BURASI DÜNYA

Bir işi aşk derecesinde yapmadıkça o işten iyi bir netice alınmaz. Bugünün fırsatlarını iyi değerlendiremiyorsan yarını yakalayamazsın. Bu zamanda her babayiğit zamana ayak uyduramaz.

***

Zamana ayak uyduramayanların ayakta kalamayacağı bir dünyada yaşıyoruz. İnsanın madden ve manen kendini güncellemesi gereken bir zamandayız.

***

Burası dünya! Zaman olur uyumak için gözlerine uyku girmez. Bazen de uykudan gözlerini açamazsın. Zaman olur o kadar çok yapılacak iş/fikir olur kafanda, bunları nasıl yetiştireceğim dersin. Zaman olur boşluktan telefonunda oyun oynamaktan son saniyede tuvalete zor gidersin…

***

İnsanın ayak bağını bir çocuk bile çözebilir. Sen istemedikçe kafandaki takıntıları bir alim/psikolog  bile çözemez. Bazıları arabasız mahalle bakkalına bile gitmez. Bazıları korkudan hiç araba süremez. Her şey insanın beynindedir, zihnindedir. Her şey insanın kendi elindedir.

***

İnsanlık ve İslamlık davasının derdini dert edinenlerin derdi olmaz. İnsan sevdiğine kavuşamazsa dünyada mutlu olamaz. İştahı olmayana yemek bile yedirilmez. Örümceğin ağı arkasından, cahil adamın sözü ağzından devamlı çıkar ama işe yaramaz. Öğretmen olmazsa eğitim de olmaz.

***

Bir insan tek başına kalabilir. Parası bol olur ama yaşlanınca yalnız yaşayabilir. Fakat Müslüman imansız olarak hem dünyada hem ahirette yaşayamaz. Yılan doğrulmayınca deliğine giremez. İnsan düzgün amel işlemeyince kabirde, mahşerde, sırat köprüsünde melekler tarafından iyi karşılanmaz.

***

Paran varsa oğlunda kal, gücün varsa kızında kal. Aklın varsa evinde kal. Zira başka hiçbir yerde huzur bulunmaz. Allah’tan korkan karıncayı bile incitmez. Her işte akla güven olmaz. Çalıda gül bitmez, cahile söz yetmez. Dinde tek kişinin şehadeti kabul edilmez.

***

Göz yanılır damak yanılmaz. Dil yalan söyler, gözler yalan söylemez. Gül üstüne gül koklarsak -gizli aşk yaşarsak- aile düzenimiz bozulur, evliliğimiz ömür boyu devam etmez. Ah üzerine kurulan düzen insanı bir ömür mutlu etmez. Mutsuzluk üzerine mutluluk kurulamaz.

***

EŞEĞİN KEYFİ

Eşeğin keyfine kalsa bir bağ maydanoz bile taşımaz. Eşek, eşek olduğu halde bir kere düştüğü çukura bir daha düşmek istemez. Yük altındaki eşek anırmaz. Yiğidin altında at aksamaz. Acar it tasmasız zapt olunmaz. Sancı ve acısız doğum olmaz. Acı duyulmadan diş çekilmez. Acılı başta akıl olmaz.

GÜNÜN SÖZÜ

İlim nur-u ilahidir, insan ise kovan. Kirli bir kovanda arının durmadığı gibi isyan ve zulmetle kirlenmiş vücut ve kalpte de ilim durmaz. (Fazilet Takvimi)