BÜYÜKŞEHİR’DE KOLTUK SAVAŞLARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanan Hüseyin Karakuş’un, haklarını geri almak için yarın mahkemeye başvuracağı öğrenildi. Karakuş’un koltuğuna ise İYİ Partili Durmuş Ali Arslan’ın oturdu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yokluğunda Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan ‘yetki krizleri’, Böcek’in dönmesiyle de devam etti. Başkan Böcek’in göreve döner dönmez ilk icraatlarından birisi Hüseyin Karakuş’un yetkilerini elinden almak olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Antalya’ya Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanan Hüseyin Karakuş’un yetkilerini elinden alan Böcek, Karakuş’u özel kalemin emrinde uzman kadrosunda görevlendirdi.

KARAKUŞ GİTTİ, DURMUŞ GELDİ

Partililer Başkan Böcek’in bu kararına tepki gösterirken, gazetemize açıklama yapan Hüseyin Karakuş, dosyanın hazır olduğunu ve hakkını mahkeme yoluyla arayacağını belirtti. Karakuş’un genel merkezin desteğiyle haklarını geri almak için yarın mahkemeye başvuracağı öğrenildi. Ayrıca İyi Parti’nin baskısıyla Genel sekreter Yardımcılığı için birkaç alternatiften biri olan Durmuş Ali Arslan, Karakuş’tan boşalan koltuğa Böcek’in talimatıyla oturdu.

BAŞKAN BÖCEK’TEN TOPLANTI

Öte yandan Başkan Böcek, Genel Sekreter Cansel Tuncer Çevikol ve Genel Sekreter Yardımcıları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya yeni atanan Durmuş Ali Arslan da katıldı. Böcek, toplantıyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Aşırı yağış ve sel felaketi nedeniyle oluşturduğumuz kriz masasında Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcılarımız ile toplantıdayız. Afeti en az zararla atlatacağız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.”

FATMA ARSLAN