BULMACA MİSALİ İTTİF'AŞK ZİRVESİ

Son günlerde “Camilere siyaset sokulduğunu” savunarak, kol kola gezen Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP ve iş birlikçisi CHP, Alevi vatandaşların kutsal mekanlarından olan Konyaaltı Cemevi’nde bir araya gelerek 'sözde barış’ naraları attı. Programın ana katılımcıları arasında yer alan CHP’li meclis üyelerinin, dikkat çekmemek için arka saflarda yer alması, adeta "bulmaca" oyununu andırdı. Öte yandan, 2019 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan Saadet Partili avukat Ali Aktaş’ın da, cemevinde yer alması kafalarda soru işareti bıraktı.

CAMİ BAHANE, CEMEVİ ŞAHANE

Alevi vatandaşların, dini mabetlerinden olan Konyaaltı Cemevi içerisine siyaseti karıştıran HDP ve CHP’li üyeler, ‘Savaşa Karşı Barış, Irkçılığa Karşı Kardeşlik’ adı altında düzenlenen panelde cemevini hınca hınç doldurdu. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı panelde, CHP'nin PM'deki Antalya temsilcisi Garip Erdoğan, CHP Antalya il yönetiminden Belgizar Burcu ve Ali Murat Özel, CHP Kepez Meclis üyeleri Nesibe Bahadır ve Cafer Turgay’ın dikkat çekmemek için arka saflarda “bulmaca” misali karışık bir şekilde yer aldığı görüldü.

HDP VE CHP’DEN İTTİFAK PANELİ

2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan avukat Ali Aktaş’ın da panelde yer alması kafaları karıştırdı. Göze batmamak için salonda arkalara oturan CHP’li meclis üyeleri, HDP ile ittifak halinde olduklarını bir kez daha kanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” söylemi üzerine HDP’nin düzenlediği panele CHP’li üyelerin katılarak birlikte boy göstermeleri tepkiyle karşılandı.

CEMEVİNE SİYASETİ KARIŞTIRDILAR

Diğer yandan özellikle CHP’nin halkı yanlış yönlendirme çabası içinde olduğu ve her fırsatta “Camilere siyaset sokuldu” söylemi ile toplumda ötekileştirme ve kaos ortamı yaratma arzusunda olduğu kamuoyu tarafından biliniyordu. Bu söylemle birlikte dinin olduğu mabetlere siyaset sokulmaması gerektiğini savunan CHP, yine çark etti. Konyaaltı’ndaki Cemevi’ndeki panelde siyaset yapmak için bir araya gelen CHP ve HDP yetkilileri ittifaklarını bir kez daha ispatladı.

GERGERLİOĞLU’NDAN SKANDAL SÖZLER

‘Savaşa Karşı Barış, Irkçılığa Karşı Kardeşlik’ adı altında düzenlenen panelde konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, skandal sözler sarf etti. “Şu an camilerden ırkçılık öğretiyorlar” diyerek asılsız ithamlarda bulunan Gergerlioğlu, “Türkiye coğrafyasına baktığımız zaman farklı dini ve etnik birçok kesimin olduğu bir yerde hangi anlayışla ayrımcılıkla barış kurabileceğiz. Mümkün değildir. Peki, tarih mi bize barıştan ayrılmamızı öğretiyor. Hayır, tarih de diyor ki binlerce yıldır bu topraklarda, binlerce medeniyet oluştu ve onlar ancak ayrımcılığı bitirdiği takdirde birbirleri ile kardeşlik ve barış içinde yaşayabilecek. Demek ki tarihte bize ayrımcılığın olmaması gerektiğini barışın tesis edilmemesi gerektiğini söylüyor. Ama bu ülkede böyle olmuyor” dedi.

KÜRTLER VE ALEVİLER ÜZERİNDEN ALGI

Sözlerine devam eden Gergerlioğlu, ülkede toplum büyük bir kesiminin mutsuz ve umutsuz olduğunu iddia ederek, kendisinin millet adına konuştuğunu savundu. “Milletin sesini mecliste yükseltmeye çalışıyoruz” diyerek sözlerine devam eden Gergerlioğlu, kürtlerin bu ülkede ayrımcılık yaşadığını söyledi. Gergerlioğlu, “Bu ülkede Aleviler büyük acılar yaşadı. Bu ülkede Alevilerin inanç merkezi, inanç merkezi olarak kabul edilmiyor. Hala devletin kendi kafasına göre bir planlaması var. Niye vatandaşlarınızı ikinci sınıf vatandaş olarak kabul ediyorsunuz. Bu ülkede başörtüsü yasakları kalktı. Ne var kıyamet mi koptu. Peki, Alevilerin de ayrımcılığı kalksa kıyamet mi kopar. Kürtlere yönelik ayrımcılık kalksa kıyamet mi kopar” ifadelerini kullandı.

PKK İÇERİKLİ PAYLAŞIMLARINI SAVUNDU

Gergerlioğlu konuşmasında  9 Ekim 2016’da PKK’nın Hakkari saldırısı ile ilgili yaptığı paylaşım ile ilgili de konuşarak yaptığı paylaşımı savunmaya devam etti. Bundan dolayı tepkilere maruz kaldığını dile getiren Gergerlioğlu, o paylaşımında “Bu fotoğrafa bakıp niye bu savaşın bitirip tüketmekten başka anlamı olmadığını anlarsınız. Analar aynı, bayraklar farklı..!, Ölünce farkımız kalmıyor birbirimizden.!, Çocuklarımızın tabutu yan yana duracağına, dirisi yan yana dursun, eşitçe, kardeşçe ve omuz omuza..!” ifadelerini kullandığını hatırlattı. Gergerlioğlu, “Bu paylaşımı yaptıktan ertesi gün sonra hakkımda büyük bir linç kampanyası başlatıldı. Ben şaşırıyorum bu kadar güzel bir cümle yazmışım. Arkadaşlarımdan tepki görmüyorum ama birileri çıkıp linç kampanyası yapıyor” şeklinde konuştu. 

TEPKİLER GECİKMEDİ

Gergerlioğlu'nun barışçıl çağrılar arkasına gizlenerek yaptığı PKK savunuculuğu ve devleti aşağılar niteliklikteki paylaşımlarına sosyal medyadan tepkiler yağdı. Sosyal medyadan yapılan yorumlar şu şekilde;