Bülbül'den Böcek'e faşist suçlaması: Sen Kürtlerin başkanı değilsin

2019 yerel seçimlerde HDP’nin (DEM Parti) desteği ile kıl payı CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek’i, Dem Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Bülbül yerden yere vurdu. Bülbül, Böcek’i faşist diye nitelendirirken “Böcek sen Kürtlerin belediye başkanı değilsin” diyerek Böcek’e öfkesini kustu.

Yerel seçimler yaklaşırken CHP ile DEM Parti arasında kent uzlaşısı altında ittifak kuruldu. Antalya’da ise iki parti arasında gerilim hat safa da. 2019 yerel seçimlerinde HDP’nin (DEM Parti) desteği ile   Büyükşehir Başkanı seçilen Böcek, DEM Parti etkinliğine salon vermemesin ardından ortaklar arasında kılıçlar çekilmişti. Böcek ve DEM Parti arasında kavga büyürken ‘herkesin başkanı’ sloganıyla seçim kampanyası yürüten Böcek’i Nevruz kutlaması programında Turgut Özal Spor salonu önünde miting düzenleyen Dem Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Bülbül topa tuttu. Bülbül CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın belediyeye DEM Parti’yi sokmayacağını açıklamasını hatırlatarak Böcek’i faşist ilan ederken, “Şimdi Muhittin Böcek sen Kürtlerin belediye başkanı değilsin. Kadınların, emekçilerin, yoksulların, turizm emekçilerinin, inşaat işçilerinin, tarım emekçilerinin belediye başkanı değilsin” diye konuştu.

“BİZ CHP’YLE GÖRÜŞTÜK”

CHP ile DEM Parti ittifakı gizli kapılar ardında yapılan pazarlıklarla yürütülürken, olayın basına yansımasının ardından ortaklar ittifakı ‘kent uzlaşısı’ kılıfı altına soktu. Bülbül ise bugün yaptığı mitingde CHP ile görüştüklerini itiraf etti. Bülbül, “Bakın buradan ilan ediyoruz. Biz CHP’yle görüştük. İlle de görüştük merkezle de görüştük. Ne dediler biliyor musun? Biz bir sürü öneride bulunduk. Sadece şunu dediler hele bir seçim olsun bitsin ondan sonra oturur konuşuruz. Ya sen ağasın biz marabamayız” dedi.

“KÜRTLERİN BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLSİN”

Bülbül, 2019 yerel seçimlerinde Böcek’e seçimi kazandıklarını dile getirirken ‘herkesin başkanı’ sloganı kullanan Böcek’i sert sözlerle hedef aldı. Bülbül, “Büyükşehir Belediye başkanı Muhittin Böcek, 2019’da biz AKP’ye karşı bu adama destek verdik. Belediyeyi aldı bakın sokaklara astığı afişlere yazmış ‘herkesin belediye başkanı’ diye. Şimdi Muhittin Böcek sen Kürtlerin belediye başkanı değilsin. Kadınların, emekçilerin, yoksulların, turizm emekçilerinin, inşaat işçilerinin, tarım emekçilerinin belediye başkanı değilsin. Sen bir avuç kompradorun belediye başkanısın.

BÖCEK’E FAŞİST GÖNDERMESİ

Geçtiğimiz aylarda CHP-DEM ittifakında kıyameti koparan Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın belediyeye DEM Parti’yi sokmayacağını açıklamasını anımsatan Bülbül, dikkat çeken bir çıkışta bulundu. Bülbül, “ Senin zihniyetinle Afyon’da dem parti giremez diyen faşistin zihniyeti arasında bir fark yok. Bakın buradan ilan ediyoruz. Biz CHP’yle görüştük. İlle de görüştük merkezle de görüştük” ifadelerini kullandı.