Büyükşehir'den 'zam' yağmuru

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Devam Meclisi Toplantısı’nda, alınan zam kararları gündeme damgasını vurdu. Toplantıda kreşlere, Antalya Doğal Yaşam Parkı’na, tiyatro giriş ve salon tahsis ücretleri ile hayvan kesim ücretlerine zam yapılırken Tazı Kanyonu’na giriş bedeli ücretli hale getirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Devam Meclisi Toplantısı, zam meclisine dönüştü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Devam Meclisi Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 52 gündem maddesi görüşüldü.  


İTFAİYE ARACI ALINACAK 
Diğer taraftan mecliste alınan kararla Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na ihtiyaç duyulan 21 itfaiye aracının alınmasını içeren komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Muhittin Böcek, 21 aracın maliyetinin güncel kur üzerinden 14 milyon Euro (Yaklaşık 526 milyon TL) tuttuğunun bilgisini paylaştı. Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine 21 araç alınması oy birliği ile meclisten geçti.  


HAYVANAT BAHÇESİNE GİRİŞE ZAM 
Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Antalya Doğal Yaşam Parkı giriş ücretine oy birliği zam yapıldı. 20 TL olan otopark ve araç giriş ücreti değişmezken yaya girişi 7 TL’den 15 TL’ye, 2 TL olan öğrenci girişi 5 TL’ye, turist yetişkin girişi 200 TL, turist öğrenci girişi ise 100 TL oldu. Gündemin bir diğer maddelerinden Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Kaş-Demre İlçe Kesimhanesi ve Serik İlçe Kesimhanes’inde yapılan hizmetler karşılığında alınan ücretlerde güncelleme yapılarak büyükbaş hayvan kesim ücreti 650 liradan 1000 liraya, küçükbaş hayvan kesim ücreti 150 liradan 250 liraya yükseltildi. 


TAZI KANYONU ÜCRETLİ HALE GELDİ
Mecliste ayrıca Tazı Kanyonu da ücretli hale geldi. Bu kapsamda kişi başı giriş 35 TL, 6-18 yaş öğrenci girişi 20 TL, fotoğraf çekimi ve basım ücreti 175 TL, drone çekimi ve cd basımı 900 TL, gözleme 105 TL, çay ve bitki çayları 20 TL, kahve çeşitleri 50 TL olarak belirlendi. 


KREŞ ÜCRETLERİNE ZAM YAPILDI
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi kreş ve gündüz bakımevi ücretlerinde de güncelleme yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı kreş ve yurt ücretlerinde güncelleme yapılması yapılarak kulüp aktiviteleri, ders ücret giderleri, servis ücreti ve kırtasiye masrafları hariç kreş ve gündüz bakım ücreti 1000 TL iken 1 Eylül 2024 İtibariyle 2 bin 750 TL oldu. Öğrenci yurdu ücreti 800 TL iken bin 300 TL zam yapıldı. Muratpaşa Belediyesi kreş ve gündüz bakımevi ücretinin 6 bin 100 TL olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi. Konyaaltı Belediye Meclisi’nin 1.08.2024 tarih ve 103 sayılı kararı ile onaylanan, Konyaaltı Belediyesi gelir tarifesinde yer alan kreş ve gündüz bakımevi ücretlerinin güncellenmesi oy birliği ile kabul edildi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı aylık eski ücreti 4 bin 300 TL iken yeni ücret 7 bin TL’ye yükseltildi. 


TİYATRO ÜCRETLERİNE DE ZAM 
Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Gelir Tarifesinde yer alan Arazöz ile Su Taşıma ve İş Makineleri Çalışma Ücreti Başlıklı Ücretlerin güncellenmesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi 2024-2025 tiyatro sezonu Ekim 2024 ayında başlayacak olup, yeni sezonun başlangıç tarihi olan 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren ve 2025 yılını da kapsayacak şekilde gelir tarifesi değişikliği yapılması oy birliği ile meclis tarafından kabul edildi.  


Antalya Büyükşehir Belediyesinin Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM)’ne Meclis tarafından uygun görülmesi halinde üye olunması ile ilgili karar meclis gündemine getirildi. AK Parti ve MHP komisyon kararına ret kararı verdi.