Büyükşehir'de gündem yoğun

Yaz tatili için verilen aradan sonra 10 Eylül Salı günü yapılacak olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 129 gündem maddesi görüşülecek. Yoğun meclis gündeminde görüşülecek teklifler dikkat çeken düzenlemeleri kapsarken bunlar arasında Lider Gazete’nin duyurduğu Bayındır Mahallesi’ndeki Başkent Üniversitesi’nin mülkiyetinde bulunan hastane alanı da yer alıyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 10 Eylül Salı günü Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapılacak. 129 gündem maddesinin görüşüleceği meclis toplantısının yoğun geçmesi beklenirken gündem maddeleri arasında dikkat çeken teklifler yer alıyor. 


ÖZEL HASTANE YİNE GÜNDEMDE 
Meclis gündemine kamuoyunda son zamanlarda sıkça yer bulan Muratpaşa ilçesi Bayındır Mahallesi’ndeki hastane alanı imar plan değişikliği ve kat artırımı ile yine gündemde yer alıyor.  Lider Gazete’nin daha önce ‘Özel Hastaneye Yer Kıyağı Yarışı’ manşet başlığıyla duyurduğu rant iddiaları gölgesinde yapılan plan tadilatı yeniden Büyükşehir Meclisi’nde gündeme getirilecek. 


12 KAT OLARAK DÜZENLENECEK  
Bayındır Mahallesi'nde yer alan hastanesi alanın imar planı değişikliğini içeren madde, “Bayındır Mahallesi, 13080 ada, 1 parseldeki E=1,00 yapılaşma koşullu Hastane Alanının kullanım kararı ve yapı yaklaşma mesafeleri değiştirilmeden yapılaşma koşulunun E=1,50 ve Yençok=12 kat olarak düzenlenmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği” detaylarıyla gündeme getirilecek. 


FİYAT GÜNCELLEMELERİ 
Kemer Belediye Meclisinin gelir tarifesi değişiklikleri gündeme gelirken bir diğer gündem maddesi olarak da  Konyaaltı Belediyesi gelir tarifesinde yer alan kreş ve gündüz bakımevi ücretlerinin güncellenmesi meclise getirilecek. Yine Gündoğmuş Belediye Meclisinin kararı ile onaylanan, Gündoğmuş Belediyesi 2024 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesinin güncellenmesi de görüşülecek maddeler arasında yer aldı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Kaş-Demre İlçe Kesimhanesi ve Serik İlçe Kesimhanesinde yapılan hizmetler karşılığında alınan ücretlerde güncelleme yapılması ve  Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Hayvanat Bahçesi giriş ücretinin güncellenerek gelir tarifesine eklenmesi maddeleri gündeme gelecek. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi 2024-2025 tiyatro sezonu (Ekim 2024- Eylül 2025) Ekim 2024 ayında başlayacak olup, yeni sezonun başlangıç tarihi olan 01 Ekim 2024 tarihinden itibaren ve 2025 yılını da kapsayacak şekilde gelir tarifesi değişikliği yapılması da mecliste görüşülerek güncelleme yapılması bekleniyor. 


KREŞ FİYATLARINA ZAM 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı kreş ve yurt ücretlerinde güncelleme yapılması, Tazı Kanyonu ücret tarifesinin gelir tarifesine eklenmesi ve Halk Plajları Şezlong ücretlerinin güncellenmesi, Muratpaşa Belediyesi kreş ve gündüz bakımevi ücretinin güncellenmesi, Döşemealtı Belediye Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Gelir Tarifesinde yer alan Arazöz ile Su Taşıma ve İş Makineleri Çalışma Ücreti Başlıklı Ücretlerin güncellenmesi gibi gündem maddeleri de büyükşehir meclisine sunulacak. 

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İÇİN BİRİM AÇILMASI 

Büyükşehir Belediyesi Kanununun “Büyükşehir Belediyesi Teşkilâtı” başlıklı 21’inci maddesinin ikinci fıkrasındaki '''Birimlerin kurulması, kaldırılması veya birleştirilmesi büyükşehir belediyesi meclisinin kararı ile olur" hükmü uyarınca, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı “Şehit Yakınları ve Gazilerle İlişkiler ” biriminin kurulması gündeme getirilecek. 


ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ 

Eğitimine devam etmekte zorlanan veya edemeyen yükseköğretim öğrencilerine destek olmak ve katkı sağlamak amacıyla; Antalya Büyükşehir Belediyesince Antalya’da yaşayan ihtiyaç sahibi yükseköğretim öğrencilerine eğitim desteği sağlanması meclis gündemine getirilecek. Üniversitelerde aktif öğrenci kaydı bulunan öğrencilere yapılacak sosyal incelemede ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen yükseköğretim öğrencilerine, 2024-2025 eğitim öğretim yılında, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından aylık 1.250 TL olmak üzere sekiz ay süre ile eğitim desteği sağlanması planlanacak. 


KONYAALTI’DA İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ 

Ayrıca Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde, Arapsuyu Mahallesi 5666 ada 5 ve 6 parsellerin Ticaret Alanından, 11 parselin ise Konut Alanından Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanına dönüştürülmesine ilişkin 5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itirazlar gündeme gelecek. Yine Muratpaşa Belediye Meclisi’nin, Demircikara Mahallesi, 8465 ada, 2 parseldeki E=0,80 A-4 kat yapılaşma koşullu Yüksek Zemin Kat Ticaret ve Konut Alanının “Otel Alanı”na dönüştürülerek, yapılaşma koşullarının 21.50 m. olarak belirlenmesi, yapı yaklaşma mesafelerinin düzenlenmesi ve plan notu eklenmesine ilişkin hazırlanan 1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği mecliste görüşülecek gündem maddeleri arasında yer alıyor. 

HASTANE YERİ YİNE GÜNDEMDE 

Bayındır Mahallesi’nde yer alan ve resmi kurum alanı olan 13080 ada 1 parsel taşınmaz üzerine sağlık turizmine hizmet etmek üzere plan değişikliğine gidilmişti. Sağlık turizmine hizmet vereceği iddia edilen 400 yataklı özel hastane için hazırlanan ve emsali 1’den 1.50’ye yükseltilerek hastane alanının kullanım kararı ve yapı yaklaşma mesafeleri değiştirilmeden yapılaşma koşulunun “E=1,50 ve Yençok=12 kat” olarak düzenlenmesi ve 1000 ölçekli Uygulama İmar Planı meclis gündemine getiriliyor.