BÜYÜKŞEHİR’DE TRAVMATİK ONAY

Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Devam Meclisi’nde Muratpaşa Belediyesi’nin ısrarla kabul edilmesini istediği Demircikara Mahallesi’ndeki imar değişikliği maddesi AK Parti’nin ret oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Öte yandan uzun yıllardır Antalya kamuoyunu meşgul eden Konuksever’de AVM yapılmasına ilişkin madde de oy çokluğuyla meclisten geçti.

Ahmet ARĞILLI, Bayram OKUDAN

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında toplanan Antalya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Devam Meclisi’nde 25 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Muratpaşa Belediyesi’nin ısrarla meclisten geçmesini istediği Demircikara Mahallesi’ndeki 8483 ada 1 parsel kapsayan sosyal ve teknik donatı bölgelerinin özel sağlık tesisi alanına dönüştürülmesiyle ilgili maddeydi. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’nu esas alan 12’nci madde AK Partili meclis üyelerinin ret oylarına rağmen kabul edildi.

KONUKSEVER AVM KABUL EDİLDİ

Öte yandan Antalya kamuoyunu meşgul eden Konuksever’de alışveriş merkezi (AVM) yapımına ilişkin 13’üncü madde de meclisten geçti. 13’üncü madde Antalyalıların Konuksever AVM olarak bildiği Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 4438 ada 2, 3, 4 4440 ada 5 4463 ada 16, 17 4464 ada 16, 17 4490 ada 5,6 4491 ada 8, 9, 10, 11 nolu parselleri konu alan maddeydi. Mahkeme konusunun uygulanmasını esas alan 13’üncü madde hakkında konuşan Başkan Böcek, “Bu konu Antalyamıza 2008 yılından beri 17 defa gelmiştir. Oyumu devamlı çekimser olarak kullandım” ifadelerini kullandı. 13’üncü madde Muhittin Böcek, dahil 9 çekimser oya karşılık 51 evet oyu alarak kabul edildi.

USULEN HATALI MADDE

Meclis gündeminde tartışmaların odağında olan bir diğer gündem maddesi ise 2’nci madde oldu. Antalya halkının ferrokrom olarak bildiği Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi’ndeki 2 bin 745 dönüm alanı kapsayan narenciye bahçesi ve zeytinlik alanı konu alan bu maddede AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, bahsi geçen maddenin meclis gündeminden çekilmesini talep etti. Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren bir durum olmadığını belirten Çetin, Antalya Zeytin Park Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş.’nin ve ortaklarının bilgisi olmadan kendi aralarından değerlendirmedikleri bu hususu usulen hatalı bulduklarını iddia etti. Çetin, “Bu konuyu kendi içlerinden tartışıp bir neticeye varıp buraya sunmaları ve bizimde oy birliği ile geçirmemiz gereken bir konudur. 3 bin dönüm vakıf arazisinde atacak olduğumuz her adım, çakacak olduğumuz her çiviyi ölçüp biçip doğru çakmamız gerekiyor. İstişaresinden neticesine kadar. Zeytin Park A.Ş. ortaklarının kendi aralarından herhangi bir görüşme ve yazışma olmadığı için bizim bu maddenin çekilmesi noktasında talebimiz vardır” dedi.

“GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ”

AK Parti Sözcüsü Çetin’in itirazlarının ardından açıklama yapan Başkan Muhittin Böcek, konunun Antalya için çok önemli olduğunu söyleyerek bahsi geçenin alanın yeşil alan olarak korunması gereken bir yer olduğunu söyledi. Bu alanın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Ticaret Borsası’na 20 yıllığına verildiğine değinen Böcek, 15.06.2012 tarihinde ise Zeytin Park A.Ş.’ye devredildiğini belirtti. Bu alanın iş dünyası ve tüm siyasi partilerin katkılarıyla korunduğunu aktaran Böcek, “Gelecek nesiller için böylesi bir yeşil alana Antalyalılar olarak sahip çıkıp, aktaracağız. Buraya asla siyaset yapmak için destek vermiyoruz. Ticaret Borsamızın, şirketimizin durumu belli. Bizler burada bu yeşili alanı korumak için iş birliği protokolü yapıyoruz. İş birliği protokolümüzle de ilgili hiçbir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Yasal anlamda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli bahsi geçen 2’nci madde hakkında grup üyeleri yaptığı değerlendirmeden sonra oylamaya sunulan madde, AK Parti ve MHP’nin 33 hayır oyuna karşılık 49 evet oyuyla kabul edildi.  Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı 8 Temmuz Perşembe günü yapılması planlanıyor.