BUGÜN ARİFE, YARIN BAYRAM

Son dönemlerde yaşadığımız olaylar, barışa, sevgiye ve hoş görüye ne kadar muhtaç olduğumuzun açık ve net bir göstergesi. Ülkemizin etrafında yaşanan olaylar, içte ve dıştaki düşmanlarımız.

Ülkemizde son 30 yıldır en ihtiyaç duyulan konulardan biri toplumsal barış. Bunun yanında sevgi ve hoş görüyü de atlamamak gerekli. Bunlar olmayınca barışta olmuyor maalesef.

Niye bunları yazdığımı üç aşağı beş yukarı anlamışınızdır. Bugün arife yarın bayram. Çünkü bizim inancımıza göre bayram günleri, barışın, sevginin, dostluğun, hoş görünün, fakirin, fukaranın, öksüz ve yetimin kollandığı önemli ve kutsal günlerdir.

Mübarek bayramlar, insanların kendileri, çevresi, kırgın ve küs olduğu insanlarla barışıp kaynaştığı özel günlerimizdir. Bu özel günlerimizde gururu ve kibrimizi bir kenara bırakmalıyız. Böyle yaparsak hem biz hem de karşımızdakiler kazanacaktır. Gelin kine ve nefrete yenik düşmeden bir birimize el uzatalım.

Hala hayattayken sevdiklerimizle bir arada olalım. Zaman çok hızlı akıp geçiyor. Yarın kucaklaşalım ama pandemi nedeniyle sosyal mesafeyi unutmadan. Çünkü yıllar sonra bu günler anı olarak yad edeceğimiz günler olacak.

Mübarek günlerin kıymetini bilmeliyiz. 

Eskiden bayram sabahları da farklı ve güzel olurdu. Önce bayram namazına gidilir, çıkışta ise eş dost, konu komşu, sonra da evde ailemizle bayramlaşırdık. Ne yazık ki, şimdi yok. Ama bugün “Nerede o eski bayramlar” dediğimiz döneme geldik.

Acayip enteresan bir durum değil mi sevgili dostlar? Her şeye rağmen, Allah bizleri doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın. Ve en önemlisi, fakir-fukaranın kollandığı, öksüz ve yetimin sevindirildiği hayırlı ve bereketli bir bayram olmasını diliyor, KURBAN BAYRAMIZI şimdiden tebrik ediyorum.

Bu vesile ile Kurban Bayramı’nın 3’ncü yani Perşembe günü saat 18.00’da Lider Medya’nın yeni binasının açılışına beklediğimizi de buradan duyuruyorum.

ERDOĞAN’I HAKLI ÇIKARDI      

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet için sık sık söylediği, “Bu zata 5 tane koyun verin, 5 tane keçi verin kaybeder geri gelir” cümlesi vardı. Bu söylem Antalya’da gerçek oldu. Hem de mübarek Kurban Bayramı öncesi Elmalı ilçesinde!

Gazeteci arkadaşım Erkin Özgünsür’ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, CHP Elmalı İlçe Başkanı Şakir Aydın’ın kurbanlığı evinin önünden kaçmış veya kaybolmuş!

Aslında klasik bir bayram hikayesi. Ama işin içine birde “Gören yada bulup sahibini arayanlar 0532 610 78.. nolu telefondan ulaşabilirler” notu düşülmesi olayı ilginçleştiriyor.

Yahu başkan, bir kurbanlığa sahip çıkamadın ve ilçeyi yönetmeye talip oldun. Hal böyle olunca da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Genel Başkanın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı haklı çıkardın.

Aslında kabahat sende değil. Sırf kurbanlığın kaybolduğunu iyi niyetle ifşa eden gazeteci Erkin Özgünsür’de değil mi?

ANTALYALILARA 3 MÜJDE

İyi ki son ‘Hakan Tütüncü’ var dediğimiz bir yerel yönetim dönemini yaşıyoruz. Eğer o da olmasa bu şehrin insanı yeni bir yatırım göremeyecek.  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 7/24 çalışma temposu ile başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm abartısız belediyelere parmak ısırtıyor.

Başkan Tütüncü, kimi zaman sahada bir işçi gibi kimi zamanda Ankara’da bir evrak memuru gibi oradan oraya koşturarak hem ilçeye hem de Antalya’ya yatırımlar yapıyor, işlerin peşini kovalıyor.

Son olarak Tütüncü, Ankara'ya yaptığı ziyaretten 3 güzel haberle döndü. Tütüncü, Antalya Bilim Merkezi, Millet Bahçesi ve ticari alandaki vakıf parsellerin sorunun çözümüyle ilgili müjde verdi.

TÜBİTAK işbirliği ile eski Dokuma Fabrikası’nda, 12 bin 500 metrekare alana kurulan Antalya Bilim Merkezi’nin açılışı, 14 Ağustos ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılacak.

Açılışta, Kepez Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile üretilecek elektrikli otomobil de sergilenecek.  Tabii Tütüncü’nün Ankara çıkarması öyle tek başına olmadı. AK Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Mustafa Köse, Atay Uslu ve Kemal Çelik de ziyaretlere katılarak ekip desteği verdi.

Ankara çıkarmasında, eski Pil Fabrikası’nın Millet Bahçesine dönüştürülmesi ile Yeşilırmak ve Sütçüler caddelerinde imar planında ticari alan olan Vakıf parsellerindeki mülkiyet sorununun çözümüyle ilgili çalışmalarda yapıldı.

Pil Fabrikası’ndaki 132 dönümlük arazi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kepez Belediyesi işbirliği ile millet bahçesine dönüştürülecek. Yeşilırmak Caddesi’nde ticari alanlardaki parsellerde uzun yıllardır yaşanan Vakıf mülkiyet sorunlarının çözümü de son aşamaya geldi.

Vallahi bu 3 müjde bayram öncesi hem hediye oldu hem de Antalya’ya çok iyi geldi. Ne de olsa birileri lay lay lom, Kepez iş yapar.