BU TAPELER, CAN YAKAR

Şu FETÖ illeti bir türlü bitmek bilmiyor. Hayatımızın her alanına ince ince nakşederek girmişler. Neredeyse vücudumuzun her zerresinde varlar. Kimi zaman bir devlet dairesinde kimi zamanda kamuoyunun çok konuştuğu bir olayda!

Nasıl mı? Türel ve Böcek ailesini karşı karşıya getiren ses kaydı davasında…

Efendim, Antalya'da, yerel seçimden 2 gün önce ortaya çıkan, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’e ait ses kaydı şok bir gelişmesi yaşandı. CHP’li Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan’ın da yer aldığı 6 sanığın yargılandığı ve 4 Mayıs’ta görülecek dava öncesi dosyaya, gizlice kaydedilen yeni ses kaydının çözümü girdi.

Berlin'deki sosyal medya hesabından paylaşılan ses kaydının yeni belgeleri işin tam bir FETÖ taktiği ile yapıldığını ayan beyan ortaya koyuyor. Çünkü sanıkların cep telefonu hatlarına yönelik HTS kayıtlarına da yer verilen iddianamede, şüpheliler Niyazi Ateş, Maksut Ateş, Gökhan Böcek ve Cemil Böcek'in 20 Mart 2019 günü bir araya geldiklerinin sinyal bilgilerinden tespit edilmiş. Hatta buluşmanın 17.39 ile 22.02 saatleri arasında Çağlayan Mahallesi'nde gerçekleştiğine vurgu yapılmış.

Bunu ben değil iddia makamı olan savcı söylüyor. Konuyla ilgili detayları zaten gazetemizin manşet haberinden okuyacaksınız. Bana göre bu dava yeni belgelerle daha çok konuşulacağa çok can yakacağa benziyor.  Davanın sonucunu bende sizin gibi merakla bekliyorum.

NASIL TEMİZ ÇIKTIN?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın Antalya’daki partili belediye başkanları ile yaptığı toplantının kulisleri ortalığa dökülmeye başladı. Bir başkanın konuşması var ki ağzım açık okudum, dinledim! Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, o kulislere göre Salıcı’ya, “"Bakanlığın yaptığı denetimden temiz çıktım” demiş.

Hayda…

Ya biz yanlış biliyoruz ya da Başkan yalan söylüyor! Benim bildiğim temiz çıkmadı. İddiayı ortaya atan CHP’li eski vekil Yıldıray Sapan konuya tam vakıf. Fakat ben birkaç gün önce yazmıştım. Cumhuriyet Savcısı 2 ayrı konudan resen soruşturma başlatmış ve iddianameyi hazırlamış, 3 konu hakkında da İçişleri Bakanlığı’nın açtığı soruşturma ise devam ediyordu.

Eeeee. Bu nasıl temiz çıkma. Bu konunda sonucunu bekleyip göreceğiz bakalım. Kim doğru kim yalan söylüyor öğreneceğiz.

ÖLDÜRMEYİN İNSANLARI

Antalya’da son günlerde dikkat çeken bir konu var. Konyaaltı ilçesinde nöbetçi eczane sayısı. Eleştiride bulunanlar yerden göğe kadar haklı. Koskoca bir ilçede bir nöbetçi eczane olur mu? Yeterli mi? Bunun mantığı nedir? Kriteri nedir? Eczacılar Odası mutlaka bu soruna bir an önce çözüm bulmalıdır. Nöbetçi eczane önündeki o 1980’li yıllardaki gibi kuyrukların önüne geçin. Aksi halde Konyaaltı’nda yaşayanlar pandemide bir kutu ilaç peşinde koşarken ölecek! O zaman bunun vebali de çok ağır olacak ve altından kimse kalkamayacak.

Günlerdir yazılıp çizilmesine rağmen hala bir çözüm bulunmaması akıllara deli sorular getiriyor. Bu işin peşini bırakmam haberiniz ola. Ya çözersiniz ya da bırakır gidersiniz. Çözecek birileri çıkar. Altı üstü nöbetçi eczane sayısını artıracaksınız o kadar. Yunanistan ile sorun çözmeyeceksiniz be kardeşim.

ASKIDA FATURA NE OLDU?

Tam kapanma kararı ile birlikte belediyeler bildik yardım çalışmamalarına start verdi. Kendilerini göstermek için yarışa girdi. Benim hemen aklıma geçen yıl uygulanan şu ‘Askıda Fatura’ konusu geldi.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mayıs 2020’de ekonomik sıkıntı yaşayan Antalyalılar için Askıda Fatura uygulaması başlattıklarını açıklamıştı. Kaç kişi yararlandı, kaç liralık fatura ödendi meçhul, hala bir açıklama yok. ASAT’ın su faturaları için geçerli olan Askıda Fatura uygulamasında sadece Başkan Böcek’in, ilk 100 faturayı kendisinin ödeyeceğini belirtmişti o kadarını biliyoruz. ‘ASAT Faturaları Askıda Antalyalılar Bir Arada’ başlığıyla düzenlenen uygulama bu şimdi yapılacak mı çok merak ediyorum.