BUGÜN ALLAH İÇİN NE YAPTIN?

Bu söz, Hz Ömer efendimize aittir. Şimdi biz bu suali kendimize soralım. Bugün erkenden kalkıp sabah namazını kıldım mı? Rabbime yana yakıla dua ettim mi? Ağzımı tutup amelleri yakan gıybetten kendimi korudum mu?

***

Yasin-i Şerif okuyup başta Sevgili Peygamber Efendimize (sav), bütün peygamberlere, İslam büyüklerine, Mürşid-i Kamillere ve Adem babamızdan itibaren imanla göçen tüm din kardeşlerimize ve yakınlarına bağışladım mı?

***

İşimde başarılı olmak için Fetih Suresi’ni, ileride maddi imkanlara kavuşmak için Vakıa Suresi’ni, kabrimin aydınlık olması için Mülk Suresi’ni okudum mu? Dinimize, vatanımıza, bayrağımıza saldırmak isteyenlerin planlarını başlarına geçir diye dua ettim mi?

***

Bir din kardeşime gülümseyerek selam verdim mi? Sabah namazına evlatlarımızı/torunlarımızı namaza kaldırdım mı? Kur’an-ı Kerim okumak için camiye giden eşime ihtiyacı olup gelen olabilir diye para verdim mi?

***

Sabah yarım saatlik kitap okuma zamanımda Kur’an-ı Kerim, Hadis-i Şerif, İslam büyüklerinin hayatından az da olsa okudum mu? Bölgemizde rahatsız olan birisine gerek telefonla gerekse yakınımda ise özel bir geçmiş olsun ziyareti yapabildim mi?

***

Bir öğrencinin cebine veya bir yardım kuruluşuna yardım yapabildim mi? İftara hazırladığımız yemeklerden bir parçasını komşumuza ikram ettim mi? İmkan dahilinde namazlarımı vaktinde kıldım mı?

***

Camiye giden evladımızın ve torunlarımızın alnından öpüp cebine harçlık koyabildim mi? Bizi hiç aramayan eski dostlarımızı telefonla arayıp ‘kardeşim nasılsın, sıhhatin iyi mi, namazlarını kılabiliyor musun’ diye hal ve hatır sorup gönlünü aldım mı?

***

Şükürler olsun hem helalinden kazandım hem günahlardan kaçındım hem de ibadetlerimi yaptım diye şükür ettim mi? Her uyandığımız güne şükrederek kalkmak, Rabbimizin bize koşulsuz verdiği her nimete ayrı ayrı teşekkür etmemiz lazım. Biz de O’nun için ne yaptığımızı her gün kendimize sormamız lazım!

***

KOCAMAN BİR ELMA İNCECİK BİR BORUDAN GEÇER Mİ?

‘Şöyle kocaman ve kırmızı bir elmanın iplik gibi ince bir borudan geçtiğini görsen çok şaşırır mıydın? Hadi şaşır öyleyse. Çünkü gördüğün ve yediğin bütün elmalar, meyveler, karpuzlar bile iplik inceliğindeki saplardan geçerek dallarının ucunda büyüdü. Öyle değil mi?’

***

Bu duruma Allah-ü Teala’nın kudreti denir. Kainattaki her iş ve hal O’nun yaratmasıyla olur. Fakat alışık olduğumuz için bunların çoğu bize şaşırtıcı gelmez’ Muammer Erkul