BÜYÜKŞEHİR’DE ORTAK VURGUN

CHP’li belediyelerin ‘adrese teslim ihale’ ve rant iddialarının ardı arkası kesilmezken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Metin Altunbaş ile Başkan Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in ticari bir şirket üzerinden ortaklıkları olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Faruk ÇELİK/Ahmet ARĞILLI

Gazeteci Dursun Gündoğdu’nun gündeme getirdiği habere göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek ile Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Metin Altunbaş’ın ticari ortaklık iddiaları Antalya gündemine bomba gibi düştü. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nden sonra 9 Şubat 2021 tarihinde kurulduğu ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Metin Altunbaş, vekilin kardeşi Ümit Altunbaş’ın yanı sıra Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in ortaklığında kurulduğu iddia edilen bu ticari şirket kafalarda soru işareti bıraktı.

ŞİRKET SAHİBİ OĞUL

Ticaret unvanı petrol, inşaat, turizm, gıda, emlak, otomotiv sanayi ve ticaret olan iştigal konusu ise akaryakıt ve gaz ürünleri olan bu şirketin yarısının 1000 hisse ile Gökhan Böcek’e ait olduğu iddiaları kafaları iyice karıştırdı. 2021 yılında 500 bin Türk lirası sermaye ile kurulan bu şirketin 250 bin Türk lirasını ise Gökhan Böcek’in yatırdığı öne sürülen bir diğer iddia oldu.

BÖCEK SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Büyükşehir Belediyesi adına imza yetkisi olan Metin Altunbaş’ın Gökhan Böcek ile şirket ortağı olduğu iddiaları kamuoyunda büyük bir yankı toplarken, bahsi geçen iddiaların doğruluğu da bir diğer tartışma konusu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ise halen sessizliğini koruması ‘iddiaları kabulleniyor mu?’ sorusunu akıllara getirdi.

“İDDİALARA CEVAP VER BÖCEK!”

Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek ile Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Metin Altunbaş’ın şirket ortağı olduğu iddiaları üzerine AK Parti Antalya İl Başkanlığı’ndan konu hakkında yazılı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Son günlerde yazılı ve görsel basında yer alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e dair haberleri büyük bir titizlikle takip etmekteyiz. Haberlere konu olan ve cevap bekleyen sorulara karşı Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sessiz kalışı başta bu iddialar hakkında cevap bekleyen Antalyalı hemşehrilerimiz, kamuoyu ve bizler tarafından merak uyandırdığını belirtmek isteriz. Her fırsatta ‘tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmem’ diyen Sayın Böcek’e kamuoyu önünde cevap bekleyen bazı soruları tekrar sormak istiyoruz” denildi.

“CEVAP BEKLEYEN SORULAR”

Bahsi geçen iddialar üzerine AK Parti Antalya İl Başkanlığı kamuoyunun cevabını beklediği soruları bir kez daha Başkan Böcek’e iletti. Başkan Böcek’e yöneltilen sorular şu şekilde;

“Bazı internet haber sitelerinde ve çeşitli mecralarda yazıldığı gibi; Sayın Böcek,  Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Metin Altunbaş ile oğlunuz Gökhan Böcek’in ticari ortaklığı var mıdır?  Eğer böyle bir ortaklık varsa bu ticari ortaklık hangi sektörde yürütülmektedir? Büyükşehir Belediyesi ile oğlunuz ve Başkanvekilinizin ortak olduğu şirketin herhangi bir işi oldu mu? Şirketin hisse oranları nelerdir? Bu ortaklık ne zaman başlamıştır? Bu şirketin yeri, adresi neresidir ve hangi alanlarda faaliyet göstermektedir?  Sayın Böcek makam ve mevkisini kullanarak iddialara konu olan bu şirkete ayrıcalık tanımış mıdır?”

AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın son bölümünde ise “Tüm bu sorular başta Antalyalı hemşehrilerimiz olmak üzere kamuoyu tarafından cevap beklemektedir. Şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Böcek’e bu iddialara cevap vererek toplumu bilgilendirmesini tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verildi.