BÜROKRASİDE REHAVET DEĞİL ‘FETRET’ DEVRİ!

Ah benim ülkem vah benim ülkem. VAH ANTALYA’M VAH benim canım dünya şehrim. Yaşanamaz bir kent haline GETİRİLDİK, GETİRDİLER, getirilmesi için yol açtılar.

Evet, sevgili okurlar; bugün yazıp çizeceklerimden bazı örnekler verip isimler zikrederek bürokrasideki REHAVET ve FETRET devrine nasıl geldiğimi, getirildiğimizi anlatacağım.

Ancak önce şu REHAVET meselesini bir anlatayım. Yemek yeriz üzerimize ağırlık çöker REHAVETE gireriz. Hava çok sıcak olur REHAVETE gireriz.


Say say bitmez bizde bu REHAVET meselesi. Çok başarılı oluruz işleri salarız REHAVETE kapılırız, seçim yaklaşır KOLTUK derdine düşen bürokratlar REHAVETE girer.

Girer amma bir türlü çıkamaz bizim BÜROKRATLAR. Ta ki seçim bitene ve yeni POZİSYONU alana kadar. KOLTUK sağlamlaşınca REHAVET ve FETRET devri biter.

Tabi başlar bizim bürokratlar ARI gibi çalışmaya İCRAAT yapmaya. Bunun nedeni seçim öncesi yapılan tehditlere BOYUN eğmekten başka bir şey değildir.

Böyle bir konuyu aslında 17 ARALIK 2021’DE yine gündeme getirmiştim. Aradan geçen zamanda inanın hiçbir şey DEĞİŞMEDİ, DEĞİŞTİRİLMEDİ, bunun için de gayret gösterilmedi.

Bir taraftan hükümet seçim öncesi SON VİRAJDA didinip bir şeyler yapmanın telaşında, diğer taraftan muhalefet SEÇİMİ KAZANMA DERDİNDE. Tabi bürokratlar üzerinde tahakküm kurularak.

İşte bu TAHAKKÜM meselesi maalesef birçok bürokrata sirayet etmiş. Buna İNANAN var, İNANMAYAN var ama ben kendi gözlemlerimi yazıyorum o kadar.

Bakın bana göre DEVLET her şeyden önce gelir. Onun dışında siyasetçiler BUGÜN var YARIN yoktur. Yani devlet korur, himaye eder, şefkatlidir.

Bu minvalde, DEVLET kurumlarında çalışanlar her an KORUYUCU, KOLLAYICI, EMANETE HIYANET etmeden görevlerini yerine getirmelidir. Ama NEREDE bu anlayış?

Yukarıda da belirtemeye çalıştım. İKTİDAR kaybedecek zannına kapılan bazı bürokratlar işleri SAVSAKLAMAYA başladı. REHAVETE kapılıp işi ihanete kadar götürmeye başladı.

Peki, bu canım şehirde hangi BÜROKRATLAR bunu yapıyor diye soracak olanlarınız vardır. Ben birkaç örnek vereyim gerisini siz sıralayın. Çünkü SAY SAY BİTMEZ.

 

DOST ACI söylermiş ya bende öyle yapacağım. Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilmesi için büyük destek verdiğim EMRE ÇALIŞKAN! Allah aşkına HANGİ PROJEYİ yaptı bu şehir için?

Tutturdular bir AHENK projesi diye, takıldı Vali’nin peşine KİTAP OKUMAKTAN okutmaktan başka ne yaptı? Hakkını yemeyeyim bir de İNŞAAT DENETLEDİ.

Anlayacağınız onun göreve gelmesi için tepkilere göğüs gerenler bile ARTIK memnuniyetsiz.

Bunun adı REHAVET değil de nedir? Acaba okulların velilere gönderdiği TEMİZLİK-GÜVENLİK görevlisi parası salmasından haberi varsa bende ne olayım!

Ama bekleyip GÖRECEĞİZ başarısını. Şunun şurasında hem seçime hem de LGS ve ÖSS sınavlarına az kaldı. MİLLİ EĞİTİM’İN başarısı bu iki sınavla ÖLÇÜLÜYOR çünkü.

Sadece bu mu? Yok canım. EYT çıktı değil mi? Ülke genelinde 2.5 milyon kişi bu haktan yararlanacak. Antalya’da binlerce kişi. Ama SGK’da da bırakın REHAVETİ resmen FETRET devri yaşandığı için insanlar kara kara EMEKLİ olacakları günü BEKLİYOR, BEKLETİLİYOR.

Bunlar böyle olurken bizim SGK İl Müdürü BEYAZIT ABLAY’ı göreniniz ya da NEREDE olduğunu bileniniz var mı? Ne zaman geldi bilmiyorum ama yüzünü bile görmedim ZAT-I MUHTEREMİN.

Ancak tek gördüğüm SGK önünde veya evinde KARA KARA emekli olacağı günü bekleyen binlerce EYT’linin devlete, hükümete sallaması!

Bir de bizim bir Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği İl Müdürü vardı. Adı TEVFİK ALTINAY! Zaten kendisi uzun süreden beri REHAVETTE idi. Şimdi FETRET devrine girmiş. Ha varlığı ha yokluğu!

Tabi bunlar benim gözlemim. DARILMAK gücenmek YOK. Çıkın sokağa birçok konuda işleri yavaşlatan adeta vatandaşa zulmeden BÜROKRATLARI apaçık göreceksiniz.

Ben birkaç örnek verdim gerisini bulmak ortaya çıkarmak SEÇİM öncesi ilgililerine düşüyor.

Aksi halde HÜKÜMET bilerek yıpratılmış olacak. Vatandaş devletine DÜŞMAN edilecek.