BU TAKIM DAHA İYİ

Türkiye Kupası’nda çokta dengimiz olmayan Sakaryaspor engelini net bir skorla geçtik. Maçta ligde fazla forma şansı bulamayan futbolcuları görme imkanımız oldu. Sakaryaspor’un da bir çok oyuncusu ligde oynamayan yedek oyuncularıyla. Çıktığımız kadro farklı ama oyun sistemimiz aynıydı. Bu güzel çünkü oynayan ve oynamayan tüm futbolcular aynı sisteme ayak uydurabiliyor.

Öncelikle savunma da stoper olarak maça başlayan Rassoul, gerçekten güzel bir maç çıkardı. Özellikle son haftalarda Fatih ve Furkan ikilisinin formunu göze alınca ligi bile böyle iyi bir stoperinin var neden oynamıyor anlamadım. Genç Ahmet sol bek mevkinde yine istenenden uzak bir görüntü çizdi. Artık gençlikten olgun döneme geçmesi gerekiyor. Lusamba ve Umut zaman saman forma bulan futbolcular ve bence orta alandaki diğer isimlerden daha iyiler. Keşke bu ikiliyi daha fazla izlesek. Candeias yine bildiğimiz gibiydi. Geçen yıl ki formundan uzak ve hala verimli değil. Targhalline iyi mi kötü mü asla karar veremediğim bir isim. Gerçekten genç ve enerjik ama dağınık bir görüntüsü var. İleri de oynayan iki isimden Famara sezon başından beri Farioli ile olan tartışmaları yüzünden oynamıyordu ve bu durum elbette belli oldu. Çok az şans bulan Cavaleiro ise iyi bir maç çıkardı golünü de attı. İngiltere gibi zor bir ligden gelen tecrübeli bir futbolcu ve daha fazla kullanılması gerekiyor. Maçın yıldızı ise Oğuz Aydın oldu. Hem goller attı hem de inanılmaz bir enerji ile yine ilk 11’e göz kırptı. Furkan, Oğuz ve Unut gibi gençlerimiz umarım istedikleri seviyeye bir an önce gelirler.

Açıkçası teknik ve taktik olarak değerlendirilecek bir maç olmadı yine de kalemize gelen 3 isabetli şut bence fazla. Bunlardan ikisi gol olsa sıkıntı yaşardık maç esnasında. Bu sene hedef ligde kalmak gibi duruyor ve bu süreçte kupa bizi yorar mı yoksa yedek oyuncular için iyi bir deneme mi olur buna hoca karar verecek. Keşke eskisi gibi ligde iyi olsak ve yine kupa da zirveyi zorlayalım diyebilsek ama maalesef bu yıl bunu diyemiyoruz.

Genel olarak ligde oynayan 11 ile bu kadroyu karşılaştırınca bu takım bana göre bir tık daha önde bile. Umarım bunu Farioli’de görmüştür.