BÜYÜKŞEHİR’DE GREV TARTIŞMASI

Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleşti. 141 maddeyle toplanan mecliste CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti, DSP ve SP meclis üyeleri gündem maddelerini oyladı. Mecliste ayrıca, belediye önündeki 672 günlük greve ilişkin tartışmalar yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Hizmet Binası'nda Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleşti. 141 maddeyle toplanan mecliste CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti, DSP ve SP meclis üyeleri gündem maddelerini oyladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İbradı Belediye Meclis Üyesi CHP'li Mehmet Yörükoğlu'nun geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmesi üzerine meclis öncesi lokma dağıtımı yapıldı.

'BÜYÜKŞEHİR’E YAKIŞMIYOR'

Meclis öncesi gündeme dair konuşmak için söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, toplu iş sözleşmesinin 2 yıldır imzalatılmadığını, olayın mahkemeye intikal ettiğini söyledi. Çetin, konuşmasında, “Yetkili sendikayla toplum sözleşmesi imzalanmadı. Mahkemeye verildi. Mahkeme haklı buldu. İstinat bozdu. Şimdi yine yerli mahkemeye geri geldi. Mahkemenin bitmesini 2 yıldır bekliyorlar. Bu karardan sonra 2 yıl daha mı bekleyeceksiniz? Toplum iş sözleşmesinin imzalanması için beklenmeye devam mı edecek? İşçinin kabahati nedir? 672’nci günündeki grev Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmıyor” dedi.

GREVİ YAPAN TEK KİŞİ

AK Partili Çetin'in sözleri üzerine konuşan Başkan Muhittin Böcek, “Belediye önüne dev afiş asıldı, onu bin defa indirtsem indirtirdim. Sevgimden saygımdan dolayı indirmedim, o çocuklar da bizim çalışanımız. O grevi yapan 2 kişiydi. Biri emekli oldu. 1 kişi orada grev yapıyor. Bu konuyla ilgili kimseyi arayarak 'X sendikasına geçeceksiniz yoksa sizi işten atarım' demedim. Geçmiş dönemde 22 bin çalışanın 3 bin 500'ü çıkarılmıştır. Burada her partiden arkadaş bu belediyede çalışmalarına devam etmektedir. Ben sen yok dedik birlikte yürüyoruz. Onun için kimsenin endişesi olmasın. O sendika başkanı arkadaşımızla devamlı görüşüyoruz" diye konuştu.

“BAKAN KURUM ONAYLADI”

Gündem maddeleri arasında yer alan Korkuteli Belediyesi sınırları içinde yer alan Kargalık Mahallesi'ndeki pazaryeri Nazım İmar Planı değişikliği üzerine söz alan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, bu maddenin Temmuz ayı Meclisi'nde Belediye Hizmet alanı olarak kabul edildiğini fakat halkın itirazları sonrasında reddedildiğini anlattı. İşlek, “23 Şubat'ta Sayın Bakanımız Murat Kurum'a giderek konuyu izah ettikten sonra Korkuteli halkının bu ihtiyacını anlayan bakanımıza binlerce kez teşekkür ediyorum. 92 gün içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanımız resen onaylamış, askı süreçleri bitmiş ve çok şükür ki belediye hizmet binamızın ve kapalı pazar yerimizin ihalesine hemen başlıyoruz" dedi.

Devam meclisinin, 28 Mayıs Cuma günü saat 14.30’da gerçekleşmesi planlanıyor.

HABER MERKEZİ