BUGÜN GÜNLERDEN ÖZLENEN ANTALYASPOR

Bu haftayı ANTALYASPOR ile kapatmak istedim. İki hafta önce GÜLTEKİN GENCER’in basın toplantısı sonrası zamanı gelince AKREPLERLE ilgili görüşüşümü yazacağımı ifade etmiştim.  O gün geldi çattı. Ben bir olayı iyice ANALİZ etmeden, iyice araştırmadan, yazmak için yazmam. Antalyaspor’daki BAŞKANLIK ve YÖNETİM KRİZİ meselesi de böyle oldu.

Bir süre önce istifa eden A.Ş. Başkanı Sabri Gülel’i, ardından da Kulüp Başkanı Aziz Çetin’i dinledim. Bu görüşmelerimize az sayıda spor basanın önemli isimleri de katıldı. Gülel’i dinlerken adına RAPOR denilen ancak sadece bir firmanın TESPİTİ olarak karşımıza çıkan dosyayı inceledik. Meslektaşım Atilla Türker’in “SKANDAL” diye nitelendirdiği evrakların ve içindeki anlatılanların resmi bir hüviyeti olmadığı için sadece bilgilenmiş olduk.

Tabi bu TESPİTİN içinde önemli bilgiler vardı. Lakin KPMG isimli şirketin üst yazısında, “Bu rapor, kulübün bilgisine ve kullanımına sunulmaktadır. Sözleşmede belirtilen taraflar dışında bu raporu dikkate alacak kişi ve kuruluşların riski kendisine aittir” ifadesi bende soru işareti bıraktı!

Hal böyle olunca resmi bir hüviyeti bulunmayan bu dosyayı yazma riskini almadım, bazı meslektaşlarımda öyle yaptı. Korktuğumuzdan değil, içindeki bilgiler İDDİADAN öteye gitmediği için. Yoksa SANSASYON oluşturacak iddialar hepimizin dikkatini çekti.

Neyse. Bir kaç gün sonrada Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin’i bir eksik ve aynı ekiple dinledik. O da elinde olan bu TESPİT belgelerine karşı bir takım evraklar sundu. Yani Sabri Gülel tarafından hazırlatılan TESPİTİN tam aksini gösteren belgeler. Onun altında da ne imza ne mühür vardı. Bir taraf iddia ediyor, suçlanan diğer taraf tam aksini söylüyordu.

Sosyal medya üzerinden yapılan karşılıklı atışmalar, bir birini izleyen suçlamalar. Akla hayale gelmeyecek ve istenmeyecek olaylar. Sanki ANTALYASPOR kimsenin umurunda değilmiş gibi tavırlar. Yanlış üstüne YANLIŞ, hata üzerine HATA. Yıpranan, yıpratılan ANTALYASPOR!

Vakıf, kulüp ve A.Ş. başkanları kendilerine göre bir tartışma ligi kurmuş orada LİDERLİK mücadelesi verirken ANTALYASPOR TAKIMININ durumu git gide felakete sürüklendi. Ta ki önceki günü kadar. Antalyaspor A.Ş. Olağan Genel Genel Kurulu yapılana kadar. Genel Kurulda Başkanlığa Sinan Boztepe ve 29 kişilik ekibi yönetime seçildi. Tanıdığımız birkaç kişinin dışında sanırım bazı isimler şehir dışından! Öyle olması herkes tanırdı değil mi?


Birkaç ismi araştırdım ve önümüzdeki süreçte bırakın Antalyaspor’u şehre büyük sıkıntı oluşturacaklar var. Bu konulara ve BASIN SÖZCÜLÜĞÜ meselesine görev bölümü yapılınca değineceğim!

Benim bugün asıl sizlere anlatmak istediğim mesele HATALARDAN DERS ALMA! İnsan, yaşamı içinde muhtelif bilinmeyenleri bulunan bir bilmece gibidir. Nerede, ne zaman ve nelerle karşılaşabileceği önceden KESTİREMEZ.

Çevrenizde, iş ve sanat hatta spor dünyasında size ilham olan kişilerin hayatlarına bakın. Sizce her şey hep planladıkları gibi KUSURSUZ mu gitmiş? Her ne için olursa olsun hiç HATA yapmamışlar mı?

Elbette hata yapmışlardır ya da her şey planladıkları gibi gitmemiştir. Lakin önemli olan düştükten sonra daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmayı bilmektir. Bir diğer meselede edinilen tecrübe ve yapılan hatalardan DERS almaktır.


Önceki gün kongrede KIRMIZI BEYAZLI taraftarların abisi, camianın en önemli isimlerinden TOLGA CÖMERTOĞLU konuşma yapmış. Bana da izlemem için AYLA ÇEKİÇ video görüntüsünü attı.

Sıkılmadan her satırını her cümlesini tek tek izleyip can kulağı dinledim. İnanın TOLGA öyle güzel konuşmuş ki altına imzamı atarım. Öyle konuşmuş ki ders, nasihat ve yol gösterici nitelikte! Merak edenlerle linkini paylaşırım hatta deşifresini verebilirim. Ama izlemenizi tavsiye ederim.

Sevgili TOLGA CÖMERTOĞLU öyle dolmuş, öyle üzülmüş ki inanın ağzından çıkan her cümle bir inci tanesi gibiymiş. Geçmiş başkanlardan tutun, yönetimlere, para verip bunu borç sayıp geri alan SÖZDE ANTALYASPOR SEVDALILARINA kadar ders vermiş.


Hem de öyle böyle değil. Hem eleştirmiş, eleştirdiği kadarda hak vermiş. Örneğin Aziz Çetin arkadaşı olmasına rağmen Nuri Şahin’den borç almaları meselindeki gibi.

Hatta EMRAH ÇELİK konusunda da söyledikleri var. Yahu madem bu EMRAH bu kadar suçlanıyor aklı selim bu işi inceleyecek birilerini bulun ve sorunu çözüme kavuşturun. Yoksa yol verin işine gücüne baksın. Her gün nereye kadar suçlanır bir insan.

Hani İĞNE-ÇUVALDIZ meselesini sık sık gündeme getiririm ya TOLGA’nın konuşmasının içinde BİZİMDE DERS ALMAMIZ gereken konular var. Hele AZİZİM’in çocuklarının adının açık açık yazılması!

Olmamış, bizlere yakışmamış! TOLGA’da çok güzel özetlemiş. Bırakın gazeteciliği HAYAT DERSİ vermiş, “Babalarının faturasını evlatları ödemez, ödememeli” diyerek.

Vallahi ne yalan söyleyeyim TOLGA’YI dinledikçe ne diyeceğimi ne yazacağımı bilemedim. Aslında konuşmanın tamamını buraya aktarmaya kalkışsam bana ayrılan yer yetersiz kalırdı buna eminim.

Dediğim gibi HER SÖZÜ BİR DERS ve HER SÖZÜ BİR İNCİ TANESİ gibi olan Antalyaspor’un en renkli siması, taraftarın ağabeyi TOLGA CÖMERTOĞLU’NA konuşması için ben çok teşekkür ediyorum. Ama yetmez KULÜP YAZI İLE TEŞEKKÜR etmeli!

Unutmadan. Yeni yönetimde yer alan bazı isimlerle ilgili önemli bilgileri önümüzdeki süreçte paylaşacağım. Antalyaspor’a kim bilerek veya bilmeyerek zarar verirse karşısında olacağım.

Ama önce TAKIMIN ali menfaatleri gereği, sessiz kalınması gereken yerde sessiz kalıp daha sonra icabına bakacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Kimse BABAMIN OĞLU değil!

 https://www.lidergazete.com/tolga-comertoglu-antalyaspor-menfaat-bakanligi-degil-h206766.htm