BU VATAN KİMİN?

24 Nisan’da tek skandal Biden'dan gelmedi. Öğle saatlerinde bir açıklama yapan terör örgütü PKK'nın siyasi kolu konumundan bulunan HDPKK, Türkiye'yi soykırımla suçladı.

"ERMENİ SOYKIRIMINI UTANCIYLA YÜZLEŞİN"

Twitter'dan "Ermeni Soy kırımı utancıyla yüzleşin!" ifadeleriyle paylaşılan skandal açıklamada "Türkiye Ermeni Soy kırımı ile 106 yıldır yüzleşmedi. Yüzleşilmeyen suç tekrarladı, yüzleşilmeyen suç, bu günlere taşındı. Büyük suç cezasız kaldı, ayrımcılık ve nefret suçları sıradanlaştı." ifadelerine yer verildi.

HDPKK Bunak Biden'dan hızlı davrandı! Türkiye'ye soykırım iftirası attı. CHP ve İYİ Parti, Memleket Hareketi Muharrem ince’nin Biden'a kısık seslerle tepki verirken ortakları HDP'nin skandalı karşısında ise sessizliğe gömüldüler. PKK'nın siyasi kanadı HDPKK Türkiye'yi asılsız ithamlarla suçlarken Memleket Hareketi Muharrem ince CHP ve İYİ Parti'nin oy kaygısıyla sessiz kalması şaşkınlık yarattı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener, Biden'a kısık seslerle tepki verirken ortakları HDPKK'nin skandalı karşısında ise sessizliğe gömüldü. Burada asıl konu Yeni parti kuracak Memleket Hareketi Muharrem İnce “Atatürk ile sorunu olmayan herkes bizim partilimiz olabilir” diyordu.

İnce’nin Tweetter açıklamasına bir bakalım: Irak'ta ve Vietnam'da milyon cana mal olan, yüz binlerce kızıl deriliyi vahşice deren ve bitmiş bir Dünya Savaşı deneyi için Japonya'ya iki atom bombası atan bir başkanı olarak Türkiye'ye kayyum sanık olarak Biden'ın haddi olur!

“Tarihi işit bayındır bayındır saatleri, 1999'da yapılan bir şey daha fazladır. Likdırı ise yalanları temel olarak. Tarihî olayların tanımlanması siyasilerin işi değil, tarihçilerin işidir. "Soykırım" iddiası bariz yalanlara dayanmaktadır. #1915ArmenianLies...

Ulu Önder Atatürk, Ermeni soykırımı iddialarını ve o dönemdeki olayları 1927’de TBMM’deki konuşmasında bakınız nasıl açıklıyor? (Nutuk'tan)

ATATÜRK DİYOR Kİ:

"Kuşku edilmemesi gerekir ki, Ermeni soykırımı üzerine söylenen sözler gerçeğe uygun değildir. Tam tersine güney bölgelerinde yabancı kuvvetlerce silahlandırılan Ermeniler, koruyucularından yüz bularak bulundukları yerlerdeki Müslümanlara saldırmakta idiler. Öç alma düşüncesiyle her yerde acımasızca öldürme ve yok etme yolunu tutmakta idiler. Maraş’taki o acıklı olay bu yüzden meydana gelmişti. Yabancı kuvvetlerle birleşen Ermeniler, top ve ağır makineli tüfeklerle Maraş gibi eski bir Müslüman kentini yerle bir etmişlerdi. Binlerce güçsüz ve günahsız ana ve çocukları tepeleyip yok etmişlerdi. Tarihte bir benzeri görülmemiş olan bu yırtıcılığı yapanlar Ermelilerdi.

Müslümanlar ancak namuslarını ve yaşamlarını korumak kaygısıyla karşı koymuşlar ve savunmada bulunmuşlardı. Adana ili içindeki Müslümanlar, tepeden tırnağa kadar silahlandırılan Ermenilerin süngü baskısı altında, her dakika ölüm tehlikesiyle karşı karşıya idiler. Canını ve bağımsızlığını korumaktan başka bir şey istemeyen Müslümanlara karşı uygulanan bu kıyım ve yok etme politikası, uygar insanlığın dikkatini çekecek, acıma duygularını uyandıracak nitelikte iken, olayların tam tersini ileri sürmek ve bundan vazgeçilmesini istemek gibi bir davranışa nasıl güvenilebilirdi? " NUTUK 1927

Kalın sağlıcakla...

BÖYLE ATATÜRKÇÜ OLUNMAZ

Yazımızı Atatürk’ün bir sözünü hatırlatarak bitirelim; “Nereden bileyim CHP'nin sonsuza kadar benim partim olarak kalacağını?" 1935 ATATÜRK. Son zamanlarda Türkiye filminde başrol oyuncuları ile üçüncü sınıf figüranlar hatta "kötü adamlar" birbirine karıştırılmaya başlandı. Kötü adamların vatan kurtulduktan sonra serçe parmak gibi "hani bana hani bana " demesini anlıyoruz da bu söylemlere sessiz kalan hâlâ "Türk Milliyetçisiyim" "ATATÜRK Milliyetçisiyim diyen şahısların ağzından bir tek kelime çıkmaması bizi oldukça rahatsız ediyor. Yine söylüyorum bunları bilmeyenden Atatürk’çü olmaz. Hele hele Atatürk’çü lider hiç olmaz.  Bu vatan kimin Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener? Bu Vatan Kimin?