CEZAEVİ ARACINA BOMBALI SALDIRI!

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse bombalı saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre 1 kişi şehit oldu, 4 kişi de yaralandı.

Bursa'da cezaevinde görevli infaz koruma memurlarının servisinin geçişi sırasında bombalı saldırı gerçekleşti.

1 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Bursa-Mudanya Yolu Yeni Karaman Mahallesi mevkisinde infaz koruma memurlarını taşıyan otobüsün geçişi sırasında yaşanan patlama nedeniyle bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

"OLAYIN TERÖR SALDIRISI OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ"

Bursa Valisi Yakup Canbolat saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Yakup Canbolat, "Cezaevi aracının geçişi sırasında ağacın dibine bırakılan el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını değerlendiriyoruz. 1 kişi şehit oldu, biri ağır 4 yaralı var. İçişleri ve Adalet Bakanları Bursa'ya geliyor. Olayın terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Canpolat, "EYP dediğimiz patlayıcı döşemiş. Uzaktan kumanda ile yönetildiğini düşündüğümüz patlayıcı. Bir memurumuz şehit oldu. 2 yaralımız taburcu edildi. İnşallah en kısa zamanda failleri yakalamaya çalışacağız. Şu an elimizde net bilgi yok. Olduğu zaman açıklarız" ifadelerini kullandı.