BAŞKAN BÖCEK'TEN 'SEN KİMSİN' ÇIKIŞI

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin arasında belediye meclis toplantısında büyük gerilim yaşandı. Başkan Böcek, Çetin’e “Sen kimsin, haddini bil” diyerek büyük bir skandala imza attı.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. 166 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 46 madde kabul edilirken, 119 gündem maddesi komisyona sevk edildi. Meclis toplantısına damga vuran olay ise Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin arasında çıkan tartışma oldu.

“MAZERETLERE SIĞINAN BİR YÖNETİM”

AK Parti sözcüsü Çetin, meclis toplantısında Böcek’in aylardır gündeme getirilen sorunlara karşı duyarsız kaldığını ifade ederek , “Aylardır esnaf, trafik, ulaşım,  proje, hizmet ve sağlık diyoruz. Ama bunların hepsi havada kalıyor. Sizleri hayretle izliyoruz. Görüyoruz ki yaşadığımız şehrin sorunlarına çözüm üretmek yerine mazeretlere sığınan bir yönetimle karşı karşıyayız. Ulaşım esnafının durumuna ilgisiz ve alakasız duruşunuzdan dolayı esnaf aracını çekti. Araç sayısı eksik, halk ve esnaf mağdur. Böyle bir şey olabilir mi?  Şimdi diyeceksiniz ‘Mazot fiyatları arttı,  ne yapalım’ artan mazot fiyatlarına karşı İstanbul, Ankara, Konya gibi illerde vatandaşların ve esnafın mağdur olmaması için yapılan örnekler mevcuttur” diye konuştu.

ULAŞIM ESNAFININ ALACAKLARINI SORDU

Ulaşım esnafının kasım ayından beri alacağı hakların neden ödenmediğini soran Çetin, “ Kasım ayından beri ödenmeyen paralar ulaşım esnafının AK Partiyi ziyaret etmesinden 15 ila 20 dakika sonra hesaplara yatırılmıştır. Bu bir gerçektir. Eğer ulaşım esnafının bizi ziyaretleri ile bu ödemeler yapılacaksa bizler ziyaret edilmekten onur duyarız. Her ay ulaşım esnafı bizi ziyaret etsin, paraları hesaplarına yatsın” şeklinde konuştu.

“ULAŞIM ESNAFIMIZI HEP KORUDUM”

Böcek ise bu sorulara Türkiye gündemine ilişkin konulara değinerek yanıt verdi. Böcek artan girdi maliyetlerini neden göstererek, “Sizin elinize yine bir kağıt tutuşturulmuş onu okuyorsunuz. Ben bugüne kadar ulaşım esnafımızı hep korudum, korumaya da devam edeceğim. Onlarla ilgili burada siyaset yapmanıza izin vermeyeceğim. Onların partinize gelmesi ardından ödemelerin yapıldığı iddiaları asılsızdır” ifadelerini kullandı.

Çetin ise, Böcek’in sorularına yanıt vermediğini ve Türkiye gündemine ilişkin konulardan bahsettiğini belirterek, “Ben sizlere ulaşımla ilgili soru sordum ancak siz farklı cevaplar veriyorsunuz. Ayrıca bana ikinci kez söylediğiniz eline kağıt tutuşturulmuş ithamından dolayı sizi esefle kınıyorum” dedi.

“SEN KİMSİN DE BENİ KINIYORSUN”

Böcek Çetin’in bu sözlerine “Sen kimsin de beni kınıyorsun, haddini bil. Benimle sen diye konuşamazsın” şeklinde cevap verdi.

“BEN SİZE ‘SEN’ DİYE HİTAP ETMEDİM”

Meclis salonunda büyük bir gerginlik yaratan bu sözlerin ardından Ali Çetin, “Siz bana haddini bil diyemezsiniz. Siz haddinizi bilin. Ben eline kağıt tutuşturulacak bir meclis üyesi değilim, AK Parti grup sözcüsüyüm. Bu konuştuklarım yazılıdır. Hiçbiri de ağzımdan çıkanı kulağımın duymadığı sözler değildir. Ben size ‘sen’ diye hitap etmedim. Sizi nezakete davet ediyorum. Konuşmalarınıza dikkat edin. Ben partimin yetki verdiği bir kişiyim. Sizin de dediğiniz gibi bana Antalya’da muhalefet görevi verildi. Ama muhalefet yaptığımızda da rahatsız olmayın, cevapları hazmederek verin. Üslubunuza da dikkat edin. Siz bana ‘Sen kimsin’ diyemezsiniz. Nezaketli konuşun” dedi.

Tartışmanın ardından 166 gündem maddesinin bulunduğu toplantıda 46 madde kabul edilirken, 119 gündem maddesi komisyona sevk edildi. Öte yandan toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu ulaşım esnafına verilen kilometre başına desteğin 1,5 liraya çıkarılması ve sağlık çalışanlarının 21 Haziran’a kadar belediyeye ait araçları ücretsiz kullanmaları yönünde meclise teklifte bulundu. Meclis 11 Mart Cuma saat 15.00’te devam edecek.