BÜYÜKŞEHİR'DE SICAK SAATLER

Uzun bir aradan sonra görevinin başına dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, daha önce Başkanvekili Hacıarifoğlu’nun özel yetkilerini elinden aldığı Genel Sekreter Çevikol’un yetkilerinin geri verilmesi için yazı yazarken, Böcek’in tedavi sürecinde Büyükşehir’i tekrar Çevikol’un yöneteceği iddia edildi. Öte yandan belediyede yaşanan kaoslarda sessizliğini koruyan CHP’nin Antalya’daki en yetkili ismi olan İl Başkanı Bayar’ın, Başkan Böcek’i karşılamaya gelmemesi gözlerden kaçmadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, 108 günlük koronavirüs tedavi sürecinin ardından görevinin başına döndü. Böcek’in yokluğunda Büyükşehir’de yaşanan ‘yetki krizleri’ ile ilgili başkanın vereceği karar ve adımlar merakla beklenirken, ilk hamleler belli oldu. Başkan Böcek, özel yetkileri Hacıarifoğlu tarafından alınan Genel Sekreter Cansel Çevikol’un yetkilerinin geri verilmesi için Valilik’e yazı yazdı. Yazıların bugün onaylanması bekleniyor.

ÇEVİKOL’UN YETKİLERİ GERİ VERİLDİ

Başkan Muhittin Böcek’in encümen, imza ve mali dahil özel yetkiler verdiği Çevikol, Başkanvekili Hacıarifoğlu’nun talimatlarını tanımıyor, hizmetler ve yapılacaklarla ilgili Hacıarifoğlu’nun bilgisi dışında hareket ediyor ve belediyedeki tüm yetkiyi kendi iradesinde yönetmek istiyordu. Başkanvekili Hacıarifoğlu ise, yaşanan karmaşayı önlemek adına önemli bir kararla Genel Sekreter Cansel Çevikol’un genel sekreterlik görevinin devam ettiğini ancak ihale, imar, atama gibi tüm özel yetkilerinin kaldırıldığını bildirmişti. Ancak görevinin başına dönen Başkan Muhittin Böcek’in ilk adımı Çevikol’un özel yetkilerini geri vermek oldu. Öte yandan Başkan Böcek belediyeye geldiğinde önce Cansel Çevikol tarafından karşılandı ardından Hacıarifoğlu çağrıldı. Görüşmenin ardından iddialara göre Böcek, Hacıarifoğlu’na odayı boşaltmasını söyledi. 

İL BAŞKANI NEREDE?

Öte yandan Başkan Böcek’in tedavi sürecinde Büyükşehir’de yaşanan kaoslar karşısında sessiz kalan CHP İl Başkanı Nusret Bayar’ın, Başkan Böcek’i karşılamaya gelmemesi dikkat çekti. Genel Sekreter Cansel Çevikol ile Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu arasında yaşanan ‘yetki krizleri’nde aktif rol oynayamayan İl Başkanı Bayar, yine belediyede yaşanan ‘Atanmışlar, seçilmişler’ tartışmalarında sessizliğini korumuştu. Yaşanan olumsuz gelişmelerle ilgili açıklama yapmaktan imtina eden Başkan Nusret Bayar’ın süreci iyi yönetemediği görülürken, Başkan Muhittin Böcek’in göreve döndüğü gün karşılamaya gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

KARAKUŞ’UN YETKİLERİ ALINDI

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Antalya’ya Genel Sekreter Yardımcısı olarak gönderilen Hüseyin Karakuş’un yetkileri elinden alındı. Genel Başkanın atadığı, Başkan tarafından yetkilerinin elinden alındığı Karakuş’un uzman kadrosuna atandığı öğrenildi. İddialara göre Çevikol, Böcek’in belediyeden ayrılmasının ardından Hüseyin Karakuş harici genel sekreter yardımcılarıyla toplantı yaptı. Böceğin tedavi sürecinde Büyükşehir’i Genel Sekreter Cansel Çevikol’un yöneteceği iddia edildi.

Başkan Böcek’in aldığı kararlara, CHP Genel merkezi tarafından ne tepki verileceği ise merak konusu oldu.

TAM DONANIMLI ODA

Son olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) özel oda hazırlatıldığı gelen bilgiler arasında yer aldı. Böcek’in belediyenin ana yerleşke binasındaki makam odası ile AKM’deki başkanlık ofisinde çalışmaları sürdüreceği, her iki makam odasında gerekli sağlık donanımlarının düzenlendiği açıklandı.

FATMA ARSLAN