BULUT:LİGLERİN İPTALİ DOĞRU KARAR

TFF Yönetim Kurulu tarafından alınan; TFF 2’nci Lig, TFF 3’üncü Lig ve Bölgesel Amatör Liglerin oynatılmaması kararı hakkında konuşan ASKF Başkanı Metin Bulut, “Amatör liglerin iptal edilmesi doğru bir karardır” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, geçtiğimiz ay koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle; TFF 2’nci Lig, TFF 3’üncü Lig ve Bölgesel Amatör Liglerin oynatılmamasını kararlaştırdı. Amatör kulüplerin durumunu Antalya özelinde değerlendiren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Bulut, TFF’nin bu kararı alırken imkanların yetersizliğinden dolayı aldığının altını çizdi. Bulut, “TFF alt yaş kategorisinde futbol oynayan küçük çocukların olması ve sağlık açısından da birçok eksikliklerin bulunması sebebiyle amatör ligleri iptal etti. İptal etmeleri bana göre doğru ve akıllıca bir karardır” dedi.

SON KARAR TFF’NİN

Süper Amatör Lig’de mücadele eden ve 53 puanda olan Demre Belediyespor ve Korkuteli Belediyespor takımlarının ligdeki puanlarının eşit olmasından dolayı yaşanan bir üst lige çıkma mevzusundaki belirsizlik hakkında konuşan ASKF Başkanı Metin Bulut, statü gereği normalde Antalya’dan Bölgesel Amatör Lige (BAL) sadece bir takımın çıkabildiğini söyledi. İki takımında puanın aynı olmasından dolayı yaşanan mağduriyet durumunu TFF’ye bildirdiklerini ileri süren Bulut, “Demre Belediyespor ve Korkuteli Belediyespor takımlarının BAL Ligi’ne çıkma durumları, TFF’nin cuma günü yapacağı toplantıda sonuçlanabilir. İnşallah her iki takımımızı da BAL Ligi’ne çıkaracağız. Bu arada TFF 3’üncü Lig’e yükselen Kestelspor ve TFF 2’nci Lig’e yükselen Serik Belediyespor’u kutluyorum. Bu takımlarımızın başarıları Antalya futbolu ve bizler için birer mutluluk kaynağı oldu” diyerek sözlerini noktaladı.

AHMET ARĞILLI