BU ŞEHİR HEPİMİZİN

Antalya son günlerde yapılan il müdürü değişiklikleri ile hareketli günler yaşıyor. Özellikle Antalya İl Milli Eğitim Müdürü değişikliği oldukça ses getirdi ya da bazı kesimlerce özellikle ses getirilsin istendi.

Maalesef bu ülkemizde sıkça yaşanan bir durum bir kurumda görev değişikliği olduğu an gelen kimdir, necidir, bu kuruma ne katar diye bakmadan hakkında olumsuz iddialar ararız. Neden? Çünkü sadece olumsuzluklardan beslenen bir kitle vardır onları bu haberlerle mutlu etmek isteriz.

Diğer bir nokta da kendi istediğimiz isim kuruma görevlendirilmedi diye geleni taşlarız. Ne yazık ki Antalya İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen Emre Çalışkan da bu talihsiz durumu yaşıyor.

Genç, dinamik, kendi doğduğu büyüdüğü, eğitim aldığı il için en iyisini yapacak bir isim olarak düşünüldüğü için Ankara tarafından görevlendirilmiş bir bürokrat olmasına rağmen bazı kesimlerce eleştirilmeye başlandı bile.

Ankara bürokrasi tarafından, ilin dinamikleri tarafından uygun görülmüş bir isim var ortada. Müsaade edelim de işini bir yapsın. Baktık görevi yaparken hataları oldu hep birlikte eleştiririz çünkü bu şehir hepimizin bu kurumlar hepimizin.

İl müdürlüğü bürokratik deneyim gerektiriyorsa; Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Genel Sekreterliği, Akdeniz Üniversitesi’nde Genel Sekreterlik, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ve Genel Sekreterlik gibi önemli bürokratik görevleri yürütmüş bir isim var ortada.

Ayrıca bir taraftan da doktora eğitimi alarak bürokrasinin yanı sıra akademik bilgi birikimi olarak da kendini geliştiren bir il müdürü kendisi. Yok Antalya Milli Eğitimin dinamikleri farklı orada yöneticilik yapmak kolay değil diyorsanız genç yaşına rağmen, öğretmenlik başta olmak üzere, Antalya Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezinde Erasmus+ ve Merkezi Finans ve İhale Birimi Proje Uzmanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında Eğitici Eğitmenliği ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Koordinatörlüğü görevlerini yapmış milli eğitimin içinden gelen özellikle Antalya Milli Eğitimi tabiri caizse avucunun içi gibi bilen bir isim var ortada.

Diğer yandan önemli bir nokta da kendi çıkarlarımız için insanları eleştirirken kurumları yıprattığımızı da unutmamız gerçeği. Hele ki bu kurum geleceğimizi inşa edecek evlatlarımızı emanet ettiğimiz eğitim kurumuysa iki hatta üç kez düşünmeliyiz eleştirirken…

Bu noktada sıkça yaptığımız çamur at izi kalsın, bizden değilsin yerden yere vururuz gibi klişe yıpratma politikalarını bir kenara bırakmalı ve insanlara işlerini iyi yapıyor mu yapmıyor mu diye şans vermeliyiz.

Hatta konu şehrimiz, devlet kurumlarımız ve özellikle de öğrencilerimiz söz konusuysa bizler de elimizden gelen desteği vermeliyiz yeni il müdürümüz başarılı olsun diye. Başarılı olsun da öğrencilerimiz de huzurlu bir ortamda eğitim alsınlar ve bizleri, Antalya’mızı gururlandıracak başarılara imza atsınlar…