Büyükşehir bakıyor vatandaşlar açıyor

Antalya’da etkili olana sağanak yağış hayatı yine altüst etti. Son yıllarda her yağışta belediyecilik olarak da sular altına kalan CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi bu kez de şaşırtmadı. Yağmur nedeniyle tıkanan rögar kapaklarını Büyükşehir’in açması beklenirken ekiplerin köşeye çekilip izlemesi dikkat çekti. Antalyalı vatandaşların ise o anlarda elleriyle rögar kapaklarını saatlerce açmaya çalışması, bu kadar da olmaz dedirtti. Sular çekildikten sonra olay yerine gelen Büyükşehir ekiplerine tepki yağdı.


Gün boyu etkili olan sağanak yağış Antalya’da hayatı olumsuz etkiledi. Yollar ve sokaklar sular altında kalırken zemin katlardaki evleri de su bastı. Sele teslim olan yollarda gerçekleşen kazalarda vatandaşlar çileden çıkarken, evleri yağmur sularından korumak isteyenler vatandaşlarda canhıraş mücadele veriyor. Son yıllarda her yıl aynı görüntülerin ortaya çıktığı Antalya’da, vatandaşlar CHP’li Büyükşehir Belediyesine isyan etti. Rögar kapaklarının temizlenmemesi bazı bölgelerde taşkınlara sebebiyet vermesi, kaderine terk edilen Antalyalı vatandaşlar için iş başa düştü misali rögar kapaklarını kendileri temizlemek zorunda kaldı. Rögar kapaklarını Büyükşehir’in açması beklenirken ekiplerin köşeye çekilip izlemesi dikkat çekti.


ANTALYALILAR KADERİNE TERK EDİLDİ

Kepez’in Karşıyaka Mahallesi Sakarya Bulvarı’nda yağışın şiddetin artmasıyla taşkınların yaşanması vatandaşı rögar kapaklarına yöneltti. Suların kanalizasyona boşalmadığını anlayan vatandaşlar rögar kapaklarının başına gidince tıkanan kapakları gördü. Çevrede belediye namına bir görevlinin bulunmaması nedeniyle kolları sıvayan vatandaşlar kendi başlarının çaresine bakmaya çalıştı. Sular çekildikten sonra olay yerine gelen Büyükşehir ekiplerine tepki yağdı.