BÜYÜKŞEHİR’DE NELER OLUYOR?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in rahatsızlığının ardından belediye ve çevresinde her gün yeni bir skandal patlak veriyor. Başkan Böcek’in ise 17 Ağustos’tan buyana hastanede tedavisi sürüyor.

Durumunun ağır olduğu şu günlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ardı ardına gizli hesaplar yapılıyor. Birçok kişi Büyükşehir Belediye Başkanlının web sitesindeki partilerin meclis üyeleri listelerinde hesaplamalar yapmaya devam ediyor.

Web sayfasına günde kaç kişinin giriş yaptığı ise merak konusu. Merak edenler için web sayfasında Başkan Böcek ile birlikte CHP’nin 37, AK Partinin 34, MHP’nin 15, DSP’nin 4, Saadet Partisi’nin 1, İYİ Parti’nin meclis üyeleri sayısı belirtilmezken onların da 11 üye ile Büyükşehir’de yer alıyor.

Başkanın rahatsızlığından sonra Antalya gündemini meşgul eden bir konuda gizli yemekler. Özellikle CHP’de bazı gruplar yemeklerde ‘Başkan görevine dönemezse’ diye farklı ittifak veya sözde başkan adayları kim olmalı konularını konuşuyor.

Yemeklere katılanlar toplantıları inkar etse de bu buluşmalar artık iyice gün yüzüne çıktı. Bir çok kişi bu buluşmaları inkar etse de birçoğu da sessiz kalıyor. Bu tartışmalar böyle devam edeceğe benziyor.

CHP İl başkanı ise bir televizyon kanalında gazetecilerin de katıldığı programda toplantılardan kendinin haberini olmadığını savundu. Fakat partisinin kuruluş yıldönümü için düzenlenen programın ardından milletvekilleri ile sürecin doğru yönetilemediği konusunda tartıştığı da iddialar arasında. İddiaya göre tartışmanın ardın CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kente gelerek tarafları sakinleştirdiği kaydedildi.

CHP’de koltuk kapma savaşları başlamışken birde Büyükşehir Belediyesinde yaşananlar üzüntüye sebep oldu. Belediye personelinin büyük rahatsızlık duyduğu olay iddiaya göre 11 Eylül’de Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığında yaşandı.

Başkanlıkta kim için belli olmayan doğum günü partisi düzenlendi. Partide birçok daire başkanı ile belediyede üst düzey yöneticinin katıldığı iddia edildi. Yüksek sesle kutlanan doğum gününün ise çalışanların moralini bozduğu öğrenildi.

Başkan Muhittin Böcek’in kısa süre içinde sağlığına kavuşarak taburcu olacağına ve görevinin başına dönerek hizmete devam edeceğine inandığımı belirtmek istiyorum.