BUNALTICI SICAKLAR YERİNİ SAĞANAK YAĞIŞA BIRAKIYOR! İŞTE 3 TEMMUZ HAVA DURUMU

Hava durumu tahminlerini açıklaya Meteoroloji son dakika uyarıda bulundu. Edirne'de cuma günü etkili olan selin ardından MGM,3 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'da sabah saatlerinde kuvvetli sağanak yağışın beklendiğini duyurdu. Bir uyarı da İstanbul Valiliği ve AFAD'dan geldi. Yapılan açıklamada, hafta sonu İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa'da etkili olması beklenen yağışlara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? İşte, 3 Temmuz İstanbul, Ankara, İzmir ve il il hava durumu tahminleri.

Hafta başında başlayan sıcak havalar İstanbul dahil bir çok kentte yerini serin ve yağışlı havaya bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre, cumartesi günü İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bilecik çevreleri ve Bursa'da kuvvetli yağışlar etkili olacak. Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Çorum, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Yağışların Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Çorum, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Hava sıcaklığının, yağış alan yerlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

HAVA NASIL OLACAK? 

MARMARA
Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece ilk saatlerden itibaren İstanbul ile zamanla Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bilecik çevreleri ve Bursa'nın kuzey ve doğusunda aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANAKKALE 22°C, 33°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 22°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece ilk saatlerden itibaren yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 20°C, 29°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 21°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Az bulutlu ve açık, yarın (Cumartesi) zamanla İç Ege'nin parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cumartesi) öğleden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 25°C, 31°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA 16°C, 25°C
Az bulutlu ve açık, yarın (Cumartesi) zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA 23°C, 33°C
Az bulutlu ve açık, yarın (Cumartesi) zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel olarak olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA 21°C, 34°C
Az bulutlu ve açık

HABER MERKEZİ