Büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapıldı
Antalya’nın Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sonbahar şap aşılama programı kapsamında ilçe genelindeki büyükbaş hayvanların aşılanmasına başladı.

Antalya’nın Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sonbahar şap aşılama programı kapsamında ilçe genelindeki büyükbaş hayvanların aşılanmasına başladı.
Ekipler, Bakanlık tarafından yürütülen “2023 Yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü” programı dahilinde şap hastalığına karşı sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yılda 2 kez hayvanlara aşılama yapıyor.
BÜYÜKBAŞLAR AŞILANDI
Şap hastalığının hayvanlarda verim düşüklüğüne sebep olması nedeniyle büyükbaş hayvanda önlem için sahada olan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, şap hastalığına karşı SAT-2 serotipi içeren aşılar kullanarak ilçedeki büyükbaş hayvanları aşıladı. Ekipler, sonbahar aşılama kampanyası çerçevesinde ayrıca hayvanlarda kimlikleme çalışması yaparak hayvan hareketlerinin devamlılığını sağlamayı hedefliyor.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
İHA
Antalya İl Müftü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ile bir araya geldi.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 18 Nisan Cuma günü Antalya’daki 7 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu, 93 yaşında hayatını kaybetti. Acı kaybın ardından Çavuşoğlu ailesine taziye mesajı yağarken merhumun cenaze programı ise belli oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Bölge Müdürlüğü eli ile Belkıs yolunu yenileyerek sıcak asfalt kaplıyor. Yolda yaya kaldırımı projesi de yapılıyor.
Mart ayında 1 milyon 078 bin 360 yolcuya hizmet verdiği açıklanan Antalya Havalimanı'nın 2025’in ilk 3 ayında misafir ettiği toplam yolcu sayısı ise 2 milyon 983 bin 584’e yükseldi.
Akdeniz’in incisi Antalya, 2025 yılında turizmde yepyeni bir sayfa açarak dünya çapında adını bir kez daha altın harflerle yazdırmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2025 yılında da ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimiz doğrultusunda turizmde yeni rekorlara yürüyeceğiz” dedi.
Antalya’da Nisan Ayı İlçe Müftülükleri toplantısı İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’nın başkanlığında bu ay Finike’de gerçekleşti.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 16 Nisan Çarşamba günü Antalya’daki 8 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Antalya’da kedi evleri yapan bir kişi, çiğ tavuk ile beslediği kedilerin sırtından kazanç elde etmesi tepkilere neden oldu.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 15 Nisan Salı günü Antalya’daki 7 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz