BUGÜN NE YAPACAĞIZ?

Elbette vatandaş olarak sandığa gidecek ve demokratik hakkımızı kullanacağız. ullanacağız ki bizi, yaşadığımız şehirleri, beş yıl boyunca idare edecek olan başkanları seçeceğiz.

***

Uzun süredir devam eden seçim maratonunda kim kendisini iyi anlattı ise de tercihimiz elbette ondan yana olacak. Ancakkkk! O sandığa gittiğimiz zaman da mutlaka bir beş- on saniye düşüneceğiz.

***

Kimler anlattığı veya ortaya koyduğu projeleri gerçekleştirebilir, kimler bahaneler arkasına saklanmadan vaatlerini yerine getirir, kimler beytü'l-malı doğru bir şekilde vatandaş için kullanır, kimler kendi için değil kenti için çalışır elbette düşüneceğimiz durumlardan bazıları.

***

Bir de her adayın siciline, hizmet geçmişine bir göz atacağız. Yalan algı ve ayak oyunları ile bahane üretip bu güne kadar vatandaşın menfaatine hizmet yapmayanlar ve bir de adeta yönettiği şehre kimlik değiştirtenler.

***

Bunları düşüneceğiz elbette ve ona göre tercih yapacağız diyecektim ki az kalsın unutuyordum. O sandığın başında vatandaşı olduğumuz ülkenin bekasını da düşünmeliyiz elbette ki en önemlisi de bu. Çünkü diğer sandıklarım gelip geçer aslolan vatan değil mi?

***

Elbette öyle!

O halde bir de kimler kimlerle yol yürüyor onu da bir düşüneceğiz. Dağ başında kurulup talimatla yönetilen ittifakın karanlık adayları mı, yoksa milletin gönlünde kurulmuş ve hesap kitap yapmadan gayesi millet olanlar mı? Elbette bu söylediklerim en önemli tercih sebebi olacak, olmalı.

***

SON SÖZ

Seçimlerin demokrasiye yaraşır bir güzellikte geçmesi ve sonuçlarında aynı olgunlukla kabullenilmesi en büyük beklentimizdir. İnşallah hayırlı olsun