BÜYÜK LOKMA YE BÜYÜK SÖZ SÖYLEME

“Büyük lokma ye büyük söz söyleme” atasözü, kişilerin kendi durum ve kapasitelerine uygun hareket etmeleri gerektiğini anlatır. Bir başka deyişle “Başaramayacağın, sonuçlandıramayacağın bir konuda kesin sözler söyleme” anlamında da kullanılıyor bu atasözümüz. 

Şimdi hafızalarımızı biraz yoklayalım, birkaç hafta öncesini hatırlayalım. 30 Nisan Salı günü ‘BAYRAK MI YOKSA DİREĞİ Mİ BATTI?’ başlığı ile bir yazıyı kaleme almıştım. Bu yazımda Antalya’nın simgelerinden ‘Tarihi Saat Kulesi'ne’ dikilen gönder ve Türk Bayrağı için yapılan tartışmayı gündeme getirip yapılan yanlışı anlatmıştım. 

Manşet 2024 05 17T003158.719

Kendi ülkemizde rengini şehitlerimizin kanından almış AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ birilerini rahatsız etmişti! Hatırladınız değil mi? Bayrağımızın oradan kaldırılması talep ediliyordu. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 7 üyesi ne hikmetse Türk Bayrağı’nın direği yani gönderine takılmış yapıya zarar verdiğini iddia ederek kaldırılması yönünde rapor tutmuştu. 

Bayrak direğini Tarihi Saat Kulesi’ne taktıran ve Türk Bayrağı’nı göndere çektiren Antalya Valisi Hulusi Şahin bu karara büyük tepki göstermişti. Hatta Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Müdürü Cemil Karabayram’a “O bayrak oradan indirilmeyecek. O bayrak derhal oraya dikilsin” diye talimat verip Al Bayrağımızdan rahatsız olan kurula sert mesaj göndermişti. 

Vali beyin “Herkes haddini bilecek. O bayrak en güzel şekilde orada dalgalanacak” sözü inanın her Türk evladının söylemesi gereken bir söz olarak kulaklarımda çınlamıştı. Neyse lafı fazla uzatmayayım. Verdikleri saçma sapan kararın karşısında dağ gibi duran Vali Şahin’e mahcup olan Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 7 üyesi geri vites yapmış! 

Haşmetli Kurul, yeni aldığı karar ile BAYRAK DİREĞİ VE TÜRK BAYRAĞI’NIN yapıya zararının olmadığı Saat Kulesi’nde kalabileceği yönünde karar vermiş. Atalarımız “Büyük lokma ye büyük söz söyleme” demişti? değil mi? Eeee Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun durumu da tıpkı bu atasözü ile örtüşmüş oldu. 

Peki hikayemiz bitti mi? Bundan sonrası da önemli. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu yeni kararından sonra vali adına direnen Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Müdürü Cemil Karabayram’a takmışlar sanırım. Ortalık yangın yerine dönmüş. Bayrak direği ve Türk Bayrağı yerinde kalmış kalmasına da olan Vali adına aslanlar gibi direnen Karabayram’a olmuş sanırım. 

Ortalık yatıştırılıp durulana kadar Vali Hulusi Şahin Karabayram’ın birimini değiştirerek Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü emrine görevlendirmiş. Devlet Baba ne derse o! 

Ancak bu milli mücadele devam ederken Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü emrine atanan Cemil Karabayram’ın annesi de çok hastalanmıştı. Kimselere söyleyemedi bunu. 

Kendisiyle ilgili böyle bir karar alınmış ve eli boşa çıkmışken Karabayram da 3 aylık bir rapor alarak memlekette annesine bakmaya tedavisini yaptırmaya gitmiş.  

Umarım ortalık kısa sürede durulur ve aklı selim kazanır. Bayrak uğruna bir Cemil değil bin Cemil feda olur. Vatan ve bayrak varsa gerisi teferruat olur! 

---------------- 

AMAN PEHLİVAN DİKKAT ET 

Yerel seçim öncesi AK Parti’ye transfer olan CHP Kepez eski ilçe Başkanı, Yağlı Güreş Hakemi eski Pehlivan Servet Yıldız’ın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Geçen hafta dostları ile yaylaya giden Yıldız’a kovanlardan çıkan binlerce bal arısı saldırdı. Koca pehlivan arılara karşı koyamayınca acının de etkisiyle yere yuvarlanmış. 

Manşet 2024 05 17T003208.414

Arıların saldırısı bir süre devam ederken yakın arkadaşları devreye girerek Yıldız’ı kurtarmış. Vücudunun bir çok noktası şişen Yıldız hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmış. Hastanede, “Arılar nerenden soktu?” sorusuna Servet Yıldız  “Her yerimden” diyerek cevap vermiş vermesine de yaşadıkları espri konusu olmuş çıkmış. 

---------------- 

UĞRAŞTIKLARI İŞE BAK! 

Bizim ülkemiz ve memleketimiz garip, garip olduğu kadar da insanları bir o kadar ilginç. Memlekette onca yapılması gereken, uğraşılacak iş-güç varken enteresan işlerle uğraşıyorlar. Buna benzer bir olay Kaş Adliyesi'nde yaşanmış. 

Manşet 2024 05 17T003218.843

İddiaya göre Avukat Hakan Tüzen, adliye personeli ve avukatların kullandığı tuvaletteyken Başsavcı Gökhan Feyzoğlu tarafından polis marifetiyle dışarı attırılırmış. Sonra bir sürü ağız kalabalığı laf. Daha vahimi söylenen sözler ve soruşturma açılması için bilgi toplanması! Bir tutanak ve ardından Antalya Barosu’nun açıklaması. 

Yahu memlekette her iş bitti de bu “B..n meseli kaldı tartışacak, sorun yaratacak?” Vallahi ‘Züğürt Ağa’ filminin senaryosuna gölge bırakacak bir olay bu. Koca koca aklı başında adamlarsınız. Bırakın bunları işinize gücünüze bakın yahu!