BÜYÜK ‘ZAFER’ BÜYÜK GURUR

Ulu Önder Atatürk liderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden meşakkatli yolda kazanılan Büyük Zafer'in 99. yılı bugün tüm yurtta kutlanacak. 30 Ağustos 1922’deki askeri zaferi, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandırarak bizlere armağan edenleri minnetle anıyoruz.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında "Anadolu'nun ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillendiği büyük zaferimizin 99'uncu yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

EN GÜZEL ÖRNEK

30 Ağustos Zafer Bayramı, 19 Mayıs 1919 Samsun’da Gazi Mustafa Kemal öncülüğünde başlayan Kurtuluş Savaşı’nın, 30 Ağustos’ta kesin ve kalıcı bir zaferle her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen nihayetlendiğini tarihi bir zafer günüdür. Bu zafer, yüce Türk milletinin neler başarabileceğinin en güzel örneklerinden birisidir.

30 Ağustos 1922 tarihi, Türk milletinin hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini bütün dünyaya ilan ettiği, Türk ulusunu esir etmek isteyen yayılmacı, istilacı güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür.

Her yıl 30 Ağustos günü kutlanan Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal bayramıdır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır.

Büyük Taarruz 26 Ağustos 1922’de başlamış ve 30 Ağustos’ta düşman püskürtülerek savaş zaferle sonuçlanmıştır. Bu muzaffer günü sonsuza kadar yaşatmak için Ulu Önder Atatürk, bugünü milletimize ve ordumuza hediye etmiştir.

Fotoğraf: İHA