BU SİSTEM KUPA GETİRİR

2021 yılıyla birlikte adeta yenilmez bir takım haline gelen Antalyaspor, Süper Lig'de rahat bir konuma ulaşırken, Ersun Yanal'ın temel hedefinin Türkiye Kupası olduğunu Sivasspor maçının kadrosuna bakarak söylemek mümkün. Bu tura kadar kadroda rotasyon sağlayarak mücadelelere çıkan Kırmızı-Beyazlılarda Sivasspor'a karşı bu alışkanlığı göremedik. Hafif sakatlığı bulunan Veysel Sarı ile birlikte Hakan Özmert ilk 11'de yer almazken, onların dışında ideal kadronun sahaya sürüldüğünü söyleyebiliriz.

Savunma öncelikli oyununu Sivasspor karşısında da gösteren, ancak Ersun Yanal'ın da dediği gibi her geçen gün gelişen hücum futbolunun örneklerini bu maçta zaman zaman gördük. Özellikle Doğukan Sinik'in bindirmeleriyle rakip kalede etki yaratan Antalyaspor, 62. dakikada yakaladığı penaltı fırsatını değerlendirerek yeni yılla birlite yaptığı en iyi şeyi tekrar etti: Gol atıp, üstüne yatmak...

Ersun Yanal'ın daha kontrollü hareket etmesinin yanı sıra Türkiye Kupası'nın da Antalyaspor'un oyun anlayışına uygun bir turnuva olduğunu söyleyebiliriz. 2004 yılındaki Yunanistan'ın Avrupa Şampiyonası'nı kazandığı dönemdeki oyun anlayışına benzer bir futbol ortaya koyan Antalyaspor, 2021 yılının başlamasıyla birlikte "atarsam kazanırım" mantalitesi eleme usulü turnuvalarda önemli bir avantaj elde edilmesine yardımcı olur. Bu duruma kupanın önemli adaylarının da elendiğini göz önünde bulundurup, Ersun Yanal gibi önemli bir teknik direktörün görevde olduğunu düşünürsek, Antalyaspor'un bu kulvardaki şampiyonluk şansı her zamankinden daha fazla olduğunu görebiliriz.

Şimdi bir kez daha yarı finalde Antalya derbisi yaşanacak. Geçen sezon aşırı motivasyon sebebiyle Alanyaspor karşısında direnemeyen Antalyaspor için bu kez çok farklı olacak. Ersun Yanal faktörünü ve amaçladıkları oyunu iyi ortaya koyması sebebiyle bu kez Antalyaspor'u bir adım önde görüyorum.