BÜYÜKŞEHİR’DEN 'EMEKLİLERE' ŞOK

Antalya Büyükşehir Belediyesinde Eylül Ayı Olağan Devam Meclis Toplantısı yapıldı. Gerçekleşen toplantıda emekli ve emekli eşlerinin mahkeme ve meclis kararı ile toplu taşıma araçlarında, indirimli ücret tarifesinden yararlanması iptali öne çıkan madde oldu.

İREM GÜNEYBAZ, Ahmet ARĞILLI

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı devam toplantısı yapıldı. 33 maddelik toplantıda oy çokluğu ile gündem maddeleri onaylandı. Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında gerçekleşen toplantıda, emekli ve emekli eşlerinin toplu taşıma araçlarında indirimli ücret tarifesinden yararlanma maddesi mahkemeden alınan ve mecliste onaylanan kararla iptal edildi. Toplantı sonrası soruları yanıtlayan Filiz, önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerin yapılacağını aktardı.

EMEKLİLER ÜZÜLDÜ

Öte yandan meclisten alınan karar emeklileri sevindirmedi. Emekli Murat Özen, yıllarca çalıştığını ve bu tarifenin emeklilerin hakkı olduğunu savundu. Özen, “Emeklilerin elinden otobüsleri de alırsanız atın gönderin. Haftada kaç kere kemoterapi ve hastanelere giden emekliler var. Bu karar en çok onlara yazık. Bu insanlar nasıl gelecekler o kadar para verip zaten durumları yetersiz. Bu duruma bir çözüm bulunmazsa, emeklilerin yaşamasının bir anlamı yok” diyerek isyanını dile getirdi.

“EMEKLİYE ZULÜM”

Emekli Özen, kararın gözden geçilmesi gerektiğini belirtti. Özen,  bu davranışın emeklilere yapılan bir zulüm olduğunu söyleyerek, “Bu emekliler yıllarca hizmet vermiş. Sırtına memleketi yüklemiş insanlar. Bu yapılan onlara zulümden başka bir şey değil. Hepimiz emekliyiz. Yıllarca hamallık yaptık. Evimizi geçindirelim diye yaptık bunları. Bu kadar olmaz. Hesaplayınca dünyanın parası yapıyor. Zaten fiyatlar arttı. Taksiler desen öyle. Her şey çok pahalı” dedi.

“SİYASİ DEĞİL, TURİZMDİR”

Toplantının diğer gündem maddesi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa bölgeler meclisi üyeliğinin sonlandırılmasına Ak Parti ve MHP meclis üyeleri ret kararı vermesine rağmen, oy çokluğu ile kabul edildi. Madde de ‘AB üyesi olmamızdan kaynaklı birliğin birçok hibe programından faydalanılamadığı gibi mesleki eğitimlerinde ücrete tabi olduğu görülmektedir’ şeklinde açıklandı ve üyelik aidatı göz önünde bulundu. Bu maddeye de AK Parti ve MHP meclis üyelerinden tepki gecikmedi. AK Partili meclis üyeleri bu durumun ‘Siyasi değil, turizmdir’ diyerek ret kararı verdi. Fakat karar oy çokluğu ile onaylandı.