BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖDENEK ÇIKMADI

İsmet İnönü Parkı’nda faaliyet sürdüren el işi stant sahipleri ile Ayakkabıcılar Çarşısı’ndaki esnaf Büyükşehir Belediyesi’ne tuvalet yaptırılması için başvurduklarını, aldıkları cevap karşısında ise hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti. Esnaf, bir an önce tuvalet sorunlarının çözülmesi için yetkililere seslendi

İsmet İnönü Parkı’nda bulunan el işi stantları ile Ayakkabıcılar Çarşısı’nın bulunduğu bölgede tuvalet olmaması esnafın en büyük sorunu haline geldi. Daha önce bulundukları yerden şimdiki alana taşınan el işi stantları ve ayakkabıcılar daha geniş bir alanda satış yapma imkanı buldukları için sevinirken önemli bir sorunla karşı kaşıya kaldıklarını belirtti.

YETKİLİLERİN CEVABI ŞAŞIRTTI

Bulundukları bölgede tuvalet olmadığını belirten esnaf Ahmet Akman, sorunlarını imza toplayarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini söyledi. Bir yıl içerisinde 2 kez yetkililere sorunlarını ilettiklerini ancak bir cevap alamadıklarını söyleyen Akman, son olarak yetkililer tarafından aldıkları cevapla neye uğradıklarını şaşırdıklarını ifade etti. İddialara göre belediye yetkilileri bölgede lavabo ve tuvalet ihtiyaçlarının giderilmesi için gelen taleplere, “Bir tuvalet yapmak için neredeyse 55 bin TL gerekiyor. Belediyenin bunun için ödeneği yok. Yapamayız. İhtiyacınız varsa kendiniz abone olup yaptırabilirsiniz” diye cevap verdi.

“BİZİ YOK SAYIYORLAR”

Ayakkabıcı esnafı Ahmet Akman ve diğer esnaflar, Ayakkabıcılar Çarşısı ile birlikte takı, aksesuar, hediyelik eşya, tespih gibi çoğu el emeği ürünlerin satışa sunulduğu 115 standın bulunduğu bölgenin sorunlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından duyarsız kalındığını ileri sürerek, “Biz yaptırabilecek olsak neden belediyeye müracaat edelim? Hijyene bu kadar önem verilen bir zamanda bizi yok sayıyorlar. Bırakın tuvaleti, elimizi yıkayacak bir lavabomuz bile yok. İhtiyaçlarımızı 500 metre ilerideki camiden gideriyoruz. Bu da bizim için büyük bir sorun oluyor. Bu konuda belediye yetkililerinin çözüm üretmesini istiyoruz” diye konuştu.

AHMET ARĞILLI