BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yeni uyarı geldi. Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgarın etkili olacağının bildirildiği açıklamada, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağışların yer yer yoğun kar şeklinde etkili olacağı kaydedildi. Balıkesir, Çanakkale çevreleri ile İstanbul'da da sağanak bugün devam edecek. Peki, Türkiye’nin diğer illerinden bugün hava nasıl olacak? Vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı tedbir almalı mı? Hava sıcaklıkları nasıl olacak? Detaylar haberimizde…

METEOROLOJİ’DEN UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) günlük hava durumu raporunu açıklandı. Yapılan son değerlendirmelere göre, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Van'ın güneyi, Hakkari, Şırnak çevreleri ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Samsun'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2)olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan karayolunun yüksek rakımlı geçitlerinde (Kop ve Ovit geçitleri) yağışların yer yer yoğun kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

HAVA NASIL OLACAK?

Marmara'nın Doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Gaziantep ve Kilis dışında Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kırklareli kıyıları, Batı Akdeniz’in Toroslar mevkii, İskenderun Körfezi ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, bu gece ve bugün (Cuma) sabah ilk saatlerde Şırnak ve Hakkari'nin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERİMİZDEKİ HAVA DURUMU

BURSA 12°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL13°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR 15°C, 22°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

MUĞLA 11°C, 22°C
Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu

ADANA 15°C, 26°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA 18°C, 27°C
Parçalı bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra Toroslar mevkii yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 9°C, 16°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

ANKARA8°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

RİZE 15°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, il genelinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2) olmak üzere sağanak yağışlı

TRABZON 16°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM 6°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DİYARBAKIR 9°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

GAZİANTEP 8°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA 11°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HABER MERKEZİ