BÜYÜKŞEHİR’DE ‘ÇETİN’ MECLİS

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Çetin, ’Yaşadığımız şehrin sorunlarına çözüm üretmek yerine mazeretlere sarılan bir yönetimle karşı karşıyayız. Bu işler 11 belediye başkanı olarak bildiri düzenleyip ‘Engelleniyoruz’ sözünün arkasına sığınarak yapılmıyor. Mazeret üretmekle olmuyor’ sözleriyle damga vurdu.

Zehra TEKECİ, Mustafa KOZAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi dün Şubat Ayı Meclis Toplantısı için Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. 116 gündem maddesinin değerlendirildiği toplantıda, AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Çetin ve Böcek arasında geçen tartışma dikkati çekti. Toplantı başlangıcında söz alan Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele ettiğini hatırlatarak, kendilerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Söz konusu sağlıkken bile bazı kişilerin kin kustuğunu vurgulayan Çetin, “İnsanlıktan nasibini alamamış cahilleri lanetliyoruz” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HAKLARI VERİLMİYOR

Konuşmasında 2021 sonunda Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen sağlık çalışanlarının toplu taşıma hizmetlerinden yeniden ücretsiz faydalanmasına ilişkin genelgeye Antalya’da henüz onayın verilmemesine değinen Çetin, “Büyükşehir belediyemizden ve meclisimizden beklentisi olan sağlık çalışanlarımızın taleplerini de burada dile getirmek istiyorum. Salgın ile mücadelede en ön safta yer alan tüm sağlık çalışanlarımız, milletimizin takdirini kazanmıştır. Cumhurbaşkanlığı kararnamesine istinaden 30 Haziran 2022’ye kadar uzayan sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım hakkı tanınması da en büyük beklentileridir. Bu noktada hem ulaşım esnafını memnun edecek, hem de sağlık çalışanlarımızı bu haktan mahrum etmeyecek çözümü üretmek size aittir” diye konuştu.

“ENGELLENİYORUZ SÖZÜNÜN ARKASINA SIĞINMAYIN”

Çetin, tüm taleplere ve dilekçelere rağmen belediyenin bu konuda hassasiyet göstermediğine dikkati çekerek, “Ama görüyoruz ki yaşadığımız şehrin sorunlarına çözüm üretmek yerine mazeretlere sarılan bir yönetimle karşı karşıyayız. Bu işler 11 belediye başkanı olarak bildiri düzenleyip ‘Engelleniyoruz’ sözünün arkasına sığınarak yapılmıyor. Mazeret üretmekle olmuyor. O zaman da derler ki ‘Trafik sorununu çözmek istedin, müsaade edilmedi ve engelledin mi? Hemşehrilerimizi sivrisineklerden kurtarmak istedin mani mi olundu? Hizmet yapmam lazım diyerek borç istedin de onay verilmedi mi? Proje ürettin, destek istedin verilmedi mi? Çalışanların haklarını vermek istedin, mani mi olundu?’ bunları uzatabiliriz ancak sayın başkan size yakışmıyor. Yatan bir belediye anlayışı Antalya’ya da yakışmıyor. Ağustos böceği karınca misali şarkı söyleyip gününü gün etmekle gün geçirmekle bu işler olmuyor. Karınca gibi olacak Antalyalılar için çok çalışacaksın. Emek vereceksin, zahmet çekeceksin, yorulacaksın. Maksat hizmet etmekse Antalyalılar adına elinden gelenin en iyisini yapacaksın” ifadelerini kullandı.

BÖCEK YANIT VEREMEDİ

Ali Çetin’in ifadelerinin ardından konuşan Muhittin Böcek ise, Çetin'in sözlerine açıklık getiremedi. Çetin’e sert bir üslupla karşılık veren Böcek, sağlık çalışanlarına yaklaşık 2 aydır onay vermemesi nedeniyle yaşatılan mağduriyete ilişkin konuya cevap vermekten kaçındı. Sağlık çalışanlarına karşı bu duyarsızlığı dikkati çeken Böcek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve diğer konulara ilişkin açıklamalarda bulunmayacağını belirtti. Böcek AK Parti sözcüsünün gündeme getirdiği konuların dışında açıklamalarda bulunarak, Antalya için parti ayırmaksızın hizmet vermek üzere bir politikayla çalıştıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, gündeme ilişkin 27 Komisyon raporu oylamaya sunularak kabul edilirken, 2 rapor oy çoğunluğuyla reddedildi. 86 gündem maddesinin de ilgili komisyonlara havale edildiği meclis toplantısı 11 Şubat saat 14.30’da devam edecek.

ALANYA İÇİN İMAR PLANI ONAYI

Öte yandan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de katıldığı meclis toplantısında Alanya için önemli kararlar alındı. Alanya Belediyesi’nin Mahmutlar Mahallesi’ne gençlik merkezi ve sağlık ocağı kazandırmak için hazırladığı imar planı değişikliği, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Yücel, “Alanya’nın nüfus yoğunluğu en büyük mahallesi olan Mahmutlar’a kazandıracağımız Gençlik Merkezi ve Sağlık Ocağı için planlamalar Büyükşehir Meclisimizden geçti. Mahmutlar halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca Toslak Mahallemizde yeni Güneş Enerji Santralimiz ve Dinek Mahallemizde bölge halkımızın beklentilerine uygun olarak hazırladığımız imar planı değişikliğimiz de komisyonda görüşülerek sonuçlandırılacak. Alınan kararların Alanya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.