BÜYÜ BOZULDU VE TARİH TEKERRÜR ETTİ

Trabzonspor’a karşı oynadığı maçlarda her zaman puan veya puanlar alan Alanyaspor dün oynanan maçta rakibini bir kez daha yendi. Maçın bir diğer ayrıntısı ise Alanyaspor’un 9 maç sonra deplasmanda 3 puan kazanmasıydı.
Maçtan önce Lider TV’de yaptığımız analizde Trabzonspor’un iyi bir form grafiği olduğunu ancak Galatasaray ve Fenerbahçe gibi ligdeki diğer takımlara göre biraz daha iyi top oynayan takımlara karşı yenilgiler aldığını belirtmiştik. Alanyaspor’da Trabzonspor’a ters gelen bir oyun anlayışına sahip. Topa fazla sahip olan, defansa gömülmeyen, presli bir taktik benimseyen Alanyaspor belkide sezon başından beri bu taktik ile oynaması en elzem olan maçı oynadı. Trabzonspor topla oynadığı zaman gol yemeyen ve bir şekilde maç kazanan bir takım. Ancak Alanyaspor maçın ilk dakikasından itibaren buna izin vermedi.
İlk yarıda birkaç pozisyonun olduğu vasat bir maç izledik ancak ikinci yarıda çok farklı bir futbol vardı. Özellikle Kadzior’un sakatlanıp yerini Davidson’a bırakması ile Alanyaspor bir anda hızlı hücumlarla rakibini bunalttı. 10 dakika üst düzey bir pres ve futbol anlayışı sergilememiz de iki gol bulmamıza yetti. Özellikle oyuna girdikten sonra maçı kopartan isim olan Davidson’a ayrı parantez açmak gerek. Sezon başında seyrettiğimiz Davdison’u bir kez daha izleme fırsatı bulduk. Sanırım yedek kalmak ona yaramış. Attığı ikinci gol akıllara 4-3 yendiğimiz bir başka Trabzonspor maçında Vagner Love'ın attığı golü getirdi.
Arka arkaya gelen iki golün ardından maçta sinirlerde gerildi ve birçok tatsız tartışma izledik. Bu arada şanssız bir şekilde penaltıda golü yedik. Golü atan Bakasetas beni şahsen şaşırttı ve golden sonra sevinmedi. Bugüne kadar söylememiştim ama karakter ortaya koyduğu için Bakasetas’ı tebrik eder, emekleri içinde teşekkür ederim.
Hatayspor’un kaybettiği haftada çok kritik bir deplasmanda 3 puanı alarak ligde beşinciliği geri aldık ve dördüncü Trabzonspor’a da yaklaştık. Avrupa aşkına bu futbola devam…