BÜYÜK AŞKTA ŞİDDETLİ SON

Şiddet ve tecavüz olaylarıyla gündemden düşmeyen CHP’de, bir skandal daha patlak verdi. Yakın zamanda sosyal medyadan, Trabzon ve Trabzonsporlulara yönelik ağır hakaret içeren paylaşımda bulunması nedeniyle partisinden ihraç edilen CHP Isparta eski İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, gönül ilişkisi olduğu öğrenilen CHP Muratpaşa ilçe Sekreteri Taylan Şanlı tarafından şiddete maruz kaldığını ileri sürerek, suç duyurusunda bulundu. Kılınç, “CHP’li olmaktan utanç duyuyorum” diye konuştu. Öte yandan CHP Kadın Kolları’nın, “kadın cinayetlerini durdurmak ve kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak” adına, otobüsle yola çıkıp il il gezme kararı alması, parti içindeki vehameti ortaya koyuyor. İlk durağı Eskişehir olan otobüsün, acilen Antalya istikametine doğru hareket etmesi telkin ediliyor.

CHP Isparta eski İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, geçtiğimiz aylarda oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi öncesi küfürlü bir paylaşımla gündeme gelmiş, skandal ifadeleri infiale neden olmuştu. Gelen tepkiler üzerine özür dileyen Kılınç, kesin ihraç talebiyle sevk edildiği disiplin kurulu toplantısını beklemeden partisinden istifa etmişti. Şimdilerde ise yeni bir iddia ile gündeme gelen İlayda Kılınç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, eski sevgilisi CHP Muratpaşa ilçe Sekreteri Taylan Şanlı tarafından şiddete maruz kaldığını ve konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

KALPLERİ KATRAN BAĞLAMIŞ

Şiddet olayıyla ilgili daha önce CHP Antalya İl başkanlığına durumu anlattığını belirten Kılınç, şu ifadelere yer verdi:

“7 Mart tarihinde Instagram üzerinden yaptığım paylaşımla duyurmuş olduğum; CHP Muratpaşa ilçe Sekreteri Taylan Şanlı tarafından maruz kaldığım şiddet olayı için Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurumu beyan etmiş bulunmaktayım. 8 Mart tarihinde CHP Antalya İl Başkanlığı'na giderek yaşadığım mağduriyeti ses kaydı ile birlikte taraflarına anlatmıştım. Bunun ardından o şahıs ve başkanları, arkamdan ‘O kişiyle barışmak, ilişkiye geri dönmek adına yarattığım suni bir gündem olarak lanse edip karalama çalışması yapmakla birlikte bir kafede tartıştığımız görüntülerin kamera kaydını bana izlettikleri ve benimde bunu kabul ettiğim’ yönünde asılsız iddialar yaratmıştır. Bu iddiaların hiçbir bir doğruluk payı olmamakla birlikte, aldıkları ses kaydında da, başından sonuna kadar konuşmalar ve beyanlarım mevcuttur. Böyle bir konuda karalama çalışmalarınıza, katran bağlamış kalbinize rağmen yine de dilerim ki çevrenizden hiçbir kadın benim yaşadığımı, yaşamaz.”

CHP’Lİ OLMAKTAN UTANÇ DUYUYOR

Kılınç, CHP’den çekindiğini de dile getirerek, “Yaşadığım şiddet olayında; ses kaydın da ki beyanımda da olduğu gibi sessiz kalmamın tek sebebi partimin isminin bu tür isimlerle ve olaylarla kirlenecek olmasından çekinmemdir. Ama görüyorum ki sizlerin kirli siyaseti zaten partinin adını yeterince kirletmekte olduğu için sessiz kalmamın da bir manası kalmamıştır. Şiddet olayının üstüne adımı kirli oyunlarına karıştırıp iftiralar atan, o şahısla kadına şiddet eylemlerinde boy boy pozlar veren Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi olmaktan utanç duyuyorum” diye konuştu.

ŞANLI: SES KAYITLARIMIZ MEVCUT

Şiddet iddialarının hedefinde olan CHP’li eski sevgili CHP Muratpaşa ilçe Sekreteri Taylan Şanlı ise, herhangi bir şiddet olayının olmadığını, İlayda Kılınç’ın gündeme gelmek için kendisine asılsız iftira atıldığını söyleyerek, hem hukuki olarak hem de CHP üzerinden kendi hakkını savunacağını vurguladı. Söz konusu şiddet iddialarını kabul etmediğini anlatan Şanlı, şu ifadelere yer verdi:

“İlayda’ya bunları söylemek içimden gelmiyor ama 7 ay önce biz birlikteydik. 1 ay birlikte olduk. Biz ayrıldıktan sonra başına kötü şeyler geldi. Gündeme geldi, ihraç edildi. Kötü zamanlar geçirdi. Tekrar aynı şeyin içerisine girmiş durumda. Şiddet olayı yok ortada. Böyle bir şey olmuş olsa bile bu kadar zaman beklemezdi. Bu konuyla ilgili konuşmak bile istemiyorum. Kadına şiddet uygulamadığım konusunda kendimi savunmak bile istemiyorum. Herhangi bir şiddet ve kanıt yokken asılsız iddialarla iftira atıyor. Ben bunun hakkında hem hukuki yol hem de CHP üzerinden kendi hakkımı savunacağım. Ortada herhangi bir şey yokken asılsız iddialarla gündeme gelme çabalarıdır. Şöyle bir süreç de var; CHP’ye de savunmamızı yaptık ses kayıtlarımız mevcut orada.”