Büyükşehir’de kılıçlar çekildi

Siyasette yaşanan ‘teğmenler polemiği’, Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisine taşındı. Teğmenlerin Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlarını çekip ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek slogan atmaları mecliste gerilime neden oldu. AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, bu konunun istismar edildiğini savunurken, “Atatürk’e en büyük yanlışı yapan CHP’dir” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nda 142 gündem maddesi görüşüldü. Mecliste, teğmenlerin Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçlarını çekip ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek slogan atmaları gerilime neden oldu.


AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar’ın Atatürk’ün istismar edildiğini savunurken bu sözlere cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Teğmenlerimizin Mustafa Kemal’in askerleriyiz demesinden gurur duydum. Biz Mustafa Kemal’in askerleri olmaya da devam edeceğiz” dedi.


“EN BÜYÜK YANLIŞI YAPAN CHP’DİR”

Atatürk’ün CHP’liler tarafından suistimal edildiğini ifade eden AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, “Teğmenler konusunda da aynısını düşünüyorum. Biz Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için ortaya koyduğu vizyona bakalım. Her fırsatta Atatürk’ün adını kullanarak olayları başka yerlere çekmekten vazgeçelim. Atatürk’e en büyük yanlışı yapan CHP’dir. İsmet İnönü zamanında paraların üzerinden resmi kaldırılmıştır. Biz yaptıklarımızı konuşuyoruz. Teğmenlerimizin mezuniyet töreninde kılıç sallaması komutanlarının bilgisi dışında olmuştur. Burada Muhittin Böcek başkanın haberi olmadan birisi bir davranış yapsa doğru olur mu? Olmaz. İnşallah teğmenlerimizin başka amacı yoktur. Savunmalarınızdan başka amaçlarının olduğunu anlıyoruz. Millî Savunma Bakanlığımızın yıpratılmasına izin vermeyelim” diye konuştu. 


“CAHİLİĞİNİZİN ALLAH BELASINI VERSİN”

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli’de konuşmasında Diyarbakır’daki ‘Narin’ cinayetine dikkat çekerek “Diyarbakır’da maalesef Narin kızımızın cansız bedenine ulaşıldı. Hunharca katledilen birden çok kişinin iştiraki ile gerçekleştirilen bu cinayette kimin parmağı varsa en ağır cezayı alsın. Vicdansızlar; törenizin de soyunuzun da hurafelerinizin de insanlığınızın da Allah belasını versin. Kadınları kızlarınızı ikinci sınıf insan gören cahilliğinizin Allah belasını versin” sözlerin yer verdi.


İCRAAT TAŞTIRMASI

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ‘Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz’ sözünü çok sevdiğini belirterek AK Parti iktiranın yaptığı işleri ‘Google’a girin bakın ithalat ihracat rakamlarına bakın” diyerek mecliste eleştirmesine karşılık veren Bayraktar, “Ümit başkanı hangi Google baktı bilmiyorum. Ama Ak Parti dönemindeki ithalat ihracata bakalım. Birde öncesin bakalım en az 4 katı büyüdü. Şu memleketin 5 yıldır başına gelenler en gelişmiş ülkelerin başına gelseydi. İnanın altından kalkamazlardı. Ak Parti’nin 20 yılda yaptığı 80 yılda yapılanın en az 5 katıdır” dedi.

Ayrıca TEKNOFEST’in yapıldığını hatırlatan Bayraktar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e hitap ederek “Keşke katılsaydınız da binlerce gencin Türkiye’nin geleceği ile ilgili heyecanı çalışmaları görseydiniz. Türkiye’nin heyecanı kalbi TEKNOFEST’te atıyordu gitseydiniz görmüş olurdunuz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 44 meclis maddesi karara bağlanırken, 98 gündem maddesi görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Devam meclisinin 13 Eylül Cuma günü saat 14.30’da yapılmasına karar verildi.