Buksa’nın kaderi belli oluyor

Antalyaspor’da gösterdiği performansla yeniden Polonya Milli Takımı’nın kapıları kendisine açılan Adam Buksa için yeni bir rekabet başlıyor. Avrupa Şampiyonası vizesini alan Polonya’da Adam Buksa, kadroya girebilmek için Başakşehir’in yıldızı Krzysztof Piatek ile rekabete girecek.

Sezon başında Fransa’nın Lens takımından kiralık olarak transfer edilen ve Antalyaspor’da gösterdiği performansla yeniden Polonya Milli Takımı’na dönen Adam Buksa, Süper Lig’de kaydettiği 13 golle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Buksa’nın da formasını giydiği Polonya Milli Takımı, Almanya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası biletini alırken, golcü futbolcunun yeri henüz sağlam değil.

3 ADAYDAN 2’Sİ GİDECEK

Teknik Direktör Michal Probierz, Avrupa Şampiyonası’na 3 santraforla gitmeyi planlarken Barcelona forma giyen Robert Lewandowski’nin yeri garanti. Polonya basınında yer alan haberlere göre diğer iki forma içinse şu an 3 aday bulunuyor. Bu forma için Adam Buksa, Başakşehir’den Krzysztof Piatek ve Hellas Verona’dan Karol Swiderski ile mücadele verecek. 3 isimden 2’sinin şampiyonada şans bulması bekleniyor.

2 İSİM AVANTAJLI

Lewandowski’nin alternatifi için en güçlü adaylar Süper Lig’de forma giyen Piatek ve Buksa… Bu sezon Antalyaspor formasıyla Süper Lig’de 28, Türkiye Kupası’nda da 2 maça çıkan Buksa, 13 kez gol sevinci yaşadı. Başakşehirli Piatek 31 maçta 13 kez gol sevinci yaşarken, Serie A’da mücadele veren Swiderski ise 8 maçta 1 kez fileleri havalandırdı.

AYRILIK SİNYALİ

Satın alma opsiyonu Antalyaspor’da olmasına karşın Polonyalı futbolcunun gelecek sezon Kırmızı-Beyazlı formayı giymesi beklenmiyor. Satın alma opsiyonu 4.5 milyon Euro olan deneyimli futbolcu, geçtiğimiz günlerde Polonya basınına yaptığı açıklamada Antalyaspor’da kalma olasılığının düşük olduğuna dikkat çekerken, Süper Lig’den başka bir takımın kendisiyle ilgilendiğini duyurmuştu.