284E. 2022/66 sayılı kararıyla Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2020/651E. 2021/297 sayılı kararının kaldırılması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
51. Antalya 4. İdare Mahkemesinin 2018/727E. 2020/85 K. sayılı İptal kararının yerine getirilmesine ilişkin Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde, Yenigün Mahallesi 12509 ada 1 parselin  TİCK Alanı (Ticaret+Konut) olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
52. Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde, Demircikara Mahallesi 13022 ada 3 ve 4 parseller (eski 1 parsel)  ve çevresinin akaryakıt ve servis istasyonu alanı, spor alanı ve park alanı olarak planlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planının Antalya 3. İdare Mahkemesinin 2021/799E., 2022/3K. sayılı kararı ile iptal edilmesinden dolayı parsellerin eski plan kararlarına dönüştürülerek spor alanı planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
53. Muratpaşa İlçesi, Yüksekalan Mahallesi sınırları içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisinin 06.09.2010 tarihli ve 409 sayılı kararı ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 73. maddesine göre Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen bölgede bulunan ve 5246, 5247 ve 5248 nolu imar adalarının bir bölümünde hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12.07.2021 tarih ve 575 sayılı kararı ile uygun bulunarak onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine 03.08.2021-03.09.2021 askı tarihleri arasında yapılan 74 adet itiraz ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
54. Muratpaşa İlçesi, Yüksekalan Mahallesi sınırları içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisinin 06.09.2010 tarihli ve 409 sayılı kararı ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 73. maddesine göre Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen bölgede bulunan ve 5246, 5247 ve 5248 nolu imar adalarının bir bölümünde hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12.07.2021 tarih ve 576 sayılı kararı ile uygun bulunarak onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine 03.08.2021-03.09.2021 askı tarihleri arasında yapılan 74 adet itiraz ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. 
55. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 10.02.2022 tarih ve 13453 sayılı kararıyla uygun bulunan Serik Belediye sınırları içerisinde, Kökez Mahallesi 67 ada 27 parselde bulunan Hükümet Konağı ve Koruma Alanının imar planına işlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
56. Döşemealtı Belediye Meclisi’nin 01.02.2022 tarih ve 30 sayılı kararı ile uygun bulunan, Çıplaklı Mahallesi, 2365 ada, 1 ila 14 parsellerin birleştirilerek yapı yaklaşma mesafelerinin yeniden düzenlenmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
57. Döşemealtı Belediye Meclisi’nin 01.02.2022 tarih ve 29 sayılı kararı ile uygun bulunan, K. Yeniköy Mahallesi, 2127 ada, 1 ve 2 parsellerin tevhit edilmesi amacıyla TİA:1863 m2, Yençok: 5 kat yapılaşma koşullarının verilmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.


58. Döşemealtı Belediye Meclisi’nin 04.01.2022 tarih ve 15 sayılı kararı ile kısmen uygun bulunan, kısmen reddedilen, Nebiler Mahallesi, 9775 ada 1 parsel, K. Yeniköy Mahallesi, 1655 ada 1 parsel batısı, Yeşilbayır Mahallesi, 383 ada kuzeyi ile Yeşilbayır Mahallesi, 539 adadaki park alanları içerisinde ve Altınkale Mahallesi, 731 ada İlkokul Alanı kuzeyinde trafo alanlarının planlanması ve Yeşilbayır Mahallesi, 1103 ada 1 parseldeki trafo alanının yer değiştirmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
59. Kaş Belediye Meclisi’nin 01.02.2022 tarih ve 11 sayılı kararı ile uygun bulunan; Sarıbelen Mahallesi, 177 ada 4 parselin Akaryakıt ve Servis İstasyonu olarak planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
60. Kepez Belediye Meclisi’nin 03.02.2022 tarih ve 36 sayılı kararı ile uygun bulunan, Sütçüler Mahallesi 27234 ada 1 parselde yer alan İlköğretim Alanının yapı yaklaşma mesafesinin 5 metre olacak şekilde düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
61. Kepez Belediye Meclisi’nin 03.02.2022 tarih ve 37 sayılı kararı ile uygun bulunan, Duacı Mahallesi 8576 ada 1 parselde yer alan Oyun Alanında Trafo Alanı ayrılmasına yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
62. Kepez Belediye Meclisi’nin 03.02.2022 tarihli ve 38 sayılı kararı ile uygun bulunan Altınova Düden, Sinan, Orta ve Menderes Mahalleleri sınırlarında kalan Toplu İş Yeri olarak planlı adaların Ticaret Alanı olarak düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
63. Kepez Belediye Meclisi’nin 03.02.2022 tarihli ve 35 sayılı kararı ile uygun bulunan Gazi Mahallesi 27114 ada 1 parselde ve Fabrikalar Mahallesi 7166 ada 2 parselde bulunan İlkokul Alanlarının Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 24.11.2021 tarihli 37528425 sayılı yazısındaki talebi üzerine 5 (beş) metre olarak düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
64. Kepez Belediye Meclisinin 05.10.2021 tarihli ve 228 sayılı kararı ile uygun bulunan Ünsal Mahallesi 10732, 10733, 10734, 10735 ve 10736 adalarda bulunan konut alanlarında emsal değeri değiştirilmeden KS (Kat Sınırlaması) yapılaşma koşulu getirilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
65. Konyaaltı Belediye Meclisinin 05.01.2022 tarih ve 19 sayılı kararı ile uygun bulunan, Arapsuyu Mahallesi 6482 ada 3 parseldeki ilkokul alanında çekme mesafelerinin düzenlenmesi, yapılaşma koşullarının belirlenmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
66. Konyaaltı Belediye Meclisinin 03.03.2022 tarih ve 29 sayılı kararı ile uygun bulunan, Arapsuyu Mahallesi 20154 ada 2 parseldeki Belediye Hizmet Alanında yer alan  Enerji Nakil Hattının kaldırılarak çekme mesafelerinin düzenlenmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
67. Konyaaltı Belediye Meclisinin 03.03.2022 tarih ve 43 sayılı kararı ile uygun bulunan, Siteler Mahallesi, 4247 ada 1 parseldeki Belediye Hizmet Alanının 20236 ada 1 parseldeki Belediye Hizmet Alanı ile birleştirilerek plan notunun eklenmesi ve 4247 ada 1 parselin belediye hizmet alanından park alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
68. Konyaaltı Belediye Meclisinin 03.03.2022 tarih ve 44 sayılı kararı ile uygun bulunan, Çakırlar Mahallesi 20497 ada 4 parselin, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne uygun olarak "İçme Suyu Ana Hattı (Yeraltı İçme Suyu Hattı)" şeklinde düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
69. Korkuteli Belediye Meclisinin 04.01.2022 tarih ve 4 sayılı kararı ile uygun bulunan, Çomaklı Mahallesi 356 ada 1 parselin batısında yer alan park alanında trafo alanı ayrılmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
70. Korkuteli Belediye Meclisinin 01.02.2022 tarih ve 18 sayılı kararı ile uygun bulunan, Yelten Mahallesi 382 ada 1 parselin doğusunda yer alan Park alanının bir kısmının “Aile Sağlığı Merkezi”ne dönüştürülmesi ve 287 ada 70 parselde yer alan Sağlık Ocağı Alanının bir kısmının “Park” alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
71. Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.02.2022 tarih ve 68 sayılı kararı ile uygun bulunan, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun 28.06.2021 tarih ve 12473 sayılı kararına istinaden Sinan Mahallesi 49 ada 3, 12, 16, 18, 19 parsellerin yapılaşma koşullarının düzenlenmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
72. Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.02.2022 tarih ve 64 sayılı kararı ile uygun bulunan, Ermenek Mahallesi 9432 ada 19 parselin yapılaşma koşullarının düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
73. Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.02.2022 tarih ve 65 sayılı kararı ile uygun bulunan, Konuksever Mahallesi 4451 ada 1 ve 2 parselin PTT ve Karakol Alanından Ticaret ve Resmi Kurum (Kızılay) Alanına dönüştürülmesi ve kat yüksekliği belirlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.
74. Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.02.2022 tarih ve 67 sayılı kararı ile uygun bulunan, Ermenek Mahallesi 10625 ada 3 parselin yapılaşma koşullarının düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

T E K L İ F L E R :

75. Avrupa Birliği Ufuk 2020 Akıllı Şehirler ve Topluluklar "MatchUP" projesi; Valensiya, Dresden ve Antalya Şehirlerinde seçilen Kentsel Dönüşüm Alanında insanların daha refah bir ortamda  yaşamaları için enerji, ulaşım ve bilgi teknolojileri alanlarında yenilikçi uygulamaların yapılacağı bir projedir. 28 ortaklı bir konsorsiyumdan oluşan projenin Antalya da uygulama bölgesi Kepez ve Santral Mahallesidir. Bu kapsamda, 24-25 Mayıs 2022 tarihlerinde Finlandiya’nın Kerav’a kentinde söz konusu projenin teknik, idari ve mali konularının değerlendirileceği bir toplantı düzenlenecektir.  Söz konusu toplantıya AB İlişkileri ve Proje Şube Müdür V. Güliz YAMAN, proje personeli Neşe ÖZÇANDIR ve Emine YİĞİT'in katılım sağlayacağı toplantıya Yurtdışı görevlendirmelerle ilgili, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün 21.04.2021 tarih ve23258470/841354-2021/6 sayılı genelge kapsamında, 23-26 Mayıs 2022 tarihleri arasında görevli sayılmaları,  gidiş – dönüş uçak bileti ve konaklama giderleri, yurtdışı çıkış harçları ile yasal harcırahlarının ve Neşe ÖZÇANDIR ile Emine YİĞİT’e ait Hizmet Damgalı pasaport cüzdan bedellerininde proje kapsamında karşılanması, harcırahlarının avans olarak ödenmesi ile ilgili Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
76. Korkuteli İlçesi, Bozova Mahallesinde bulunan mülkiyeti Maliye Hâzinesi adına kayıtlı 166 ada 1 parsel numaralı ve 15.489,00 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerine “Yaş meyve sebze kurutma entegre tesisi yapılmak amacıyla” Korkuteli Tapu Müdürlüğünde Belediyemiz lehine tesis edilecek 30 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı tesisinin tescili için meclis kararı gerektiğinden, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18'inci maddesinin (e) bendi gereğince, konunun görüşülerek karara bağlanması ile ilgili Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
77. Antalya Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları dahilinde yer alan, ilimizin batı bölgesindeki ilçelerimizden kaynaklanan park-bahçe ve sera atıkları ile merkez ilçelerinden (Kepez, Konyaaltı Muratpaşa ve Döşemealtı) kaynaklanan sera atıklarının toplama, işleme, bertaraf, depolama konularında Kumluca Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında yapılması planlanan geri dönüşüm, geri kazanım, ve/veya enerji üretimi ve bertaraf işlerinin 29 (yirmi dokuz) yıla kadar 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre ihaleye çıkılabilmesi için çalışmaların yürütülmesi gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümenine yetki verilmesi ile ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
78. Ali ÖZKAN adına kayıtlı 1/9 hisse, Necati ÖZKAN adına kayıtlı 1/9 hisse, Paşa ÖZKAN adına kayıtlı 1/9 hisse,  Zihni ÖZKAN adına kayıtlı 1/9 hisse,  Mevlüt ÖZKAN adına kayıtlı 1/9 hisse, Eşref ÖZKAN adına kayıtlı 1/9 hisse,  Mustafa ÖZKAN adına kayıtlı 1/9 hisse,  Osman ÖZKAN adına kayıtlı 1/9 hisse ve Fatma ÇELİK adına kayıtlı 1/9 hisse bulunan Gazipaşa İlçesi Ekmel Mahallesi 288 ada 1 parsel numaralı taşınmazın mezarlık olarak kullanılmak şartıyla ve isminin mahalle sakinleri tarafından kullanıldığı haliyle Murat ÖZKAN   (Çomak Murat) Mezarlığı  olması şartıyla bedelsiz olarak 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin g fıkrasına göre Antalya Büyükşehir Belediyemiz adına şartlı bağış alınması ile ilgili Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
79. Mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı Manavgat İlçesi Demirciler Mahallesi 148 ada 1 parsel numaralı taşınmazda yapımına devam edilen Manavgat toptancı halinde kat irtifakı kurulan ekli listede belirtilen 8 adet bağımsız bölümün 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili hükümlerine göre 10 yıl süre ile kiraya verilmek üzere Büyükşehir Belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
80.   07.07.2012 tarihli ve 28346 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkında Yönetmeliğin "Toptancı Hali Kuruluş Komisyonu" başlıklı 10 uncu maddesinin birinci fıkrası "İmar planlarında toptancı hal yeri olarak belirlenen veya belirlenecek alanın, 5 inci  maddesinin yedinci fıkrası ile 6 ncı maddeye uygunluğunu değerlendirmek üzere bir komisyon kurulur. Komisyon tarafından hazırlanan rapor, Belediye Meclisine sunulur." hükmü gereğince kurulan “Manavgat Toptancı Hali Kuruluş Komisyonu” tarafından; mevcut Manavgat Toptancı Hali Şubesinin, yeni toptancı hal yapıldıktan sonra kapatılmasının ve bu karara istinaden yeni yapılacak Manavgat Toptancı Hali Şubesine taşınmasının değerlendirildiği komisyon raporu Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.08.2020 tarihli ve 485 sayılı Kararı ile uygun bulunmuştur. Ekli listede de belirtildiği üzere  komisyoncu, tüccar ve üretici örgütü olmak üzere 52 adet  işyeri bulunan yeni Manavgat Toptancı Hali şubesi inşaatı Manavgat İlçesi Demirciler Mahallesi 148 ada 1 parsel üzerinde devam etmektedir. Halen faaliyette olan Manavgat Toptancı Hali eski yerinden yeni Manavgat Toptancı Haline taşınacaktır. 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun 11 inci maddesinin birinci fıkrasında “Belediye toptancı hallerindeki işyerleri, kiralama veya satış yoluyla işletilir. Ancak satılan işyeri sayısı, o haldeki toplam işyeri sayısının yüzde ellisini geçemez. Bu maddenin altıncı fıkrasındaki eylemlerin tespiti halinde satış işlemlerinin iptal edilip işyerlerinin geri alınacağına ilişkin olarak tapu kütüğüne şerh konulur ve bu şartların gerçekleşmesi durumunda taşınmazlar geri alınır. İşyerlerinin kiralanması veya satılması 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre yapılır. Kira süresi en fazla on yıldır…” hükmü doğrultusunda yeni Manavgat Toptancı Halideki muhtelif işyerlerinin kiralanması için Büyükşehir Belediyesi Encümenine yetki verilmesi ile ilgili Zabıta Dairesi Başkanlığının teklif yazısı. 
81. Antalya Büyükşehir Belediyesinin (%98,4520) hissedarı bulunduğu ANET Antalya İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ nin 21.03.2022 tarih ve 2022-18 nolu Yönetim Kurulu Kararında; Antalya Organize Sanayi Bölgesinde bulunan şirkete ait et entegre tesisinin atıl olan 2. kısmının tadilatı ve faaliyete geçirilebilmesi için ortaya çıkan finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla şirket sermayesinin 25.801.388,00 (yirmibeşmilyonsekizyüzbirbinüçyüzseksensekiz).-TL’den, 6.000.000,00.-TL (Altımilyon) arttırılarak 31.801.388,00-(Otuzbirmilyonsekizyüzbirbinüçyüzseksensekiz)-TL’ye çıkarılması hususunun ilk genel kurula sunulmasına ve şirket ortaklarına söz konusu sermaye artışına katılıp, katılmayacağının sorulmasına karar verilmiştir. Sermaye artırımının gerçekleşmesi durumunda Belediyemizin bu artırım ile ilgili iştirakine isabet eden tutar; 5.907.121,00 (Beşmilyondokuzyüz yedibinyüzyirmibir).-TL’dir Belediyemizin ortaklık oranını (%98,4520) korumak sureti ile sermaye artırımına katılıp, katılmayacağı hususunun, 5393 sayılı Belediye Kanununun, Meclisin görev ve yetkilerini düzenleyen 18.maddesinin (i) bendi gereğince görüşülerek karara bağlanmak üzere Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
82. Döşemealtı Belediye Başkanlığı'nın 2022 yılı evsel katı atık tarife raporu ile ilgili Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
83. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Tesislerinin Kurulması ve Bu Tesislerin Ortak Kullandırılması İçin Katılım ve Güzergah Bakım Bedellerinin Tespiti İle Geçiş Hakkına İlişkin Yönetmelik’in revize edilmesi ile ilgili Fen İşleri Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
84. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 69. maddesinin ilgili hükümleri gereğince, büyükşehirlerde, Büyükşehir Belediyelerine İmar Yönetmeliği yapma yetkisi verilmiş olmasından dolayı, ilgili meslek odaları ve 19 ilçe belediyesi ile birlikte, Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği taslağı hazırlanarak imza altına alınmıştır. İmza altına alınan yönetmelik taslağı; Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 10.07.2020 tarih ve 284 sayılı kararı ile Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 69. maddesinin ilgili hükümleri uyarınca onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilmesi Karar altına alınmış, 19.08.2020 tarihli yazımızla gönderilerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunulmuştur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 23.11.2020 tarihli yazısı ekinde Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği Taslağı hakkında tespit ve değerlendirmeler tarafımıza gönderilmiştir. Söz konusu Bakanlık tespit ve değerlendirmeleri doğrultusunda yine 19 ilçe Belediyesi ve Meslek Odaları ile yeni bir yönetmelik taslağı çalışması yapılmıştır. Hazırlanmış olan Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği taslağı 28.07.2021 tarihinde Bakanlığa gönderilmiş olup, 01.02.2022 tarih 16776 Belediyemiz kayıt numaralı yazı ile, tekrar değerlendirme ve tespit raporu tarafımıza iletilmiş, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğindeki son değişiklikler çerçevesinde revizyon istenmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde 22.03.2022 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği son şeklini almış olup; Söz konusu Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği'nin onaylanmak üzere Büyükşehir Belediyesi Meclisince görüşülmesi ile ilgili Kent Estetiği Dairesi Başkanlığının teklif yazısı. 
85. Alanya Belediyesi Başkanlığı'nın 25.02.2022 tarih 1077-8204 sayılı yazısı ile tarafımıza iletilen, Alanya İlçesi Türkler, Payallar, Tosmur, Okurcalar, Mahmutlar, Oba, Konaklı, Kestel, Kargıcak, İncekum, Güzelbağ, Emişbeleni, Demirtaş, Çıplaklı, Cikcilli, Avsallar Mahalleleri Uygulama İmar Planları İlave Plan Hükümleri, Alanya İlçesi Mevzii Uygulama İmar Planları Bütünü İlave Plan Hükümleri ile Alanya Merkez Mahalleler 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Bütünü İlave Plan Hükümleri ile ilgili Kent Estetiği Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.

86. Kemer Belediyesi Başkanlığı'nın 17.03.2022 tarih 20755 sayılı yazısı ile tarafımıza iletilen, Göynük Mahalle sınırları içerisinde Güney Antalya Turizm Alanı Sınırı dışında yer alan ve mülga Göynük Belediye Meclisi'nin 05.05.2010 tarih ve 30 sayılı kararı ile onaylanmış olan Domuzluk Mevkii 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Hükümleri ile ilgili Kent Estetiği Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
87. Kemer Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Ovacık Mahallesi 110,111,112,113,114, 115,116,117,118,119 ve 120 adaları kapsayan alanda Antalya İl İdare Kurulu'nun 10.04.1997 tarih ve 4/768 sayılı kararı ile onaylanmış olan 1/1000 ölçekli mevzii imar planının plan hükümlerine ilişkin plan değişikliği ile ilgili Kent Estetiği Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
88. Kemer Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Ovacık Mahallesi 121,122,123,124,125 ve 126 adaları kapsayan alanda Antalya İl İdare Kurulu'nun 01.07.1999 tarih ve 4/11648 sayılı kararı ile onaylanmış olan 1/1000 ölçekli mevzii imar planının plan hükümlerine ilişkin plan değişikliği ile ilgili Kent Estetiği Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
89. Kepez ve Santral Mahallesi, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında okul alanlarına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili Kent Estetiği Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
90. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.03.2020 tarih 190 sayılı kararı ile kabul edilen Finike İlçesi, 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planın Sahilkent Mahallesi, 446 ada 84, 85, 86 ve 73 parseller yönünden Antalya 4. İdare Mahkemesinin 2021/633 E. 2022/104K. Sayılı kararıyla iptal edilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
91. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.03.2020 tarih 191 sayılı kararı ile kabul edilen Finike İlçesi, 1/5.000 ölçekli İlave + Revizyon Nazım İmar Planın Sahilkent Mahallesi, 446 ada 84, 85, 86 ve 73 parseller yönünden Antalya 4. İdare Mahkemesinin 2021/633 E. 2022/104K. Sayılı kararıyla iptal edilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
92. Manavgat Belediye sınırları içerisinde yer alan, Karaöz Mahallesi 127 ada 1 parselin kentsel gelişme yerleşme alanından depolama alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
93. Muratpaşa İlçesi, Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan Mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan Mahallelerinin bir kısmını içeren "Kırcami Bölgesi"ne ilişkin hazırlanan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planınına askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
94. Muratpaşa İlçesi, Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan Mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan Mahallelerinin bir kısmını içeren "Kırcami Bölgesi"ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planınına askı süresi içerisinde yapılan itirazlar ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
95. Aksu Belediyesi sınırları içerisinde, Çalkaya Mahallesi 15834, 15836, 15837, 15839 ve 15840 adalarda yer alan Ticaret Alanı, Belediye Hizmet Alanı, Park ve Yollarda düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
96. Alanya belediyesi sınırları içerisinde; Güzelbağ Mahallesi, karayolu ulaşım bağlantıları ve çevresine yönelik olarak, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünün görüşü doğrultusunda yeniden düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
97. Döşemealtı Belediyesi sınırları içerisinde; Çığlık Mahallesi, 252 ada, 2 parselin PTT A.Ş.’nin 21.04.2020 tarih ve 1353 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 21.05.2020 tarih ve 38010 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi’nin 2021/1275 E. 2022/487 K. sayılı kararıyla Antalya 5. İdare Mahkemesince verilen 23.03.2021 gün ve E:2020/655, K:2021/299 sayılı kararın kaldırılması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
98. Döşemealtı Belediyesi sınırları içerisinde; Çığlık Mahallesi, 252 ada, 2 parselin Resmi Kurum Alanından Belediye Hizmet Alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
99. Döşemealtı Belediyesi sınırları içerisinde; Kırkgöz Yeniköy Mahallesi, 78 ada, 10 parselin Resmi Kurum Alanından Belediye Hizmet Alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
100. Döşemealtı Belediyesi sınırları içerisinde; Düzlerçamı, Yalınlı ve Nebiler Mahallelerinde, Düzlerçamı Kepezbaşı Devlet Ormanındaki teknik hataların düzeltilmesi amacıyla güncel orman sınırlarına göre düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
101. Elmalı Belediyesi sınırları içerisinde; Gündoğan Mahallesi, 250 ada 1 ve 2 parsel ile 309 ada 87 ve 88 parsellerin “Sosyal Tesis Alanı, Park ve Yeşil Alan, Taşıt Yolu” olarak planlı iken “Yüksek Öğretim Alanı, Park ve Yeşil Alan” olarak planlanması ve 15 metrelik taşıt yolunun düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
102. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 24.02.2022 tarih ve 13568 sayılı kararı ile uygun bulunan; Finike İlçesi, Turunçova Mahallesi 357 Ada 84 Parsel Koruma Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
103. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 21.01.2022 tarih ve 13375 sayılı kararı ile uygun bulunan; Finike İlçesi, Turunçova Mahallesi 1.Derece Arkeolojik Sit Alanının planlara işlenmesi ve plan hükümleri oluşturulmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı İlave-Revizyonu Plan Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
104. Kaş Belediyesi sınırları içerisinde, Merkez Mahallesi Kaş Yat Limanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
105. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 23.02.2022 tarih ve 13535 sayılı kararı ile uygun bulunan;  Kalkan Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit ve Koruma Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Hükümleri Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
106. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün 31.03.2022 tarih ve 13796 sayılı kararı ile uygun bulunan, Kalkan, Bezirgân ve İslamlar Mahallelerinin bir kısmına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
107. Kaş Belediye Meclisinin 01.10.2021 tarih ve 57 sayılı kararı ve Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün 31.03.2022 tarih ve 13796 sayılı kararı ile uygun bulunan, Kalkan, Bezirgân ve İslamlar Mahallelerinin bir kısmına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
108. Kemer Belediyesi sınırları içerisinde; Göynük Mahallesi, 172 ada 1 parselin Kamu Hizmet Alanından Belediye Hizmet Alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
109. Kemer Belediye Meclisinin 06.01.2022 tarih ve 12 sayılı kararı ile uygun bulunan, Göynük Mahallesi, 172 ada 1 parselin Resmi Kurum alanından Pazar Alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
110. Kepez Belediyesi sınırları içerisinde; 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı arasındaki uyuşmazlıkların giderilmesi amacıyla ilçe genelinde düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
111. Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın ilgi yazısına istinaden, mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyemiz adına kayıtlı Kepez Belediyesi sınırları içerisinde Sütçüler Mahallesi 26777 ada 12, 13 ve 14 parsellerin imar planında Gecekondu Önleme Bölgesi ifadesinin kaldırılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
112. Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın ilgi yazısına istinaden, mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyemiz adına kayıtlı Kepez Belediyesi sınırları içerisinde Sütçüler Mahallesi 26777 ada 12, 13 ve 14 parsellerin imar planında Gecekondu Önleme Bölgesi ifadesinin kaldırılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
113. Altınova Orta ve Sinan Mahalleleri sınırları içerisinde park ve otopark alanlarının düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonuna askı süresi içerisinde yapılan 28590 ada yönünden itirazların kabulü doğrultusunda 28542 adada yer alan “Park Alanının” “Otopark Alanına”, 28590 adada yer alan “Otopark Alanının” ise “Park Alanına” dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
114. Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde; Liman Mahallesi Antalya Serbest Bölge sınırları içerisinde Liman ve Tekne İmal ve Çekek Yeri olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
115. Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde; Aydınlık Mahallesi, 20699 ada, 11 parselin Tarım Alanından Özel Sosyal Tesis Alanı ve Pasif Yeşil Alana dönüştürülmesi ve yol planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
116. Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde; Akkuyu Mahallesi, 338 parselin PTT A.Ş. nin 21.04.2020/1358 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin  28.06.2020 tarihli zımnen reddine ilişkin açılan davada  Konya Bölge İdare Mah. 2. İdari Dava Dai. 2021/1272E. 2022/486 Sayılı kararıyla Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2020/652E. 2022/291 sayılı kararın kaldırılması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.

117. Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde; Geyikbayırı Mahallesi, 180 ada 3 parselin PTT A.Ş. nin 21.04.2020/1358 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 28.06.2020 tarihli zımnen reddine ilişkin açılan davada Konya Bölge İdare Mah. 2. İdari Dava Dai. 2021/1272E. 2022/485 Sayılı kararıyla Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2020/650E. 2022/289 sayılı kararın kaldırılması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
118. Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde; Siteler Mahallesi, 4248 ada 1 parselin PTT A.Ş. nin 22.07.2020/2408 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebinin Antalya Büyükşehir Belediyesinin 29.07.2020 tarihli 2408 sayılı işlemin reddine ilişkin açılan davada Konya Bölge İdare Mah. 2. İdari Dava Dai. 2021/1484E. 2022/406 Sayılı kararıyla Antalya 3. İdare Mahkemesinin 2020/885E. 2021/414 sayılı kararının kaldırılması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
119. Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde; Arapsuyu Mahallesi, 6068 ada 1 parselin PTT A.Ş. nin 25.02.2020/576 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebinin Antalya Büyükşehir Belediyesinin 26.04.2020 tarihli zımnen reddine ilişkin açılan davada Konya Bölge İdare Mah. 2. İdari Dava Dai. 2021/1279E. 2022/404 Sayılı kararıyla Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2020/648E. 2021/288 sayılı kararın kaldırılması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
120. Korkuteli Belediyesi sınırları içerisinde, Uzunoluk Mahallesi 293 ada 2, 4, 8, 9, 13, 18 ve 19 parsellerin konut alanı, eğitim alanı, sağlık alanı, sosyal tesis alanı, ibadet alanı, park alanı ve yol olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
121. Korkuteli Belediyesi sınırları içerisinde, Yazır Mahallesi 2783 ve 2784 parsellerin “Gelişme Konut Alanı”, “Park ve Yeşil Alan” ve “Yol” olarak planlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
122. Kumluca Belediyesi sınırları içerisinde, Bağlık Mahallesi 100 ada 10 parselin “Konut Alanından” “Ticaret- Konut Alanına (TİCK)” dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
123. Manavgat Belediye sınırları içerisinde yer alan, Hatipler Mahallesi 74 parsel ve 303 Ada 438 parselin bir kısmının konut ve yeşil alan olarak planlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
124. Muratpaşa Belediyesi, Muratpaşa Mahallesi sınırları içerisinde 7914 ada 13 parselin ticaret+konut işlevli MİA dönüşüm alanından turizm alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
125. Muratpaşa Belediyesi, Yüksekalan Mahallesi sınırları içerisinde 4873 ada 11 parselin konut alanından özel sosyal tesis alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
126. Muratpaşa Belediyesi, Kızıltoprak Mahallesi sınırları içerisinde 4652 ada 11 parselin konut alanından özel sosyal tesis alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.

127. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 23.02.2022 tarih ve 13548 sayılı kararı ile uygun bulunan; Muratpaşa İlçesi, Güzeloba Mahallesi 6732 Ada 1 ve 2 Parseller 1.Derece Arkeolojik Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
128. Muratpaşa Belediyesi, Güzeloba Mahallesi sınırları içerisinde 3676 ada 21 parselin sağlık alanından ticaret turizm alanına dönüştürülmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
129. Muratpaşa Belediyesi, Kızılarık Mahallesi 6557 ada 6 parsele ilişkin PTT A.Ş.’nin 22.07.2020 tarih ve 2407 sayılı yazısı ile PTT Alanından çıkarılması talebine cevaben Antalya Büyükşehir Belediyesinin 29.07.2020 tarih ve 56217 sayılı yazısına açılan davada Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesinin 2021/1491E. 2022/405 sayılı kararıyla Antalya 3. İdare Mahkemesinin 2020/882E. 2021/416 sayılı kararının kaldırılması ve dava konusu işlemin iptali ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
130. Serik Belediyesi, Merkez Mahallesi sınırları içerisinde Hacı Azmi Akman Caddesindeki yolun 18 metre olarak düzenleme yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
131. Serik Belediyesi sınırları içerisinde, Gedik Mahallesi 5, 6, 10 adalar ve çevresinde TİCK Alanlarının Ticaret Alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
132. Serik Belediye Meclisi’nin 01.03.2022 tarih ve 35 sayılı kararı ile uygun bulunan; Gedik Mahallesi 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 10 adalar ve çevresinde Konut Alanlarının Ticaret+Konut Alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz ve itirazın kabulü doğrultusunda 5, 6 ve 10 adalarda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
133. Serik Belediyesi, Gedik Mahallesi sınırları içerisinde 106 ada 11, 12, 13 parsellerde yer alan park ve konut alanında düzenleme yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
134. Serik Belediye Meclisi’nin 01.03.2022 tarih ve 33 sayılı kararı ile uygun bulunan, Gedik Mahallesi sınırları içerisinde 106 ada 11, 12, 13 parsellerde yer alan park, konut, trafo ve yolda düzenleme yapılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
135. Aksu Belediye Meclisi’nin 01.04.2022 tarih ve 58 sayılı kararı ile uygun bulunan, Murtuna Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 13578 ada 36 parselde yer alan İlköğretim Tesis Alanında çekme mesafelerinde ve yapılaşma koşullarında düzenleme yapılması ile kuzeyinde bulunan Park Alanında düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.

 


136. Aksu Belediye Meclisi’nin 01.04.2022 tarih ve 59 sayılı kararı ile uygun bulunan; Macun Mahallesi sınırları içerisinde, 509 ada 1 parsel ile 13438 ada ve çevresini (yeni 14096, 14097, 14908 adalar) kapsayan alanda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı plan hükümlerine “1.22.Bu Hükümlerde Yer Almayan Konularda Planlı alanlar İmar Yönetmeliği Hükümleri Geçerlidir.” ve “2.1.1.4.Bu Alanlarda Yapılanma Koşulu E=1,20 Yençok=6 kat’dır.” maddelerinin eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve Plan Notları Değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
137. Aksu Belediye Meclisi’nin 01.04.2022 tarih ve 60 sayılı kararı ile reddedilen; Fatih Mahallesi 13417 ada 22 parsel, Macun Mahallesi 13434 ada ve 13435 ada çevresindeki maddi hataların düzeltilmesi, kültürel tesis alanında ve yol bağlantılarında, orman ve zeytinlik olarak tescilli alanlara göre düzenleme yapılmasına ilaveten Fatih Mahallesi 13419 ada 77 parsel ve Macun Mahallesi 82 ada çevresinde düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
138. Alanya Belediye Meclisinin 01.03.2022 tarih ve 195 sayılı kararı ile reddedilen, Kargıcak Mahallesi sınırları içerisinde Kat ve Emsal Artışına yönelik talebi ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
139. Alanya Belediye Meclisinin 01.03.2022 tarih ve 196 sayılı kararı ile uygun bulunan, Merkez Mahallelerde geçerli olmak üzere Plan Hükmü Değişikliği ve ilavesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
140. Alanya Belediye Meclisinin 01.03.2022 tarih ve 315 sayılı kararı ile uygun bulunan, Merkez Mahalleleri içerisinde Plan Hükmü Değişikliğine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
141. Alanya Belediye Meclisinin 01.03.2022 tarih ve 316 sayılı kararı ile uygun bulunan, Oba Mahallesi sınırları içerisinde Plan Hükmü Değişikliğine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
142. Alanya Belediye Meclisinin 01.03.2022 tarih ve 317 sayılı kararı ile uygun bulunan, Kestel Mahallesi sınırları içerisinde Plan Hükmü Değişikliğine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
143. Alanya Belediye Meclisinin 01.03.2022 tarih ve 318 sayılı kararı ile uygun bulunan, Mahmutlar Mahallesi sınırları içerisinde Plan Hükmü Değişikliğine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
144. Alanya Belediye Meclisinin 01.03.2022 tarih ve 319 sayılı kararı ile uygun bulunan, Kargıcak Mahallesi sınırları içerisinde Plan Hükmü Değişikliğine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
145. Demre Belediye Meclisinin 02.03.2022 tarih ve 6 sayılı kararı ile uygun bulunan, Beymelek Mahallesi 146, 147, 148 ve 149 adalarda maddi hatanın giderilmesine yönelik “Yençok=9.50 m.” ibaresinin “Yençok=12.50 m.” olarak düzeltilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
146. Döşemealtı Belediye Meclisi’nin 01.03.2022 tarih ve 50 sayılı kararı ile uygun bulunan, Kırkgöz Yeniköy Mahallesi, 127 ada 2 ve 3 parsellerin tevhit edilmesi amacıyla TİA=763 m2, Yençok=5 kat yapılaşma koşullarının verilmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
147. Döşemealtı Belediye Meclisi’nin 01.03.2022 tarih ve 51 sayılı kararı ile uygun bulunan, Bahçeyaka Mahallesi, 8801 ada, 2 parsele TİA=684,09 m2, Yençok=5 kat; 3 parsele TİA=1578 m2, Yençok=5 kat yapılaşma koşullarının verilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
148. Elmalı Belediye Meclisi’nin 01.03.2022 tarih ve 18 sayılı kararı ile uygun bulunan, Yeni Mahalle, 92 ada, 116 parseldeki trafo alanının 92 ada 137 parsele taşınması ve park alanı belirlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
149. Kaş Belediye Meclisi’nin 02.03.2022 tarih ve 16 sayılı kararı ile reddedilen, Ağullu Mahallesi, 24 ada batısındaki açık spor tesisi olarak düzenlenmiş alanının kuzeydoğusuna 50m2 büyüklüğünde trafo alanı ayrılmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
150. Kemer Belediye Meclisinin 01.03.2022 tarih ve 26 sayılı kararı ile uygun bulunan, Çamyuva Mahallesi, 558 ada 1 parsel ve 559 ada 1 parsellerin arasındaki 7 metrelik yolun kaldırılarak parsellerin tevhid edilmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
151. Kepez Belediyesi sınırları içerisinde, Yenidoğan Mahallesi 28157 ada 6 parseldeki refüj alanında yer alan Belediyemize ait Trafo Alanının imar planına işlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
152. Kepez Belediye Meclisinin 03.03.2022 tarihli ve 55 sayılı kararı ile uygun bulunan Şafak Mahallesi 10502 ada kuzeyi park alanında 1 (bir) adet, 10503 ada kuzeyi park alanında 1 (bir) adet ve 10506 ada doğusu çocuk bahçesinde 2 (iki) adet olmak üzere; toplam 4 (dört) adet Trafo Alanı ayrılmasına yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
153. Korkuteli Belediye Meclisinin 01.03.2022 tarih ve 37 sayılı kararı ile uygun bulunan, Korkuteli Belediyesi sınırları içerisinde kalan ve imar planında belirlenen yol güzergahlarına cephe parsellere zemin katlarda ticaret kullanım hakkının verilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
154. Korkuteli Belediye Meclisinin 01.03.2022 tarih ve 38 sayılı kararı ile reddedilen, Kargalık Mahallesi 194 ada 4, 5, 6, 7 ve 8 parsellerin “Konut Alanından” “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanına” dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
155. Korkuteli Belediye Meclisinin 01.03.2022 tarih ve 39 sayılı kararı ile uygun bulunan, Bayat Mahallesi 125 ada 77, 78, 81 ve 82 parsellerin köy yerleşik alan sınırı içerisinde kalan kısmının “Konut Alanı”, “Park”, “Trafo Alanı”, “Otopark” ve “Taşıt Yolu” olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
156. Manavgat Belediye Meclisinin 02.03.2022 tarih ve 30 sayılı kararı ile uygun bulunan, Hisar Mahallesi 1517 Ada batısı park alanında trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.


157. Manavgat Belediye Meclisinin 02.03.2022 tarih ve 31 sayılı kararı ile uygun bulunan, Evrenseki Mahallesi 254 Ada 2 parselde güneyindeki 7m’lik yoldan 5m, diğer yönlerden 3m. inşaat yaklaşma sınırları içerisinde yeni yapılanma durumu verilmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
158. Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.03.2022 tarih ve 106 sayılı kararı ile reddedilen, Şirinyalı Mahallesi 5060 ada 9 ve 10 parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
159. Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.03.2022 tarih ve 107 sayılı kararı ile uygun bulunan, Şirinyalı Mahallesi 12718 Ada 1 parsele yönelik Antalya 1. İdare Mahkemesi'nin 11.10.2021 tarihli 2020/728 E.-2021/917K sayılı kararı doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
160. Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.03.2022 tarih ve 108 sayılı kararı ile uygun bulunan, Soğuksu Mahallesi 1462 Ada Kuzeyindeki parka trafo eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
161. Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.03.2022 tarih ve 109 sayılı kararı ile reddedilen, Demircikara Mahallesi 5593 Ada 1 parsele yönelik Konya Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi’nin 30.12.2021 tarihli E:2021/1358, K:2021/2604 sayılı kararına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
162. Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.03.2022 tarih ve 110 sayılı kararı ile uygun bulunan, Kızılarık Mahallesi 6553 Ada 17 parselde İBT(İsteğe Bağlı Ticaret) kullanımı getirilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
163. Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.03.2022 tarih ve 111 sayılı kararı ile reddedilen, Demircikara Mahallesi 7273 Ada 1 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
164. Muratpaşa Belediye Meclisi’nin 02.03.2022 tarih ve 112 sayılı kararı ile uygun bulunan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı'nın 31.03.2021 tarihli ve 29003 sayılı yazısına istinaden Kızıltoprak Mahallesi 2528, 2529, 2530 ve 2531 Adalar arasındaki imar yollarının düzenlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
165. Serik Belediye Meclisi’nin 01.03.2022 tarih ve 32 sayılı kararı ile uygun bulunan; Eminceler Mahallesi 1310 ada 4 parselin eski plan kararlarına dönülmesi amacıyla yapılaşma koşullarında düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
166. Serik Belediye Meclisi’nin 01.03.2022 tarih ve 34 sayılı kararı ile uygun bulunan; Kökez Mahallesi 111 ada 55 parsel ve çevresinde yer alan yol güzergahında, park ve konut alanlarında düzenleme yapılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
167. Kumluca Belediye Meclisinin 07.04.2022 tarih ve 52 sayılı kararı ile uygun bulunan, Yazır Mahallesi 104 ada 44 parselin “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı” olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.
168. Kumluca Belediye Meclisinin 07.04.2022 tarih ve 49 sayılı kararı ile görüşülen, Mavikent (Yenice) Mahallesi 485 ada 3, 14, 16, 17 parsellerde düzenleme yapılarak park ve sosyal tesis alanının ticaret ve park alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.

HABER MERKEZİ