BÜFE İŞİNİN, CILKINI ÇIKARDINIZ VALLAHİ!

Geçen yılın hemen sonunda yani aralık ayının son haftasında, ‘EKDAĞ Büfesinde Büyük Kurnazlık’ başlığı bir yazıyı kaleme almıştım. Kurnazlıklar bir bir ortaya çıkıyor!

Nereden bahsettiğimi kısaca anlatayım. Eski Otogar alanına yapılan dev AVM önüne ve arkasına iki adet büfe kondu yapıldı. Burada büyük KURNAZ’lıklar döndüğüne dikkat çekmiştim!

Bu iki büfenin (sözde büfe görünüşte değil) bir müteahhit üzerinden KURNAZ’lık yapılarak CHP’li birine verildiği yolundaki iddiaları gündeme taşımıştım. Haksız da değilmişim. Özellikle KURNAZ’lık konusunda. UKOME oluru ve meclis kararı ile yapılmış bu hilkat garibeleri.

Millete büfe diye yutturup bölge esnafının cebine ortak olan KURNAZ’lar bu işi daha ileriye götürmüş. Büfe denilen gecekondular resmen büfe üstü kafeye dönüştürülmüş.

İsteyen alt kattan alışveriş yapar, isteyen gecekondu büfenin tepesine çıkıp hem AVM hem de tarihi Muratpaşa Cami manzarasında kahvesini yudumlar.

Hafta sonunda bu manzarayı görünce aklım şaştı bu büyük KURNAZ’lığa. Önce büfe, sonra kafe, sonra da bakarsınız ‘Çatı Restoran’ yapılıvermiş buralar. Olur mu? Olur.

Bakın beyler bayanlar. Yönetim sizin elinizde diye her önünüze gelen yere böyle hilkat garibesi yapılar koyup esnafa alternatif büfe(cafe-restoran) açamazsınız. “Ben yaptım oldu” mantığı ile bu işlerin ancak CILKINI ÇIKARTIRSINIZ!

Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e sesleniyorum, “Sayın Başkan. Makam aracınızdan inip o AVM önüne gidin ve bir bakın, o rezaleti bir görün.” Tabi Başkan Böcek gidip görse o hilkat garibesinin büfeden çok neye benzediğini kendi gözleri ile görecektir. Ama gider mi gitmez mi? bilemem.

Bu kafa ile 2024 seçimlerine kadar Antalya’da bu tür yapıları çok çok göreceğimizin fotoğrafının bu olacağını söyleyebilirim. Çünkü ortada ÖLÜ taklidi yapan bir yönetim var. Sonuç olarak böyle KURNAZ’lıkların cezasını hem esnaf hem de düzgün iş yapan halk çekecektir.

BU AYIP BİZE YETER

Gazipaşa’da, inşaat firması sahibi bir kişinin, ayakkabısını değiştirmek için yapı markete götürdüğü işçiyi koltuk yerine bagajda taşıması yürükleri sızlattı! Olay tepki çekti.

Bu görüntü bana, 2014 yılında Soma’da yaşanan maden faciasını hatırlattı. O dönem, kurtarılan madencinin ambulansa alınırken, “Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin” cümlelerini hatırlattı.

O kahraman işçi Türkiye’nin gönlüne taht kurarken Gazipaşa’da yaşanan olay ise yürekleri burktu, insanlığımızın ne hale geldiğini gösterdi. Bir tarafta ince düşünen bir maden işçisi, diğer tarafta aracının kirlenmemesini düşünen işveren!

Sonrasında ise sözüm ona patron olan kişinin yaptığı açıklama. Hani derler ya, “Özrü kabahatinden büyük” diye. Önceki açıklamalarında, “İşçi kendisi bindi” demişti ya.

Bu kez, “Bagajındaki işçi değil kuzenimdi. Beni patron diye yazmışlar, değilim. Beraber ortak çalışıyoruz. Gırgır şamata olsun diye bagaja bindi, olay buralara kadar geldi" şeklinde açıklama yaptı.

Resmen bizimle dalga geçip aklımızla oynamaya çalışıyor bu zat-ı muhterem. Gerçi gerçekleri herkes biliyor. Herkes bilmese bile yukarıda Allah var. O biliyor.

Peki sonucu ne? Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri o 2 kişiye ulaştı. İfadelerinde, şikayetçi olmadıklarını belirttiler ve araç dışında yolcu taşımaktan 1665 lira para cezası ile kurtuldular.

Ama geriye asıl kalan ise İNSANLIK AYIBI kaldı. Sanırım bu ceza o patrondan yıllarca ödenemeyecek ve silinmeyecek bir ceza olarak kalacaktır.

ESNAF SEÇİM DERDİNDE

Pandemi, omicron varyantı vesaire hiç biri şuanda Antalya esnafını ilgilendirmiyor. Daha doğrusu 1 Ocak 2022’den beri. Hepsi tüm dertlerini unutup oda seçimlerine kilitlendi.

Antalya’da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne kayıtlı 95 bine yakın esnaf ve bunların üye olduğu 75 esnaf ve sanatkar odası var. 42 odada birden fazla başkan adayı seçime giriyor.

Dün itibarı ile 37 odada seçim yapıldı. Birçok kişi ‘Değişim’ diye sesini yükseltirken büyük çoğunluk mevcut yönetimden memnuniyetini dile getirip eski yönetime onay verdi. Değişim sadece 3 odada yaşandı. Alanya Minibüsçüler Odası, Manavgat Pazarcılar Odası ve Antalya Pazarcılar Odası’nda.

Dün gözler 3 adaylı Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimine çevrilmişti. Hararetli ve heyecanlı geçen seçim sonunda kazanan bir süre önce cezaevinden çıkan eski Başkan Mehmet Ali Alkan oldu.  Tabi bu seçimin sonucu ve ortaya çıkan tablo bir süre daha tartışılacak gibi.

Dün ayrıca, 2 adaylı Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası ile tek adaylı Manavgat Servisçiler Odası seçimleri de vardı. Serik’te kazanan Sedat Karagöz olurken, Manavgat’ta ise Mustafa Aydın güven tazeledi.

Tabi önümüzdeki süreçte kazanan yönetimleri mi yoksa esnaf mı oldu hep birlikte göreceğiz.