BU SEFER OLACAK

Gaziantep FK ile oynadığımız çeyrek final maçını 2-1 kazanarak yarı finalde Sivasspor'un rakibi olduk. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye Kupası'na gösterdiğimiz önemi bu yılda göstererek kupa için son 3 kritik maça kaldık diyebiliriz. Sivas engelini 2 maçta aşıp finalde şansımız bu kez gülecek mi bakacağız. Kupada ki bu ilerleyişin düzenli olması yönetimin bariz bir isteği olduğu kesin. Çünkü teknik adamlar ve futbolcular değişse de kupa ilerleyişi hep oluyor. Bu yüzden yönetimi tebrik ediyorum.

Hafta içi maçı olması ve havanın soğuk ve rüzgarlı olmasına karşı tribünler oldukça kalabalıktı. Bu şehrin de kupayı istediğini gösteriyor.

 

Saha içine dönecek olursak son derece kısır iki takımın da bir kaç kez tehlike yarattığı bir ilk yarı izledik. Tek maç olması sebebiyle iki takım da defansif önlemini alarak sahaya çıkmıştı. Alanyaspor daha çok pas yapaan ve hücum isteyen takım olsada Diedhou'nun top tutaması ve hiç bir topu indirememesi ileride çoğalmamızın önüne geçti. Candeias'ın rezalet oyunu, Efecan'ın da rakibin en iyi oyuncusu olan Sagal tarafından kilitlenmesi ile hiç bir şey başaramadık. Bu durumu fark eden ve gol isteyen Farioli, ikinci yarıda Candeias yerine Tayfur'u aldı ve daha enerjik olan Tayfur'la golü bulduk. Golden sonra Gaziantep yüksek toplar ve ortalarla gol aradı. Farioli bu oyuna karşılık ise daha uzun boylu olan Mevlja'yı stopere alarak karşılık verdi. Bu hamle iyiydi ama çok az pozisyonu olan Gaziantep ekibi son dakikalarda bana göre faul olan bir pozisyonun devamında golü buldu ve maç uzadı. Futbol böyle bir oyun işte.

 

Uzatmalarda işi bitirmeye çalışan takım turuncu yeşilli ekipti. Bu çaba sonuç verdi ve oyuna girdikten sonra yine muhteşem oynayan Oğuz'la golü bulduk. Bu genç çocuk ilk 11 olmak için daha ne yapacak anlamıyorum. Uzatmalarda sertleşen ve zaman zaman gerilen futbola rağmen maçın içinde kalan 5 savunma oyuncusu ve önlerinde Fer ile iyi savunma yapan Alanyaspor tur biletini kaptı. Sivas maçı daha zor olacak çünkü deplasmana da gideceğiz. Finalde ise umarım rakip Trabzonspor olur. Avrupa Kupası falan açısından demiyorum. Görülecek bir hesap var. Onu kapatma vakti geldi.