Büyük zaferin ruhu hissedildi

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında tüm şehitlerimiz Uncalı Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen tören ve sonrasında yapılan etkinliklerle anıldı.

Düzenlenen tören önce şehitlikte yer alan anıta çelenk sunumu ile başladı. Daha sonra askerler tarafından şehitler anısına havaya silahla atış yapıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra Antalya Valisi Hulusi Şahin, anı defterini imzaladı. Uncalı Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü Çelenk Sunma Törenine Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra; Başsavcı Vekili Adnan Tabar, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Kuvvet Komutanları, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.


ŞAHİN: SİZLERİN SAYESİNDE DEVLET PAYİDAR

Tören Antalya İl Müftüsü Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’nın duası ile başladı. Şehitler anısına jandarmalar tarafından Şahin törende yaptığı konuşmasında, “İstiklalimizin muhafızı, istikbalimizin nişanisi, aziz şehitlerimiz. Sizler gönüllerinizde vatan sevgisi, yüreklerinizde millet aşkıyla bu toprakları bizlere miras bıraktınız. Sizlerin sayesinde devletimiz payidar, bayrağımız hür, ezanımız gür, hiç şüpheniz olmasın ki emanetiniz emin ellerdedir. Sizlerin inancınız, cesaretiniz, iradeniz ve mücadelenizden ilham alarak birlik, beraberlik kardeşlik içerisinde vatanımıza sahip çıkacak Türkiye yüzyılının yarımlarını inşa ve ihya için çalışacağız” dedi.


ŞEHİTLERİN KABRİNE KARANFİL BIRAKILDI

Şahin başta Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ahirete irtihal eden gaziler ve bu topraklar için canını feda eden tüm şehitleri anarak konuşmasını sonlandırdı. Şeref Defteri’nin imzalanmasının ardından Vali Hulusi Şahin ve beraberindeki heyet, şehit mezarlarını ziyaret ederek kabirlerine karanfil bıraktı. Şehitlerin kabirleri başında dua etti. Şahin, Şehitlikte bulunan Şehit aileleri ile de sohbet etti.  Vali Hulusi törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı


AKM’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın devamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çanakkale Savaşlarının 109. Yılını Anma” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Nevzat Saygan - Levent Saygan Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘Bir Hilal Uğruna’ isimli oyunu seyre sunuldu. Vali Şahin ve beraberindekiler, resim ve fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından günün anısına öğrencilerle fotoğraf çekildi. AKM’deki programın ardından Muratpaşa Camii’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehitlerimiz için Mevlidi Şerif okutuldu.