BÜYÜKŞEHİR’DEN ORTAK AŞI ÇAĞRISI

Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısında, 44 madde karar bağlanırken, 59 madde ise 10 Eylül Cuma günü gerçekleşecek devam meclisinde görüşülecek. Partilerin grup sözcüleri, koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşların aşılarını yaptırma konusunda çağrıda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısı Başkanvekili Deniz Filiz, başkanlığında yapıldı. Meclis üyeleri koronavirüs önlemleri kapsamında toplantı süresince sosyal mesafe kuralına uyarak oturdu. Ara ara tartışmaların gerçekleştiği Büyükşehir Meclis Toplantısı, 44 maddenin komisyon raporları doğrultusunda kabul edilmesiyle ilk oturum sonlandı.

DEVAM MECLİSİ CUMA GÜNÜ

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda 44 madde karar bağlanırken, 59 madde ise 10 Eylül Cuma günü gerçekleşecek devam meclisinde görüşülecek. Korkuteli Bayatbademleri Mahallesi imar planı ile ilgili 71. madde cuma günü karara bağlanacak. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Bayatbademleri Mahalle sakinleri Büyükşehir Belediyesi’nin imar kararına karşı tepkilerini ortaya koymuştu. Bu maddede alınacak olan karar şimdiden merak konusu oldu.  Öte yandan gündemin 54. maddesinde yer alan Antalya Büyükşehir Belediye meclisi tarafından alınan toplu taşıma araçlarında biniş kartı ile kullanım sağlayan emekli ve emekli eşlerinin indirimli ücret tarifesinden, muhtarların ise ücretsiz olarak faydalanması ile ilgili meclis kararı yeniden değerlendirilecek.

“PARTİLERDEN ORTAK ÇAĞRI”

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nda konuşan partilerin grup üyeleri gündemde yer alan konularla ilgili çağrılarda da bulundu. Konuşulan konular arasında aşılanma, Manavgat’taki yangın, koronavirüs, eğitim ve spor vardı. AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, “Yüz yüze eğitimin döneminin hayırlı olmasını diliyoruz. Koronavirüs nedeniyle hastaneye yatanların büyük bir çoğunluğu aşısız. Kendimiz düşünmüyorsak yakınlarımız düşünelim. Aşımızı olalım. Manavgat'ta ve diğer yerlerde meydana gelen yangınlar hepimizi derinden üzdü. Vatandaşlarımızın zararları devletimiz tarafından karşılandı ve karşılanmaya devam ediyor. Geleceğe nefes kampanyası kapsamında 252 milyon fidan toprak ile buluşturulacak” sözlerine yer verdi.

SENİRLİ’DEN AŞI ÇAĞRISI

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de aşı çağrısında bulunarak, “Koronavirüs geçiren başkanlarımıza acil şifalar diliyorum. Aşı olmayan vatandaşlarımızın bir an önce aşı olmalarını istiyoruz. Eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Geçtiğimiz ay ülkemizin dört bir yanında felaket ile sarsıldık. Bir tarafımız yanarken, diğer tarafımız sel felaketi ile mücadele etti. Akdeniz'de büyük yangınlar yüreğimizi dağladı. Yangın felaketlerinin yaralarını sarmak için devletimiz ve milletimiz seferber oldu” dedi.

BALABAN’I TEBRİK ETTİ

CHP Grup Sözcüsü Ertuğrul Ünal ise, “Tüm vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen konusunda daha dikkatli olmalarını istiyoruz. koronavirüs önlemleri kapsamında aşılarımızı olalım. 19 Eylül Gaziler günü dolayısı ile gazilerimize minnet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Elmalı güreşlerinde altın kemeri almaya hak kazanan İsmail Balaban'ı yürekten kutluyoruz” dedi.

TARİH YAZAN SULTANLAR

İYİ Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Yangın, sel çok canlar aldı. Felaketlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Filenin sultanları tarih yazmaya devam ediyor. Tokyo'da başarılı olan sporcularımızı takdir ediyoruz. Elmalı'da altın kemeri ilk defa alan İsmail Balaban'ı kutluyoruz” açıklamasına yer verdi.