BÜYÜKŞEHİR’DE MOBBİNG KRİZİ

Hizmet anlamında sınıfta kalan CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde, sendika savaşları devam ediyor. Tüm Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı ve Başkan Böcek’in danışmanı olan Mehmet Balık’ın, başkanın adını kullanarak, Tüm Yerel-Sen'e geçmeleri yönünde baskı uyguladığını iddia etti.

Tüm Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in danışmanı ve Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika olan Tüm Yerel-Sen’in bağlı bulunduğu Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık’ın memurlara mobbing uyguladığını iddia etti. Antalya genelinde, belediye ve yerel yönetim iş kolunda toplam 1.316 üye sayısı ile en fazla üyeye sahip olan Tüm Bel-Sen’in Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Mehmet Balık'ın, Büyükşehir Belediyesi’ndeki memurlara Böcek’in adını kullanarak ve mobbing uygulayarak Tüm Yerel-Sen'e geçmeleri yönünde baskı uyguladığını ileri sürdü.

GEÇMİŞ DÖNEMİ ARIYORLAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde geçen yıl olduğu gibi bu sene de demokratik ve adil olmayan bir yetki süreci yaşandığını ve geçmiş dönemi arar hale geldiklerini söyleyen Karakurt, "Bu süreçte baskı, tehdit ve mobbing yoluyla belediye emekçilerinin sendikal tercihine açıktan müdahale edildiğine tanık olduk. Bir siyasi parti ya da belediye başkanlarını referans göstererek sendikacılık yapılmasının olumsuz sonuçlarını da her dönem görmek mümkündür. Maalesef, ülkemizde de her belediye başkanının ya da ait olduğu siyasi partisinin bir sendikasının olduğu acı ama gerçektir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde de Tüm Yerel-Sen Belediye Başkanının adını kullanarak sendikacılık yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

TARTIŞMALI DANIŞMAN BALIK

Mehmet Balık'ın Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yetkili olan Tüm Yerel-Sen'in bağlı bulunduğu Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı aynı zamanda da Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'in Danışmanı olmasının kamuoyunda tartışma konusu olduğunu vurgulayan Karakurt, "Sayın Balık’ın, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı danışmanı olmasını çalışanlar açısından pozitif bir gelişme olarak da değerlendirmek mümkündür. Ama Sayın Balık, memurlar açısında yapıcı ve olumlu bir rol oynamak yerine sendikal baskı ve mobbing uygulamasının bizzat yürütücüsü oldu. Daha doğrusu tarafsız ve adil davranacağı yerde, danışmanlık makamını Tüm Yerel-Sen adına kullanarak kendisini eleştirenleri bir kez daha haklı çıkarmıştır" dedi. 

HABER MERKEZİ