BÜYÜKŞEHİR’DEN OSCAR’LIK OYUN

28 Temmuz'dan bu yana Türkiye'nin pek çok yerinde meydana gelen orman yangınları için tüm ülke seferber olurken CHP, felaketi siyaset malzemesi yaptı. Büyükşehir’in televizyon kanalı ABB TV'de yayınlanan "kardeşini taşıyan çocuk" videosu kurgu çıktı. Vicdani duyguların bu şekilde sömürülüyor olması, sosyal medyada alay konusu haline geldi.

KURGU VİDEOLAR, ALIŞKANLIK YAPTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin TV kanalı olan ABB TV, küçük bir çocuk üzerinden duygu sömürüsü yaptı. ABB TV’de yayınlanan videoda, Antalya’da yangın bölgesinde küçük bir çocuğun kardeşini ve bir takım eşyaları taşımaya çalıştığı görüntüler yer aldı. Başka bir açıdan çekilen görüntülerin ortaya çıkmasıyla videonun kurgu olduğu anlaşıldı. Farklı açıdan çekilen görüntülerde ABB TV’nin görüntü alması için küçük çocuğun kucağına kardeşinin verildiği görülüyor.

MUHİTTİN BÖCEK DE YALANI YAYDI!

CHP'li ABB Başkanı Muhittin Böcek de, kurgu videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak, "Bize hangi ilçede, hangi mahallede, hangi evde ihtiyaç varsa tüm gücümüzle orada olmaya devam ediyoruz. Gündoğmuş'ta yangın nedeniyle evini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlarımızın da yanında olduk. Yaralarımızı hep birlikte ve dayanışmayla saracağız." ifadelerini kullandı. Sahte haberlerle felaketten algı yapmaya çalışan ABB TV, alay konusu oldu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Sosyal medya kullanıcılarının kurgu videoya verdiği tepkiler şöyle: